Exclusiv
Compromisul (in)justitiei prahovene pentru “albirea” procurorilor paraditori Onea, Portocala si Reileanu – Ziarul Incisiv de Prahova
Publicat
acum 10 lunipe
Ne intrebam intr-un articol, pe buna dreptate, cat de impartiala poate fi judecata intr-un dosar in care inculpatii au ajuns in fata unei judecatoare pe care in trecut au vizat-o intr-o ancheta penala?
Dupa ce la data de 15.11.2023 s-au respins cererile de recuzare a judecatoarei Georgiana Iorguta de la Curtea de Apel Ploiesti, la data de 15.02.2024 a fost pronuntata o decizie de compromis pentru “albirea” procurorilor paraditori Onea, Portocala si Reileanu intr-un dosar „fabricat” fostului sef al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, fostului ofiter DGA Prahova Ionut Adrian Radulescu si ofiterului BCCO Ploiesti Emanuel Saghel.
De ce spunem un comprimis pentru “albirea” procurorilor paraditori Onea, Portocala si Reileanu?
Pe fond s-au respins si contestatiile DNA Ploiesti si ale „inculpatilor”, dar – a ramas in vigoare hotararea judecatorului de Camera Preliminara care a eliminat toate probele din dosar fiind falsificate de procurorii paraditori.
Dupa ce acest dosar a „poposit” in Camera Preliminara atatia ani de zile (un record), hotararea de ieri a dat unda verde judecatii, specificam inca o data, la un dosar „golit” de hotararea judecatorului de Camera Preliminara.
Daca s-ar fi dispus intoarcerea la DNA ST Ploiesti dosarul pentru refacere s-ar fi admis ca cei trei procurori au efectuat abuzuri si s-ar fi activat dosarul penal de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pe numele celor trei. Chiar daca in dosar, prin hotararea judecatoarei din Camera Preliminara s-a dovedit falsurile si abuzurile celor trei fiind scoase aceste probe!
Asa, prin hotararea de ieri dosarul intra in faza de judecata, „golit” de probele din el si cu faptele prescrise.
Un calcul malefic: sa judeci un dosar fara probe in el si cu faptele prescrise doar pentru “albirea” procurorilor paraditori Onea, Portocala si Reileanu.
Pe de alta parte, pentru cei trei ofiteri este o veste foarte buna ca nu s-a mai tras de timp cu acest dosar si ca acestia pot reveni mai repede pe functiile detinute anterior fabricarii dosarului de catre „Portocala”.
Reamintim povestea pe scurt al acestui dosar penal fabricat:
In 2016, fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, fostul ofiter DGA Prahova Ionut Adrian Radulescu, ofiterul BCCO Ploiesti Emanuel Saghel si Constantin Sebastian Ristea au fost trimisi in judecata intr-un dosar instrumentat de procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu de la DNA Ploiesti. Dupa ani de zile in care dosarul nu a putut depasi faza camerei preliminare, atat de bine fiind facut la DNA, in urma cu cateva luni judecatorul de camera preliminara Vasile Coman de la Tribunalul Prahova a dispus inceperea judecatii, desi el insusi a acuzat in prima faza ca dosarul i-a fost repartizat nelegal (aspect asupra caruia vom reveni intr-un alt articol). Impotriva incheierii judecatorului Coman de la Tribunalul Prahova au facut contestatie Constantin Ispas, Adrian Radulescu si Emanuel Saghel, actiunea picand la un complet de la Curtea de Apel Ploiesti din care face parte si judecatoarea Georgiana Iorguta.
Ei bine, aici este problema.
Ancheta lui Ispas si Radulescu a privit inclusiv actele procuroarei Iorguta
Contestatia lui Ispas, Radulescu si Saghel de recuzare a judecatoarei Georgiana Iorguta a fost respinsa la 15.11.2023, desi, asa cum vom vedea in continuare, exista suspiciuni justificate privind impartialitatea acesteia.
Suspiciuni cauzate de faptul ca judecatoarea Iorguta are pe masa o cauza in care sunt implicati doi inculpati care in trecut au derulat o ancheta care a vizat-o, asa cum ea insasi recunoaste.
Este vorba despre ofiterii DGA Constantin Ispas si Adrian Radulescu, cei care au instrumentat un dosar care o privea inclusiv pe Georgiana Iorguta, la acea data procuroare la Parchetul Tribunalului Prahova.
Concret, in 2014, ofiterul DGA Prahova Adrian Radulescu, sub coordonarea sefului DGA Prahova Constantin Ispas, a derulat cercetari privind modul de solutionare a unui dosar de evaziune fiscala de catre Parchetul Tribunalului Prahova, dosar aflat sub supravegherea procuroarei Georgiana Iorguta, actuala judecatoare la Curtea de Apel Ploiesti (dosarul 654/P/2010). Ancheta DGA a avut loc in cadrul unui dosar deschis la DNA, dupa ce ofiterii de politie de la Directia Generala Anticoruptie au fost delegati sa faca activitati judiciare de procurorul DNA Radu Mihaita Cazacu (vezi facsimil 1).
Cercetarile au vizat modul in care politistii Mihai Iuliano Iordache (cel cu care ulterior a ajuns la DNA Ploiesti), Ginel Mihai Preda si Ciprian Toma au instrumentat dosarul de evaziune fiscala 654/P/2010, inregistrat la Parchetul Tribunalului Prahova si coordonat de procuroarea Georgiana Iorguta (actuala judecatoare de la Curtea de Apel Ploiesti), la DNA fiind depus un denunt de catre afaceristii Narcis Grigore si Gheorghe Leonte in care se acuza ca ancheta a fost directionata astfel inca anumite societati sa scape de tragerea la raspundere.
In cele din urma, prin referatul din 13 martie 2014, ofiterul DGA Adrian Radulescu a constatat ca: “Din probele administrate in cauza, rezulta indicii rezonabile cu privire la savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si de favorizarea infractorului de catre Iordache Mihai-Iuliano, Preda Mihai Ginel si Toma Ciprian, precum si a infractiunii prev. si ped. de art. 12 lit. b din Lg. 78/2000 (n.r. – folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii) de catre Olteanu Emanuiel” (vezi facsimil 2).
Acelasi referat a acuzat insa inclusiv ordonanta procuroarei Georgiana Iorguta prin care s-a dispus declinarea dosarului de evaziune fiscala de la Parchetul Tribunalului Prahova la DIICOT Ploiesti (vezi facsimil 3 si 4). Mai exact, ofiterul DGA Adrian Radulescu a mentionat urmatoarele:
“De asemenea, apreciem ca, in baza aceleasi rezolutii infractionale, organele de urmarire penala, in mod deliberat, au propus si dispus disjungerea cauzei si declinarea competentei fata de reprezentantii SC Distrib Expert SRL si ai celorlalte societati comerciale implicate, fara a indica, in mod concret, faptele si probele incriminatorii aflate la dosarul cauzei. Astfel, desi din probatoriul administrat in cauza, pentru toate persoanele implicate existau indicii temeinice de constituire a unui grup criminal organizat, a fost intocmit un singur act, in termen generali, care, din punct de vedere procesual ar avea ca rezultat o solutie favorabila acestora”.
Cu alte cuvinte, DGA-ul condus de Constantin Ispas, prin referatul ofiterului Adrian Radulescu, a acuzat protejarea de catre Parchetul Tribunalului Prahova a unei retele de evazionisti, protectie care s-ar fi asigurat inclusiv prin ordonanta procuroarei Georgiana Iorguta de disjungere si declinare a cauzei la DIICOT Ploiesti.
Or, la zece ani de la acel moment, Georgiana Iorguta ajunsa intre timp judecatoare la Curtea de Apel Ploiesti are pe masa solutionarea unui dosar in care inculpati sunt tocmai cei care in 2014 considerau ca inclusiv actele intocmite de ea in dosarul de la Parchetul Tribunalului Prahova fac parte dintr-o “rezolutie infractionala”.
O fi normal?
Denuntatoarea lui Ispas, anchetata de procuroarea Iorguta
Un alt aspect important este ca in dosarul de evaziune fiscala aflat la Parchetul Tribunalului Prahova (dosar 654/P/2010), in coordonarea procuroarei Georgiana Iorguta, erau cercetate chiar fiica si sotia afaceristului Gheorghe Leonte, despre care DNA a sustinut (in dosarul in care l-a trimis in judecata pe fostul sef al DGA Prahova) ca i-ar fi dat bani si bunuri lui Ispas pentru ca acesta sa inceapa o ancheta impotriva ofiterilor de politie care instrumentau cauza de evaziune fiscala, scopul lui Ispas fiind protejarea societatii Lemar SRL detinuta de familia lui Leonte. Iar in ceea ce o priveste pe fiica afaceristului Gheorghe Leonte, aceasta este cea care a facut denunt impotriva lui Constantin Ispas. Un denunt cerut luat insa cu forta de un alt celebru procuror de la DNA Ploiesti, pe numele sau Mircea Negulescu, dupa cum veti putea citi mai jos.
Oricum, cert este judecatoarea Georgiana Iorguta, care in prezent solutioneaza in camera preliminara dosarul lui Constantin Ispas, este aceeasi care la Parchetul Tribunalului Prahova a coordonat ancheta fata de fiica lui Gheorghe Leonte, denuntatoarea lui Ispas, ancheta derulata la PT Prahova fiind apoi vizata de cercetarile derulate de DGA Prahova care ulterior au constituit motivul declansarii dosarului in care DNA l-a trimis in judecata pe Ispas.
Facem o scurta recapitulare, pentru o intelegere cat mai buna a cazului, in conditiile in care, intr-adevar, povestea este una destul de complicata:
– fiica si sotia lui Gheorghe Leonte si firma familiei lui Leonte sunt anchetate pentru evaziune fiscala intr-un dosar coordonat de procuroarea Georgiana Iorguta de la Parchetul Tribunalului Prahova, actuala judecatoare la Curtea de Apel Ploiesti (dosar 654/P/2010);
– afaceristul Gheorghe Leonte depune denunt la DGA in care ii acuza pe politistii judiciari care lucrau in dosarul de evaziune fiscala ca au directionat ancheta astfel incat anumite companii sa fie scapate;
– dosarul format ca urmare a denuntului facut de Leonte ajunge la DNA, iar procurorul Radu Mihaita Cazacu deleaga ofiterii de politie de la DGA Prahova sa efectueze activitati judiciare in dosarul deschis ca urmare a denuntului lui Leonte;
– cercetarile sunt derulate de ofiterul DGA Adrian Radulescu, sub supravegherea sefului DGA Prahova Constantin Ispas;
– DGA constata posibila comitere a unor infractiuni de abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului in legatura cu modul in care s-a derulat ancheta in dosarul de evaziune fiscala de la Parchetul Tribunalului Prahova, aflat in coordonarea procuroarei Georgiana Iorguta, actuala judecatoare la Curtea de Apel Ploiesti;
– DGA acuza ca “in baza aceleasi rezolutii infractionale” s-a decis disjungerea si declinarea cauzei la DIICOT prin ordonanata semnata de procuroarea Georgiana Iorguta de la Parchetul Tribunalului Prahova, actuala judecatoare la Curtea de Apel Ploiesti;
– fiica afaceristului Gheorghe Leonte face denunt la DNA impotriva sefului DGA Prahova Constantin Ispas;
– DNA ii trimite in judecata pe ofiterul DGA Adrian Radulescu si pe seful DGA Prahova Constantin Ispas, acesta din urma fiind acuzat a initiat si derulat o ancheta impotriva politistilor care lucrau sub coordonarea procuroarei Georgiana Iorguta de la Parchetul Tribunalului Prahova dosarul de evaziune fiscala, cu scopul de a proteja firma si familia lui Gheorghe Leonte;
– dosarul in care ofiterii DGA Adrian Radulescu si Constantin Ispas au fost trimisi in judecata de catre DNA este solutionat in camera preliminara de fosta procuroare Georgiana Iorguta, in prezent judecatoare la Curtea de Apel Ploiesti;
Iorguta a recunoscut existenta suspiciunilor de lipsa de impartialitate
Problema impartialitatii a fost ridicata chiar de catre judecatoarea Georgiana Iorguta de la Curtea de Apel Ploiesti, la sedinta din 26 octombrie 2023, in cadrul procesului in care se analizeaza contestatia depusa de Constantin Ispas si Adrian Radulescu fata de incheierea judecatorului Vasile Coman de la Tribunalul Prahova, prin care s-a dispus inceperea judecatii in dosarul in care cei doi au fost trimisi in judecata de DNA. Astfel, judecatoarea Georgiana Iorguta a facut declaratie de abtinere, invocand fix cazul relatat mai sus si precizand ca ancheta derulata de ofiterii DGA Adrian Radulesu si Constantin Ispas a privit acte de urmarire penala efectuate de ea pe cand era procuroare, in dosarul de evaziune fiscala de la Parchetul Tribunalului Prahova.
In acest sens, judecatoarele Mihaela Diaconescu si Silvia Monica Owrang de la Curtea de Apel Ploiesti, care au solutionat declaratia de abtinere a judecatoarei Georgiana Iorguta, au retinut urmatoarele (vezi facsimil 5):
“La data de 26 octombrie 2023, doamna judecator Georgiana Iorguta a formulat declaratie de abtinere, motivat de faptul ca dosarul nr. 7700/105/2016/a1*, aflat in procedura de camera preliminara vizeaza rechizitoriul nr. 150/P/2014 din 16 decembrie 2016 al DNA ST Ploiesti, prin care, alaturi de alti inculpati, a fost trimis in judecata numitul Ispas Constantin, sub aspectul savarsirii mai multor infractiuni. In ceea ce priveste infractiunea de luare de mita, prevazuta de art. 289 al. 1 din Codul penal raportat la art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, constand in aceea ca in perioada 2009-ianuarie 2015 inclusiv, inclupatul, in calitate de sef al Serviciului Judetean Anticoruptie Prahova din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, ofiter cu grad profesional de comisar sef a primit de la numitul Leonte Gheorghe, in mod repetat, pentru sine sume importante de bani si bunuri precum si pentru SC Niros Com SRL, pentru ca, in exercitarea atributiilor de serviciu sa asigure protectie institutionala SC Lemar SRL si membrilor familiei Leonte, inclusiv pentru initierea si derularea unei anchete penale impotriva lucratorilor de politie implicati in solutionarea dosarului 654/P/2010 al Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, avand ca obiect savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, de catre membrii familiei Leonte, ofiterul de politie desfasurand in perioada de referinta diverse activitati procedurale in sensul celor promise.
A mai aratat ca in ceea ce priveste aceasta acuzatie, organele de urmarire penala au avut in vedere si acte de urmarire penala emise de doamna judecator, in calitate de procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova desemnata sa supravegheze cercetarile dosarul de urmarire penala nr. 654/P/2020 al Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova.
Avand in vedere ca in dosarul de urmarire penala nr. 654/P/2010 al Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, in calitate de procuror a efectuat acte de urmarire penala (a dispus inceperea urmaririi penale fata de membri ai familiei Leonte si asupra SC Lemar SRL, a pus in miscare actiunea penala fata de aceste persoane si a luat masura asiguratorie a sechestrului instituit asupra bunurilor imobile apartinand membrilor familiei Leonte, a propus instantei luarea masurii arestului preventiv), a apreciat ca in cauza exista suspciunea rezonabila ca impartialitatea subsemnatei ar fi afectata”.
Asadar, judecatoarea Georgiana Iorguta recunoaste ca ancheta derulata sub coordonarea sefului DGA Prahova Constantin Ispas a privit inclusiv acte de urmarire penala pe care le-a emis in calitate de procuror la Parchetul Tribunalului Prahova. Mai mult: judecatoarea Georgiana Iorguta precizeaza cat se poate de clar ca “in cauza exista suspiciunea rezonabila ca impartialitatea subsemnatei ar fi afectata”. Cu toate acestea, judecatoarele Mihaela Diaconescu si Silvia Monica Owrang au respins declaratia de abtinerea a Georgianei Iorguta, lasand-o pe aceasta sa solutioneze in camera preliminara dosarul a doi inculpati care in trecut au cercetat o posibila protectie acordata unor evazionisti fiscali intr-un dosar pe care chiar ea l-a coordonat la Parchetul Tribunalului Prahova.
Ca sa-si scape tatal, fiica a facut denunt mincinos
In incheiere, trebuie sa mai semnalam un alt element extrem de important pentru a se vedea cum au ajuns ofiterii DGA Constantin Ispas si Adrian Radulescu sa fie trimisi in judecata de catre procurorii Lucian Onea si Cerasela Raileanu de la DNA Ploiesti (structura unde a ajuns, culmea, chiar politistul Mihai Iuliano Iordache pe care Ispas si Radulescu il acuzasera de abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului). Afirmam ceva mai devreme ca denuntul impotriva fostului sef al DGA Prahova a fost facut la DNA Ploiesti de fiica afaceristului Gheorghe Leonte. Interesant este modul in care a fost luat acest denunt. Detaliile se regasesc intr-o declaratie pe care Gheorghe Leonte a dat-o la SIIJ, in 6 februarie 2019 (vezi facsimil 6), in care acesta explica faptul ca nu i-a dat niciodata mita lui Constantin Ipsas pentru ca acesta sa il protejeze, iar fiica sa a facut denunt doar dupa ce procurorul Mircea Negulescu i-a transmis ca doar asa isi poate salva tatal:
“Fiica mea pe nume Leonte Oana Maria a fost chemata de catre domnul procuror Negulescu Mircea la DNA – Ser. Teritorial Ploiesti, pe la sfarsitul anului 2016 sau pe la inceputul anului 2017, impreuna cu avocatul Vlad Nichita din Baroul Prahova. De la fiica mea am aflat ca domnul procuror Negulescu Mircea i-a spus acesteia sa faca un denunt conform careia eu i-as fi dat mita domnului Ispas Constantin si ca eu nu as pati nimic in conditiile in care fiica mea ar fi facut denuntul respectiv. Tot de la fiica mea stiu ca a facut acest denunt. Fiica mea nu a mai fost audiata in legatura cu acest denunt de catre doamna procuror Raileanu Elena Cerasela. Despre relatia mea cu Ispas Constantin, fiica mea avea cunostinta ca suntem cumva prieteni. Eu aveam si inca mai am o societate comerciala si in aceasta calitate ii mai dadeam domnului Ispas Constantin cate un bax cu apa, vin, sucuri, dar aceste bunuri i le-am remis in virtutea relatiilor de prietenie si niciodata pentru ca as fi dorit sa ma ajute. In afara de faptul ca nu am dorit sa ma ajute, domnul Ispas Constantin nici nu a facut-o in virtutea functiei sale, respectiv aceea de sef al DGA Ploiesti”.
Totodata, in aceeasi declaratie de la SIIJ, Gheorghe Leonte afirma ca a facut plangerea la DGA Prahova impotriva politistilor care instrumentau dosarul de evaziune fiscala in care fusesera arestate fiica si sotia sa pentru ca a fost nemultumit de modul in care s-a derulat ancheta, fara ca fostul sef al DGA Prahova Constantin Ispas sa aiba vreo legatura cu acest demers. In plus, Leonte dezvaluie ca procuroarea DNA Cerasela Raileanu i-a sugerat sa declare mincinos ca a depus plangerea la DGA Prahova la solicitarea lui Ispas (vezi facsimil 6):
“Am apreciat ca cei trei ofiteri de politie judiciara nu au instrumentat corect dosarul de evaziune fiscala. (…) Am formulat o plangere penala la DGA Prahova pe are am depus-o la domnul Ispas Constantin si in care sesizam abuzul in serviciu savarsit de cei trei ofiteri de politie judiciara cu privire la dosarul penal de evaziune fiscala. M-am interesat despre stadiul anchetei efectuate in acest dosar, iar domnul Ispas Constantin mi-a spus ca l-a trimis la DNA – Structura centrala. (…) Personal am fost intrebat despre aceasta plangere de catre doamna procuror Raileanu Elena Cerasela, care mi-a solicitat sa-i spun de ce am depus-o la DGA si nu la alte institutii. Altceva despre aceasta plangere nu m-a mai intrebat, iar eu i-am raspuns ca asa am apreciat eu. Nu stiu daca au fost si alte persoane care au depus plangeri cu privire la acest dosar de evaziune fiscala. Nu stiu daca au mai fost depuse plangeri penale de catre alte persoane impotriva acelorasi ofiteri de politie. Nici domnul Ispas Constantin, in calitate de sef la DGA Prahova nu mi-a comunicat ca s-ar mai fi formulat plangeri impotriva ofiterilor de politie judiciara la structura pe care o conducea. Singura informatie pe care mi-a furnizat-o a fost aceea ca dosarul este la DNA – Structura Centrala. Personal nu am formulat niciodata vreo plangere din care sa rezulte ca as fi fost constrans de vreun organ judiciar sa formulez plangerea pe care am depus-o la DGA. (…) Mentionez ca doamna procuror Raileanu Elena Cerasela a incercat sa imi induca ideea ca domnul Ispas Constantin a fost cel care m-ar fi determinat sa formulez acea plangere. Spun ca a incercat sa imi induca ideea intrucat prin modul de formulare a intrebarilor eu am inteles ca voia sa afirm ca domnul Ispas era cel care ma determinase sa fac plangerea. Precizez ca eu am incercat sa o conving pe doamna procuror ca intentionam sa formulez aceasta plangere fara sa fiu determinat de nimeni”. (Cristina T.).
(Cristina T.).
Sursa Foto: Mediafax
Iti recomandam
-
legături infracționale în Sistemul Național Antigrindină – Ziarul Incisiv de Prahova
-
VerdictLine, răspunsuri rapide și corecte în spețele juridice complexe!
-
„Voi pune poporul și țara pe primul loc” – Ziarul Incisiv de Prahova
-
Amenințări și afaceri obscure – Ziarul Incisiv de Prahova
-
Diaspora, inima care bate pentru o Românie europeană
-
Asociația Zi de BINE aduce căldură și sprijin bunicilor din Onești prin inițiativa „Cald în Vatră”
Exclusiv
legături infracționale în Sistemul Național Antigrindină – Ziarul Incisiv de Prahova
Publicat
acum 11 orepe
decembrie 10, 2024O investigație în contextul anchetelor jurnalistice: Sistemul Național Antigrindină și impactul asupra Siguranței Naționale a României
Provocările post-electorale: Ce trebuie să facă noul Guvern – Urgența soluționării crizelor naționale (aici), (aici), (aici), etc.
Ziarul Incisiv de Prahova a demarat în exclusivitate o investigație complexă privind consecințele tragice ale funcționării ilegale a Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor, concomitent cu o analiză asupra activităților coordonate de Popescu Cristian, director la Electromecanica Ploiești, care subminează securitatea națională a României.
Cererea de despăgubiri și impactul asupra agriculturii
Pe fondul acestor investigații, Asociația Producătorilor Agricoli de Cereale și Plante Tehnice Prahova a solicitat despăgubiri de la Statul Român pentru pierderile suferite din cauza secetei, pierderi care au fost generate de intervențiile derulate prin sistemul antigrindină, suspectate de ilegalitate. Aceste demersuri sunt absolut legale și subliniază impactul major al sistemului asupra agriculturii românești, atât din punct de vedere economic, cât și al siguranței alimentare.
Activitățile infracționale ale lui Popescu Cristian
Coordonarea lui Popescu Cristian în cadrul Electromecanica Ploiești a fost identificată ca parte a unui clan infracțional, acțiunile sale având potențial de a provoca prejudicii semnificative atât securității naționale, cât și integrității financiare a Statului. Conducerea sa de către interese de grup de crimă organizată subminează nu doar încrederea în instituțiile statului, dar și credibilitatea Sistemului Național Antigrindină, care, în mod ironic, ar fi trebui să protejeze economia și populația de fenomene meteorologice extreme.
Eficiența Sistemului și riscurile asociate
Eficiența sistemului a fost constant contestată, având în vedere că intervențiile nu au reușit să combată căderile de grindină și, în plus, au generat scăderi dramatice ale precipitațiilor în zonele adiacente. Aceasta a generat nu doar o pierdere semnificativă a producției agricole, ci și un risc major din punct de vedere al sănătății populației, prin facilitarea introducerii pe piață a produselor agricole de import care nu respectă normele sanitare.
Incidentul de la Lăpoșel: O atenționare serioasă
Incidentul de la Lăpoșel, în care patru copii au decedat din cauza unei viituri neașteptate, a evidențiat suspiciunile legate de operațiile de combatere a grindinei în acea zonă. Aceste evenimente dramatice au condus la o cerere necesară de revizuire a reglementărilor și a funcționării sistemului, în special în contextul lipsei de transparență și de responsabilitate în gestionarea intervențiilor atmosferice.
Atingerea intereselor de grup și implicațiile asupra Securității Naționale
În contextul activităților clandestine coordonate de Popescu Cristian, directorul Electromecanica Ploiești, se conturează o rețea criminală organizată, având scopul de a sifona bani publici și de a afecta securitatea națională, precum și siguranța alimentară a României. Aceste acțiuni sunt orchestrate de un grup care are legături directe cu clanul infracțional condus de Emanuel Ioana, director în cadrul ROMARM.
Acuze neîntemeiate și propaganda subterană
Grupul coordonat de Popescu și Emanuel Ioana a lansat, și continuă să lanseze, în mediile relaționale strategice, acțiuni speciale exprimate prin acuzații nefondate. Aceste acuzații sunt incluse în adrese bine ticluite în cadrul unor ”partide de vânătoare”, formulate și comunicate dirijat către instituții esențiale ale statului, cum ar fi Administrația Prezidențială, Guvernul României, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Parlamentul României și Avocatul Poporului, în perioada mai – decembrie 2024. Scopul acestor acțiuni este de a boicota, denigra, bloca, submina și sabota demersurile legale întreprinse de Asociația Producătorilor Agricoli de Cereale și Plante Tehnice Prahova.
Controlul Guvernamental și investigarea infracțiunilor
Recent, unul dintre liderii acestui grup infracțional, manevrat de Emanuel Ioana, alături de un spectru întreg de directori din cadrul ROMARM, se află sub incidența unor acțiuni de control ale guvernului. Aceste verificări se concentrează pe aspecte de interes care vizează erodarea unor obiective naționale, generând suspiciuni de posibile infracțiuni grave la adresa securității naționale a României.
Rolul crucial al lui Popescu Cristian în tabloul infracțional
În cadrul unui tablou infracțional complex și bine structurat, Popescu Cristian, directorul Electromecanica Ploiești din cadrul Companiei Naționale ROMARM, îndeplinește un rol esențial. El dirijează întregul lanț de operațiuni speciale de aprovizionare, achiziții și proceduri tehnice, deținând și exercitând un monopol asupra acestor activități.
Abuzul de autoritate și achiziții preferențiale
Acțiunile lui Popescu se desfășoară fără restricții, el „cumpărând” componente de la furnizorii preferați, aplicând strategii de achiziții preferențiale la prețuri adesea mai mari decât cele practicate de piețele locale și internaționale. Colaborarea sa cu cetățeni români și străini, în interes personal, evidențiază utilizarea funcției sale într-un mod privat și foarte avantajos pentru sine și grupul său.
Relațiile secrete și protecția oferită
În plus, Popescu Cristian se laudă, în fața colegilor și subalternilor, cu legăturile sale speciale cu membri din conducerea SRI, având o asa zisa legătură operativă gestionată prin intermediul unui ofițer din Ploiești. Aceste relații îi oferă un sistem complex de protecție, permițându-i să navigheze fără opreliști în cadrul activităților sale ilegale, asigurându-se astfel impunitatea.
Strategiile infracționale ale lui Popescu Cristian
În cadrul acestui puzzle infracțional, Popescu Cristian a confirmat că a reușit să-l surclaseze pe actualul ministru al economiei, beneficiind de suportul lui Emanuel Ioana și a altor relații cu care participă la partide de vânătoare. Aceste legături includ cadre de informații care ar fi în siajul unei alte formațiuni politice concurente.
Acțiuni subversive pentru eliminarea politică
Prin acțiuni subversive, Popescu ar fi generat dosare prefabricate care să conducă la includerea ministrului pe listele de candidați pentru Senatul României, ocupând o poziție secundară, sub un „candidat” susținut din partea Bucureștiului. Astfel, ministrul ar fi pierdut posibilitatea de a redeveni senator, în urma desfășurării acestui joc operativ complex, care presupune un atentat la securitatea naționala.
Consecințele participării la aceste manifestații infracționale
Conform afirmațiilor lui Popescu Cristian, participarea sa, ghidată de relațiile menționate, l-a exclus definitiv pe ministrul prahovean al economiei din viața politică. În plus, se sugerează că acest lucru ar deschide calea reintroducerii în guvern a fostului ministru al agriculturii, Adrian-Ionuț Chesnoiu, care ar putea beneficia de pe urma acestei exclusivități politice. De asemenea, acest lucru ar putea să-l salveze de ancheta penală deschisă împotriva sa, care ar putea include și alți lideri din județul Olt.
Necesitatea de investigare și responsabilitate
Aceste manevre politice și infracționale subliniază necesitatea urgentării unor investigații serioase și comprehensive, care să asigure responsabilitatea celor implicați și să protejeze integritatea instituțiilor statului român.
Consecințele activităților lui Popescu Cristian asupra Statului Român
Filiera lui Popescu Cristian a reușit să genereze multiple prejudicii și comportamente ilegale, având un impact negativ asupra autorităților și instituțiilor statului român.
Prejudicii de imagine și distrugerea conceptului stiințific
- A adus un prejudiciu de imagine semnificativ unei autorități publice centrale subordonate Guvernului României.
- A destructurat și desființat conceptul științific privind tehnologia utilizată în combaterea căderilor de grindină, concept înregistrat la OSIM de o instituție a statului român.
- A provocat, pe lângă prejudiciul de imagine, o pierdere financiară considerabilă pentru statul român.
Introducerea furnizorilor străini și monopolul pe piață
- A facilitat introducerea pe piața românească a unor furnizori străini de tehnică pentru combaterea căderilor de grindină, cu scopul de a continua sifonarea bugetului de stat.
- A constituit un grup de interese format din companii străine, care, prin racolarea unor persoane fizice din conducerea companiei Electromecanica SA Ploiești, urmăresc să creeze condiții organizatorice, juridice și legislative favorabile pentru realizarea unui monopol asupra acestei activități, afectând astfel interesele Statului Român.
Subminarea autorității statului și impactul asupra Siguranței Alimentare
Această activitate subminează autoritatea statului român, permițând exploatarea operațională ilegală a Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor. Acest sistem, inițial conceput pentru protejarea economiei și populației de fenomenele meteorologice extreme, nu a beneficiat de studii de impact corespunzătoare, ceea ce a condus la:
a. Pierderi semnificative de producție agricolă (plantații viticole, plantații pomicole, sere și solarii, culturi mari), periclitând siguranța alimentară a populației.
b. Eventuale plati de către bugetul de stat a unor sume extrem de mari pentru despăgubirile acordate culturilor calamitate.
Risc major pentru siguranța alimentară
Acest context favorizează introducerea pe piața agro-alimentară a produselor agricole de import, în special din Ucraina, care nu respectă normele europene privind calitatea. Astfel, populația României este expusă unui risc major din punct de vedere al sănătății și securității alimentare, creând premisele unei dependențe sustenabile în ceea ce privește hrana românilor.
Necesitatea investigațiilor și corectitudinii legale
În lumina aspectelor sesizate în această anchetă jurnalistică, se concluzionează că demersurile întreprinse de Popescu Cristian, director Electromecanica Ploiești din cadrul Companiei Naționale ROMARM S.A., constituie un atentat la securitatea națională. Organele abilitate sunt îndreptățite să întreprindă cercetări conform legislației în vigoare pentru a restabili legalitatea și protecția intereselor statului român.
Necesitatea de monitorizare și responsabilizare
Este esențial ca autoritățile competente să monitorizeze aceste activități și să ia măsuri de responsabilizare pentru a preveni continuarea abuzurilor de acest tip în instituțiile statului. Integritatea și transparența în funcționarea companiilor de stat trebuie să fie priorități pentru a asigura un mediu desfășurător corect și legal.
Necesitatea opririi activităților ilegale
Într-o societate democratică, astfel de abuzuri trebuie investigate prompt, iar responsabilitățile trebuie asumate ferm pentru a proteja integritatea instituțiilor statului și siguranța cetățenilor. Acțiunile coordonate de acest grup în afaceri publice nu pot rămâne nesancționate, având în vedere implicațiile serioase asupra securității naționale și economiei României.
Necesitatea unei revizuiri urgente
Autoritățile competente trebuie să revizuiască urgent legislația și să asigure o stratificare adecvată a responsabilităților, în fața acestor acuze grave, pentru a întări securitatea națională și a proteja interesele cetățenilor din România. Vom reveni. (Cristina T.).
Exclusiv
„Voi pune poporul și țara pe primul loc” – Ziarul Incisiv de Prahova
Publicat
acum 2 zilepe
decembrie 8, 2024I.C., fost consilier la primărie, a fost amenințat cu moartea de primar. A depus o plângere la Poliția Vălenii de Munte, însă aceasta pare să fie ținută la sertar, la presiunea primarului.
Frații V.: Oameni de afaceri și influența lor
Frații V., oameni de afaceri locali, sunt implicați activ în scandaluri de corupție. M.V. deține cârciuma „Popasul Vânătorului”, unde ține mesele de protocol ale primarului. Acesta a fost inclus pe lista de consilieri la primărie și, împreună cu primarul, l-au numit pe R.V. director la Parcul Industrial Vălenii de Munte.
Finul primarului și atribuțiile sale
Finul primarului, M.B., a fost numit director la Baza de Sport din Vălenii de Munte, având responsabilitatea achizițiilor pe numele său pentru primar. De asemenea, soția sa, B.R., a fost angajată la Evidența Populației Vălenii de Munte tot prin intermediul primarului.
Practicile dubioase ale altor afaceri
Un alt personaj cu legături în acest scandal este C., asociat cu primarul. Acesta primește lucrări de construcție și reabilitare de la primărie, iar o parte din încasări sunt returnate primarului. C. este considerat mana dreaptă a primarului, având acces la informații sensibile despre mite și alte activități nelegale.
Firma de betoane și trafic de influență
Firma de betoane „Concris”, deținută de primar dar trecută pe numele soției sale, livrează beton către companii ce desfășoară lucrări în zonă. De exemplu, F.I., L.I. și C.M. pot confirma că tot betonul folosit în ultimele 2 ani a fost livrat prin intermediul acestei firme pentru lucrările din Maspex.
Colaborări ilegale și concesii
Se menționează că hala închiriată cu suma de 8.700 euro/lună este neutilizată, iar contractul a fost realizat sub presiunea primarului către Maspex, cu sume considerabile revenind acestuia și lui C. și F.I. M.C., directorul fabricii Maspex din Vălenii de Munte, este implicat și în introducerea altor două firme de transport și construcții, având nevoie de aprobarea primarului pentru a funcționa.
Implicarea personală a amantei primarului
Amanta primarului a fost angajată la ISU Prahova și se presupune că ar fi fost implicată în trafic de influență, facilitând plăți către persoane precum Muscalu de la ISU. Deși are anumite afecțiuni de sănătate, a reușit să treacă prin toate comisiile fără probleme, comportându-se inadecvat cu colegii de muncă.
Concluzie
Aceste acuzații subliniază problemele de corupție și abuzurile de putere din Vălenii de Munte, arătând cum legăturile politice și afacerile subterane afectează comunitatea locală și transparența administrativă. Situația necesită o investigație aprofundată pentru a restabili ordinea și a proteja interesele cetățenilor. Vom reveni cu dezvaluiri senzationale. (Cristina T.).,
Exclusiv
Amenințări și afaceri obscure – Ziarul Incisiv de Prahova
Publicat
acum 3 zilepe
decembrie 7, 2024I.C., fost consilier la primărie, a fost amenințat cu moartea de primar. A depus o plângere la Poliția Vălenii de Munte, însă aceasta pare să fie ținută la sertar, la presiunea primarului.
Frații V.: Oameni de afaceri și influența lor
Frații V., oameni de afaceri locali, sunt implicați activ în scandaluri de corupție. M.V. deține cârciuma „Popasul Vânătorului”, unde ține mesele de protocol ale primarului. Acesta a fost inclus pe lista de consilieri la primărie și, împreună cu primarul, l-au numit pe R.V. director la Parcul Industrial Vălenii de Munte.
Finul primarului și atribuțiile sale
Finul primarului, M.B., a fost numit director la Baza de Sport din Vălenii de Munte, având responsabilitatea achizițiilor pe numele său pentru primar. De asemenea, soția sa, B.R., a fost angajată la Evidența Populației Vălenii de Munte tot prin intermediul primarului.
Practicile dubioase ale altor afaceri
Un alt personaj cu legături în acest scandal este C., asociat cu primarul. Acesta primește lucrări de construcție și reabilitare de la primărie, iar o parte din încasări sunt returnate primarului. C. este considerat mana dreaptă a primarului, având acces la informații sensibile despre mite și alte activități nelegale.
Firma de betoane și trafic de influență
Firma de betoane „Concris”, deținută de primar dar trecută pe numele soției sale, livrează beton către companii ce desfășoară lucrări în zonă. De exemplu, F.I., L.I. și C.M. pot confirma că tot betonul folosit în ultimele 2 ani a fost livrat prin intermediul acestei firme pentru lucrările din Maspex.
Colaborări ilegale și concesii
Se menționează că hala închiriată cu suma de 8.700 euro/lună este neutilizată, iar contractul a fost realizat sub presiunea primarului către Maspex, cu sume considerabile revenind acestuia și lui C. și F.I. M.C., directorul fabricii Maspex din Vălenii de Munte, este implicat și în introducerea altor două firme de transport și construcții, având nevoie de aprobarea primarului pentru a funcționa.
Implicarea personală a amantei primarului
Amanta primarului a fost angajată la ISU Prahova și se presupune că ar fi fost implicată în trafic de influență, facilitând plăți către persoane precum Muscalu de la ISU. Deși are anumite afecțiuni de sănătate, a reușit să treacă prin toate comisiile fără probleme, comportându-se inadecvat cu colegii de muncă.
Concluzie
Aceste acuzații subliniază problemele de corupție și abuzurile de putere din Vălenii de Munte, arătând cum legăturile politice și afacerile subterane afectează comunitatea locală și transparența administrativă. Situația necesită o investigație aprofundată pentru a restabili ordinea și a proteja interesele cetățenilor. Vom reveni cu dezvaluiri senzationale. (Cristina T.).,
Parteneri
Știri noi din Brăila
legături infracționale în Sistemul Național Antigrindină – Ziarul Incisiv de Prahova
O investigație în contextul anchetelor jurnalistice: Sistemul Național Antigrindină și impactul asupra Siguranței Naționale a României Provocările post-electorale: Ce trebuie...
VerdictLine, răspunsuri rapide și corecte în spețele juridice complexe!
Pentru profesioniștii din domeniul juridic și studenții la drept, VerdictLine este o soluție inovatoare, bazată pe inteligență artificială, care transformă...
„Voi pune poporul și țara pe primul loc” – Ziarul Incisiv de Prahova
I.C., fost consilier la primărie, a fost amenințat cu moartea de primar. A depus o plângere la Poliția Vălenii de...
Amenințări și afaceri obscure – Ziarul Incisiv de Prahova
I.C., fost consilier la primărie, a fost amenințat cu moartea de primar. A depus o plângere la Poliția Vălenii de...
Diaspora, inima care bate pentru o Românie europeană
În fiecare familie din România, există cel puțin o poveste despre diaspora. Este povestea fiicelor și fiilor, fraților și surorilor,...
Asociația Zi de BINE aduce căldură și sprijin bunicilor din Onești prin inițiativa „Cald în Vatră”
București, 6 decembrie 2024: În decembrie, Asociația Zi de BINE reia și dezvoltă inițiativa „Cald în Vatră” și, împreună cu Asociația...
Corupție și ilegalități în gestionarea deșeurilor în Prahova. Studiu de caz – ECOPARK ENERGY din Valea Calugareasca
Recent a fost confirmat faptul că autoritățile locale din Valea Călugărească au avut dreptate, iar dezvăluirile ziarului nostru, Incisiv de...
Elena Lasconi: O viziune nouă pentru România
Într-o lume politică adesea marcată de promisiuni neonorate și scandaluri, Elena Lasconi aduce o abordare proaspătă și sinceră, angajându-se să...
Cezariana vs. „Naștere naturală cu voie de la natură”: Dezinformarea periculoasă din filosofia lui Călin Georgescu
Într-o epocă în care accesul la medicină modernă a salvat milioane de vieți, Călin Georgescu promovează o viziune retrogradă asupra...
Atentie cu motocicleta pe timp de iarna
Calatoriile pe motocicletă în timpul iernii necesită o atenție sporită pentru a asigura siguranța datorită condițiilor meteorologice mai dificile. Iată...
Cum a fost jefuită moștenirea lui Silviu Prigoană ( UWS/fosta ROSAL) și de ce tăcerea autorităților este complice – Ziarul Incisiv de Prahova
Incisiv de Prahova dezvăluie o rețea complexă de corupție, cu implicații la nivel înalt în administrația prahoveană, centrala și în...
Malcolm X ar aproba? Viziunea lui Călin Georgescu despre șeful OMS
Dacă Malcolm X ar fi fost în viață astăzi, oare ar fi aplaudat discursul lui Călin Georgescu despre șeful Organizației...
Usain Bolt: recorduri care inspiră și lecții despre concentrare pe obiectiv
Usain Bolt, supranumit „Fulgerul,” este cel mai rapid om din istorie și un simbol al excelenței în atletism. Cu multiple...
de la infractor narcoman, santajist si spagar la cetățean – Ziarul Incisiv de Prahova
De ceva timp remarcam o incercare de repozitionare a infractorului narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri la noile realitati cotidiene...
Allview lansează tableta Prime H201 LTE, design elegant, performanță, mobilitate și conectivitate
Brașov, 03 decembrie 2024 – Allview își extinde portofoliul de tablete și lansează tableta Prime H201 LTE, un dispozitiv premium care impresionează prin...
IT Support Desk Services in Switzerland by Feel IT
In today’s dynamic business environment, technology forms the backbone of organizational success. However, as systems become more complex, businesses often...
Știrile Săptămânii
-
Uncategorizedacum O săptămână
Allview lansează tableta Prime H201 LTE, design elegant, performanță, mobilitate și conectivitate
-
Sportacum O săptămână
Usain Bolt: recorduri care inspiră și lecții despre concentrare pe obiectiv
-
Afaceriacum O săptămână
Un acoperiș bine realizat face diferența între confort și disconfort.
-
Afaceriacum O săptămână
Dispenser de săpun lichid automat Koken – igienă modernă pentru casa ta
-
Afaceriacum O săptămână
IT Support Desk Services in Switzerland by Feel IT
-
Uncategorizedacum O săptămână
Cum să Alegi Salteaua Perfectă pentru un Somn Odihnitor
-
Politică localăacum 5 zile
Cezariana vs. „Naștere naturală cu voie de la natură”: Dezinformarea periculoasă din filosofia lui Călin Georgescu
-
Exclusivacum O săptămână
Un labirint al corupției și alianțelor periculoase (II) – Ziarul Incisiv de Prahova