Connect with us

Administrație locală

Studiu ÎntreVecini: 65% dintre români declară că nu-și cunosc vecinii deloc sau că îi cunosc în mică măsură

Publicat

pe

  • 80% dintre români și-ar dori să se înțeleagă mai bine cu vecinii și să poată apela la ei în caz de nevoie
  • 59% dintre respondenți nu au participat niciodată sau au participat foarte rar la evenimente sociale cu vecinii
  • 9 din 10 respondenți sunt deschiși să se implice mult și chiar foarte mult în promovarea diversității și incluziunii

65% dintre românii care locuiesc la bloc nu-și cunosc vecinii deloc sau îi cunosc în mică măsură, în timp ce doar o mică parte dintre ei se cunosc bine (27%) sau foarte bine (8%), conform unui studiu realizat de ONG-ul ÎntreVecini, cu scopul de a înțelege percepțiile și comportamentele celor care locuiesc în comunitățile de la bloc. Întrebați ce motive i-ar determina să se cunoască mai bine unii cu alții, 68% dintre respondenți au menționat pe primul loc soluționarea unor probleme comune, pe locul doi dorința de a construi o comunitate mai strânsă (32%) și proiectele comune în cartier (32%), urmate fiind de ocaziile de socializare organizate în cartier (26%) și de interesul comun pentru activități sau hobby-uri (21%).

Când vine vorba despre frecvența cu care românii au participat la evenimente sociale împreună cu vecinii lor de la bloc, sondajul arată că 59% dintre respondenți nu au participat niciodată sau au participat foarte rar. Respondenții declară că și-ar dori ca în blocul în care locuiesc să existe activități comunitare precum: activități comune pentru copii (31%), grătar comunitar (28%), seri de jocuri de societate (22%), seri de film în aer liber (21%), evenimente sportive (16%), concursuri sau competiții între vecini (14%) ori ateliere și cursuri (14%).

„Faptul că românii care locuiesc la bloc nu se prea cunosc cu vecinii lor nu ne ia prin surprindere, ci este chiar o realitate pe care ne dorim să o schimbăm. Partea bună este că, prin prisma sondajului pe care l-am desfășurat, am aflat că 80% dintre românii care locuiesc la bloc și-ar dori să se înțeleagă mai bine cu vecinii și să poată apela la ei în caz de nevoie. Iar asta ne dă speranța că vom reuși să împrietenim cât mai mulți oameni cu vecinii lor, dar și cu conceptul de sustenabilitate, pe care-l promovăm prin intermediul acțiunilor desfășurate în comunitățile de bloc din România, alături de partenerii noștri”, a declarat Sabina Mihăilescu, Manager General ONG ÎntreVecini.

ÎntreVecini este un ONG care își propune să regenereze spiritul comunitar la bloc și să transforme comunitățile urbane din România în huburi sustenabile. ONG-ul se dedică formării de comunități reziliente, prietenoase cu mediul și bazate pe solidaritatea vecinilor, oferind celor înscriși în program și declarați câștigători oportunitatea de a-și echipa blocurile în care locuiesc cu panouri fotovoltaice, în mod gratuit, devenind astfel prosumatori. Cei interesați să se alăture inițiativei și să primească, de asemenea, suport pentru desfășurarea unor activități sustenabile în comunitățile din care fac parte, se pot înscrie, într-o etapă ulterioară, pe platforma www.intrevecini.ro.

„În copilăria mea, vecinul era o instituție resursă la care puteai apela atunci când e nevoie: cereai cu împrumut o cană de zahăr sau 100 de lei până la salariu și culmea le și primeai. În plus, relațiile de încredere erau destul de puternice, nu degeaba atunci când plecai de-acasă le lăsai chiar și un set de chei de la casă. În ultimii 30 de ani, lucrurile s-au schimbat și acum, cu greu ne știm (din vedere) vecinii. Despre încredere, e chiar și mai greu de vorbit. E de vină societatea? E de vină internetul? Este rezultatul individualismului care ne este servit de cele mai multe ori ca rețeta succesului? E normalitatea globalizării și rezultatul unui proces natural de reajustare a relațiilor într-un nou context socio-economic? E ceea ce ne dorim să dăm mai departe ca mod de socializare? Cred că toate câte un pic, și multe altele. Mă bucur că cei de la ÎntreVecini vor să dezbatem aceste întrebări și să vedem ce și cum alegem să facem ÎMPREUNĂ. Pentru că relațiile dintre noi, și calitatea acestora, generează comportamentele care definesc o societate. Iar noi ne dorim ca România să fie o societate solidară, empatică și degrabă vărsătoare de iubire”, a declarat Gelu Duminică, Sociolog și Director executiv Agenția „Împreună”.  

Cum se înțeleg vecinii de la bloc și ce probleme întâmpină, în funcție de generația lor

Conform sondajului realizat de ÎntreVecini, respondenții din generația Z prezintă o reticență crescută în relația cu vecinii. Astfel, persoanele de până în 27 de ani au mai degrabă o relație destul de formală cu vecinii (34%) și se declară chiar distante, neavând o relație apropiată cu aceștia (20%). De asemenea, preferă într-un procent semnificativ mai mare față de totalul eșantionului să păstreze distanța (41%) și nu sunt deschise să-și cunoască vecinii (20%). Într-un procent de asemenea ridicat se conturează și reticența generației Y  (28-43 de ani) de a-și cunoaște vecinii. La polul opus, cei din generația X, care au între 44 și 59 de ani (38%) și cei din generația Baby Boomers, între 60 și 78 de ani (39%) se declară destul de apropiați de vecinii lor și chiar sunt deschiși și încurajează interacțiunea (48%).

Pe de altă parte, când vine vorba despre motivele care ar putea să-i împiedice în cunoașterea vecinilor, respondenții au ales pe primul loc programul aglomerat (48%), urmat de dorința de a nu le fi invadat spațiul personal (33%), dar și de lipsa interesului pentru interacțiune socială (25%) și de lipsa oportunităților în comunitatea din care fac parte (21%). Analizând răspunsurile per generații, se observă că majoritatea celor care au între 44 și 59 de ani (generația X) au afirmat că au programul aglomerat. În același timp, invadarea spațiului personal a fost varianta aleasă în principal de cei cu vârste cuprinse între 28 și 43 de ani (generația Y). De asemenea, rezultatele arată un interes scăzut pentru interacțiune socială preponderent în cazul persoanelor din generațiile X (44-59 ani) și Y (28-43 ani). Nu în ultimul rând, majoritatea celor care au considerat că lipsa oportunităților din comunitate i-ar împiedica să-și cunoască vecinii sunt persoane din generația Z (până în 27 de ani).

Din perspectiva problemelor întâmpinate între vecini, 50% dintre românii care locuiesc la bloc declară că nu au avut probleme semnificative cu vecinii, 32% au avut, însă au reușit să le rezolve în mod amiabil, 16% au avut probleme și încă nu au fost soluționate, iar alți 3% preferă să nu discute despre acest aspect. Întrebați care sunt principalele probleme pe care le întâmpină în relația cu vecinii lor, părerile sunt împărțite. Respondenții studiului consideră fie că vecinii lor nu sunt comunicativi (33%), fie că sunt gălăgioși (29%), prea curioși (28%) sau agresivi verbal (14%).

Cât de dornici sunt românii să se implice în rezolvarea problemelor din comunitățile lor

Când vine vorba despre implicarea în rezolvarea problemelor comunității, majoritatea respondenților (52%) se arată oarecum deschiși să se implice, însă în funcție de situație. 29% afirmă că s-ar implica cu siguranță, 12% recunosc că nu s-ar implica, dar ar fi dispuși să susțină inițiativele altora, iar 6% confirmă că deocamdată nu s-ar implica.

Locurile de parcare (51%), dezvoltarea spațiilor verzi și a parcurilor (42%), gestionarea deșeurilor și protejarea mediului înconjurător (41%), lipsa măsurilor pentru contracararea infracționalității (38%) și îmbunătățirea infrastructurii (31%) se află pe primele cinci locuri în topul problemelor sau nevoilor pe care românii care locuiesc la bloc le consideră cele mai importante în comunitățile din care fac parte.

Din perspectiva implicării în rezolvarea problemelor din comunități, românii par foarte receptivi. Cea mai mare parte dintre ei au afirmat că s-ar implica mult sau foarte mult în rezolvarea unor acțiuni precum: promovarea diversității și incluziunii (86%), gestionarea deșeurilor și protejarea mediului înconjurător (83%), promovarea serviciilor sociale și educația de calitate (79%), dezvoltarea activităților culturale și recreative (74%), pe lângă multe alte topicuri legate de transport, spații verzi, parcări ș.a.m.d.

Studiul a fost realizat cu ajutorul agenției Reveal Marketing Research și s-a desfăşurat online, în perioada 29.11.2023 – 04.12.2023, pe un eșantion reprezentativ pentru universul persoanelor cu vârsta 18+ din România, utilizatori de internet, care locuiesc în mediul urban și periurban, în blocuri de locuințe. Mărimea eșantionului a fost de 1002 respondenți.

Despre ÎntreVecini

ÎntreVecini este un ONG care regenerează spiritul comunitar la bloc și transformă grupurile de vecini din România în comunități sustenabile prin susținerea dezvoltării de proiecte în cartier. Proiectul ÎntreVecini este susținut de către BRD Groupe Société Générale în calitate de partener principal și de POWERToMe, MSL The Practice, Benga, DIUD, Colțan și Asociații.

CONTACT PENTRU PRESĂ:

Alexandra Nedelcu: alexandra.nedelcu@thepractice.ro, 0752 751 065

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație locală

realme colaborează cu Google pentru mai multe funcții AI

Publicat

pe

De

București, România – 17 septembrie – realme, brandul de smartphone-uri cu cea mai rapidă creștere din lume, anunță disponibilitatea funcției AI Magic Compose de la Google. Disponibilă pe seria realme GT 6, aceasta marchează primul smartphone realme care va fi actualizat cu șase funcții AI în această lună, consolidând seria GT 6 ca “AI Flagship Killer”. Acest lucru consolidează și mai mult angajamentul realme de a oferi tehnologie de ultimă oră adaptată pentru utilizatorii tineri din întreaga lume.

Magic Compose: Revoluționați experiența mesageriei cu ajutorul creativității bazate pe AI

Funcția Magic Compose din Mesaje pentru realme GT 6 valorifică puterea AI pentru a ajuta utilizatorii să creeze mesaje mai atractive și mai personalizate. Aceasta oferă sugestii stilistice, permițându-vă să vă ajustați tonul – fie formal, casual, jucăuș sau grijuliu.

Fie că începeți o conversație nouă sau răspundeți la un mesaj, Magic Compose vă îmbunătățește comunicarea cu răspunsuri creative și personalizate. În plus, sugestiile sale automate rapide vă economisesc timp, menținând conversațiile naturale și expresive. Funcția este disponibilă în engleză, spaniolă, franceză, germană, italiană și coreeană.

realme GT 6 – șase funcții AI revoluționare

  • Prima funcție AI Ultra Clarity din lume – folosește modele AI avansate pentru a îmbunătăți semnificativ rezoluția și claritatea imaginilor.
  • AI Eraser 2.0 – o funcție care permite utilizatorilor să-și curețe fotografiile fără efort. Printr-o selecție manuală simplă sau cu ajutorul unui buton de recunoaștere automată, elementele nedorite, cum ar fi trecătorii sau alte obiecte, sunt eliminate cu ușurință. În plus, fundalul este completat inteligent pentru a reda perfect imaginea. Această funcționalitate garantează că și fotografiile care par compromise pot fi restaurate și îmbunătățite.
  • AI Smart Summary – acționează ca un asistent personal prin rezumarea punctelor cheie din orice înregistrare sau discuție.
  • AI Smart Loop: recunoaște conținutul ecranului pentru a prezice intenția utilizatorului, oferind recomandări precise și acces cu un singur click la funcțiile utilizate frecvent.
  • Primul mod AI Night Vision din industrie: Cel mai bun companion pentru capturarea videoclipurilor în condiții de lumină extrem de scăzută, chiar și în baruri sau cluburi.
  • Magic Compose

realme este încântată să anunțe lansarea de îmbunătățiri AI pentru GT 6T, inclusiv AI Eraser 2.0, AI Smart Summary și AI Smart Loop. Aceste caracteristici de ultimă oră continuă promisiunea realme de a oferi experiențe premium bazate pe AI pentru tinerii utilizatori din întreaga lume.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Administrație locală

Trupa The Cardigans își lansează contul oficial de TikTok

Publicat

pe

De

Formată în anul 1992 în Suedia, renumita trupă pop-rock The Cardigans și-a lansat contul oficial de TikTok! Cu toate că au trecut aproape 20 de ani de la ultima piesă lansată, muzica lor continuă să rezoneze, captivând noile generații de fani din întreaga lume.

The Cardigans și-a consolidat popularitatea în 1996 după ce au fost incluși în coloana sonoară a filmului Romeo + Juliet, regizat de Baz Luhrmann, iar piesele lor au devenit de atunci repere ale culturii pop. Printre momentele memorabile se numără interpretarea lui Jim Halpert și a lui Andy Bernard a piesei „Lovefool” în The Office, apariția trupei în serialul de succes Beverly Hills, 90210, dar și coverurile și reinterpretările unor artiști precum Justin Bieber și Kelly Clarkson. La începutul acestui an, Sabrina Carpenter a interpretat melodia „Lovefool” într-un colaj alături de hitul său „Feather” în timpul show-ului susținut de artistă la Coachella, demonstrând că melodiile consacrate ale trupei rezistă testului timpului.

Trupa, din care fac parte Nina Persson, Peter Svensson, Lars-Olof Johansson, Bengt Lagerberg și Magnus Sveningsson, va lansa conținut exclusiv și momente nemaivăzute pentru comunitatea globală de pe TikTok. Aceștia vor împărtăși, de asemenea, detalii personale despre călătoria lor creativă cu #BehindtheSong, prezentând perspective noi asupra pieselor lor renumite.

The Cardigans sunt deja un succes pe TikTok – „Lovefool” a fost inclusă în peste 667,000 de clipuri, creatorii de conținut folosind melodia pentru a împărtăși cu urmăritorii lucrurile care le plac cel mai mult. Comunitatea a îmbrățisat prezența lor pe platformă, cu peste 800,000 de like-uri și 20 de milioane de vizualizări la primul video publicat pe TikTok, iar cifrele continuă să crească.

Întrebați despre lansarea oficială pe TikTok, membrii trupei a declarat: „Este nemaipomenit să vedem cum muzica noastră lansată cu ani în urmă a găsit o nouă audiență pe TikTok. De asemenea, este minunat să avem oportunitatea să interacționăm cu cei care îndrăgesc acum piesele noastre și care nu erau născuți la momentul lansării lor oficiale. Este o modalitate distractivă de a face legătura între trecut și prezent”.

„Comunitatea TikTok nu se satură de The Cardigans. Cele câteva clipuri postate până acum au făcut ca membrii comunității să își dorească să afle mai multe despre melodiile lor preferate – mulți dintre ei descoperind muzica trupei pe platformă. Acest lucru dovedește succesul atemporal al The Cardigans și suntem încântați că fanii au acum șansa să se conecteze cu formația care a definit cu adevărat epoca lor”, a adăugat Farhad Zand, Head of Music Partnerships Europe TikTok.

Pentru a sărbători debutul lor pe TikTok, The Cardigans a lansat și un Playlist Oficial care include unele dintre cele mai cunoscute piese ale trupei. Fanii pot urmări acum @TheCardigans pe TikTok pentru momente exclusive din cariera lor remarcabilă și pot crea videoclipuri cu muzica ce i-a transformat într-un nume de referință de aproape trei decenii.

Despre TikTok

TikTok este destinația principală pentru conținut video scurt pentru mobil. Misiunea noastră este de a inspira creativitate și de a aduce bucurie. TikTok are sediile globale în Los Angeles, Singapore și are birouri în New York, Londra, Paris, Berlin, Dubai, Jakarta, Seul și Tokyo.

https://www.tiktok.com/ro/

Pentru mai multe informații:

Piotr Żaczko

Communication Manager TikTok

Poland & CE markets

piotr.zaczko@tiktok.com 

Simona Năstase

MSL The Practice

TikTok Press Office in Romania

simona.nastase@thepractice.ro

tel. +40 752 751 250

Facebook Comments
Citeste in continuare

Administrație locală

#HONORtheChallenger: O mișcare virală pe social media, susținută de sportivi, aduce în prim-plan provocările persoanelor cu ALS

Publicat

pe

De

#HONORtheChallenger explorează potențialul Multimodal AI în sprijinirea persoanelor cu mobilitate redusă.

[București, România – 14 august, 2024] O provocare virală pe rețelele sociale a crescut semnificativ conștientizarea asupra comunității ALS (scleroză laterală amiotrofică), având un rol de catalizator în dezvoltarea tehnologiei accesibile. În onoarea curajului celor care înfruntă zilnic provocări, hashtagul #HONORtheChallenger a câștigat o atenție considerabilă în ultimele săptămâni, celebrând spiritul celor care depășesc limitările cauzate de ALS și aducând în prim-plan comunitatea ALS.

Participanții la provocare sunt invitați să adopte o poziție atletică, să posteze fotografia însoțită de hashtagul #HONORtheChallenger și să nominalizeze alte persoane pentru a se alătura inițiativei. Peste 4.000 de oameni din întreaga lume s-au alăturat acestei mișcări online, printre care și sportivi de renume, precum gimnastul britanic Nile Wilson, care și-au exprimat susținerea. Hashtagul viral a adunat 85.000.000 de vizualizări și a generat 11.000.000 de interacțiuni la nivel global, atrăgând atenția asupra acestei cauze importante.

„Am fost inspirat de spiritul de provocare din spatele acestui proiect și de modul în care subliniază reziliența și tăria comunității ALS, a declarat Nile Wilson, gimnast britanic premiat. Sper ca această inițiativă să încurajeze mai multe companii să dezvolte tehnologii AI accesibile care să sprijine sportivii răniți sau cu dizabilități.

Tehnologia Multimodal AI Eye Tracking de la HONOR devine accesibilă pentru toți

În dezvoltarea noilor tehnologii, nevoile persoanelor cu dizabilități sunt adesea neglijate. Fundațiile internaționale ALS luptă pentru creșterea gradului de conștientizare pentru a încuraja inovațiile care pot sprijini aceste comunități. În concordanță cu angajamentul său pentru inovații centrate pe utilizator, HONOR devine primul brand de smartphone-uri care introduce tehnologia de urmărire a privirii bazată pe intenție prin intermediul sistemului de operare MagicOS 8.0. Această tehnologie bazată pe AI permite utilizatorilor să interacționeze cu smartphone-ul doar prin mișcarea ochilor, pentru a deschide notificări și aplicații. Funcția va fi disponibilă pe dispozitivele globale începând cu 27 august 2024.

„ALS este o afecțiune caracterizată prin degenerarea progresivă a celulelor nervoase care duce la deteriorarea treptată a mușchilor,” explică Limore Noach, director executiv al Fundației ALS Olanda. Fiecare pierdere de funcție este permanentă, adaugă ea, menționând că, în stadiile avansate ale bolii, pacienții cu ALS își păstrează adesea controlul doar asupra mișcării ochilor. Persoanele diagnosticate cu o boală care le schimbă viața găsesc în cele mai multe cazuri un nou sens și doresc să contribuie la ceva cu adevărat semnificativ.

Angajată în cercetări continue, HONOR dezvoltă tehnologii non-invazive de interfață creier-computer (BCI) în laboratorul de cercetare și dezvoltare. Această tehnologie inovatoare le permite utilizatorilor să comunice cu dispozitive externe prin semnale electrice ale creierului, deschizând noi oportunități pentru persoanele cu dizabilități. Wei Zhang, un challanger cu ALS din China în vârstă de 34 de ani, care suferă de această afecțiune de 26 de ani, a avut recent ocazia să experimenteze această tehnologie revoluționară, care îi permite să interacționeze cu un computer prin semnale cerebrale. HONOR se angajează să inspire un viitor în care tehnologia va facilita noi modalități de interacțiune AI între smartphone-uri și alte dispozitive, aducând beneficii semnificative persoanelor cu dizabilități și celor care necesită asistență suplimentară.

HONOR the Challenger: Promovează Conștientizarea Globală prin Social Engagement

Pentru a atrage atenția asupra comunității ALS și a aduce un omagiu persoanelor care trăiesc cu această boală, BBC StoryWorks Commercial Productions a realizat un scurtmetraj emoționant despre artistul și challenger-ul cu ALS Bernard Muller. Filmul prezintă cum Bernard Muller utilizează tehnologia de urmărire a privirii pentru a-și exprima creativitatea prin artă, evidențiind impactul pozitiv al tehnologiei AI în îmbunătățirea vieții persoanelor cu dizabilități.

„Persoanele cu ALS sunt un exemplu remarcabil de reziliență umană, iar eu sunt onorat să contribui la o inițiativă care evidențiază determinarea tăcută a comunității noastre,” a declarat Bernard Muller, artist asistat de AI și challenger cu ALS. „Sper că puterea transformatoare a tehnologiei AI va încuraja mai multe persoane cu dizabilități să se exprime prin artă, comunicare și mișcări sociale.”

Utilizatorii de social media sunt invitați să contribuie la creșterea gradului de conștientizare despre ALS, participând la provocarea online #HONORtheChallenger. Vizionați provocarea pe TikTok, Instagram, X și Facebook.

Pentru a afla mai multe despre cauză și a face o contribuție, vizitați International Alliance of ALS Associations.

Despre HONOR

HONOR este un furnizor global de dispozitive inteligente. Este dedicat să devină un brand tehnologic iconic la nivel global și să creeze o nouă lume inteligentă prin intermediul produselor și serviciilor sale puternice. Cu o expertiză în domeniul cercetării și dezvoltării, se angajează să dezvolte tehnologii care să permită oamenilor din întreaga lume să meargă mai departe, oferindu-le libertatea de a realiza și de a face mai mult. Oferind o gamă de smartphone-uri, tablete, laptopuri și dispozitive portabile de înaltă calitate, potrivite pentru fiecare buget, portofoliul de produse inovatoare, premium și fiabile HONOR le permite oamenilor să devină o versiune mai bună a lor.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: https://www.hihonor.com/ro/.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Brăila

Exclusiv12 ore inainte

legături infracționale în Sistemul Național Antigrindină – Ziarul Incisiv de Prahova

O investigație în contextul anchetelor jurnalistice: Sistemul Național Antigrindină și impactul asupra Siguranței Naționale a României Provocările post-electorale: Ce trebuie...

Adrian Nicolau, CEO al platformei juridice VerdictLine.com, prezintă soluții inovatoare pentru documentarea infracțiunilor precum Sclavia, Traficul de persoane, și Traficul de minori cu ajutorul inteligenței artificiale. VerdictLine.com oferă avocaților și practicienilor acces rapid la referințe legislative și jurisprudențiale, facilitând analiza detaliată a spețelor penale din România. Adrian Nicolau, CEO al platformei juridice VerdictLine.com, prezintă soluții inovatoare pentru documentarea infracțiunilor precum Sclavia, Traficul de persoane, și Traficul de minori cu ajutorul inteligenței artificiale. VerdictLine.com oferă avocaților și practicienilor acces rapid la referințe legislative și jurisprudențiale, facilitând analiza detaliată a spețelor penale din România.
AfaceriO zi inainte

VerdictLine, răspunsuri rapide și corecte în spețele juridice complexe!

Pentru profesioniștii din domeniul juridic și studenții la drept, VerdictLine este o soluție inovatoare, bazată pe inteligență artificială, care transformă...

Exclusiv2 zile inainte

„Voi pune poporul și țara pe primul loc” – Ziarul Incisiv de Prahova

I.C., fost consilier la primărie, a fost amenințat cu moartea de primar. A depus o plângere la Poliția Vălenii de...

Exclusiv3 zile inainte

Amenințări și afaceri obscure – Ziarul Incisiv de Prahova

I.C., fost consilier la primărie, a fost amenințat cu moartea de primar. A depus o plângere la Poliția Vălenii de...

Politică locală4 zile inainte

Diaspora, inima care bate pentru o Românie europeană

În fiecare familie din România, există cel puțin o poveste despre diaspora. Este povestea fiicelor și fiilor, fraților și surorilor,...

Uncategorized4 zile inainte

Asociația Zi de BINE aduce căldură și sprijin bunicilor din Onești prin inițiativa „Cald în Vatră”

București, 6 decembrie 2024: În decembrie, Asociația Zi de BINE reia și dezvoltă inițiativa „Cald în Vatră” și,  împreună cu Asociația...

Exclusiv5 zile inainte

Corupție și ilegalități în gestionarea deșeurilor în Prahova. Studiu de caz – ECOPARK ENERGY din Valea Calugareasca

Recent a fost confirmat faptul că autoritățile locale din Valea Călugărească au avut dreptate, iar dezvăluirile ziarului nostru, Incisiv de...

Politică locală5 zile inainte

Elena Lasconi: O viziune nouă pentru România

Într-o lume politică adesea marcată de promisiuni neonorate și scandaluri, Elena Lasconi aduce o abordare proaspătă și sinceră, angajându-se să...

Politică locală5 zile inainte

Cezariana vs. „Naștere naturală cu voie de la natură”: Dezinformarea periculoasă din filosofia lui Călin Georgescu

Într-o epocă în care accesul la medicină modernă a salvat milioane de vieți, Călin Georgescu promovează o viziune retrogradă asupra...

Viața în Brăila6 zile inainte

Atentie cu motocicleta pe timp de iarna

Calatoriile pe motocicletă în timpul iernii necesită o atenție sporită pentru a asigura siguranța datorită condițiilor meteorologice mai dificile. Iată...

Exclusiv6 zile inainte

Cum a fost jefuită moștenirea lui Silviu Prigoană ( UWS/fosta ROSAL) și de ce tăcerea autorităților este complice – Ziarul Incisiv de Prahova

Incisiv de Prahova dezvăluie o rețea complexă de corupție, cu implicații la nivel înalt în administrația prahoveană, centrala și în...

Exclusiv6 zile inainte

Malcolm X ar aproba? Viziunea lui Călin Georgescu despre șeful OMS

Dacă Malcolm X ar fi fost în viață astăzi, oare ar fi aplaudat discursul lui Călin Georgescu despre șeful Organizației...

SportO săptămână inainte

Usain Bolt: recorduri care inspiră și lecții despre concentrare pe obiectiv

Usain Bolt, supranumit „Fulgerul,” este cel mai rapid om din istorie și un simbol al excelenței în atletism. Cu multiple...

ExclusivO săptămână inainte

de la infractor narcoman, santajist si spagar la cetățean – Ziarul Incisiv de Prahova

De ceva timp remarcam o incercare de repozitionare a infractorului narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri la noile realitati cotidiene...

UncategorizedO săptămână inainte

Allview lansează tableta Prime H201 LTE, design elegant, performanță, mobilitate și conectivitate

Brașov, 03 decembrie 2024 – Allview își extinde portofoliul de tablete și lansează tableta Prime H201 LTE, un dispozitiv premium care impresionează prin...

AfaceriO săptămână inainte

IT Support Desk Services in Switzerland by Feel IT

In today’s dynamic business environment, technology forms the backbone of organizational success. However, as systems become more complex, businesses often...

Știrile Săptămânii