Connect with us

Cultură

Iridex Group Plastic a prezentat rezultatele implementarii proiectului de relansare a statiei de productie mase plastice

Publicat

pe

Iridex Group Plastic a prezentat recent rezultatele obtinute prin proiectul de relansare a statiei de productie mase plastice, proiect care are drept scop principal cresterea vanzarilor pe piata interna si extinderea pe piete externe. Prezentarea rezultatelor a avut loc in cadrul conferintei de inchidere a ”Programului Romano-Elvetian pentru IMM-uri” si a programului ”Servicii integrate de export pentru IMM-urile din Romania”, derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA), in parteneriat cu CEC Bank, cu implicarea  Guvernului Confederatiei Elvetiene.

In urma cu un an, Iridex Group Plastic a primit un credit pentru inlocuirea unuia dintre extruderele existente. Echipamentul a fost livrat si instalat anul acesta, fiind actionat digital, cu service asigurat de la distanta. Aceasta investitie va aduce beneficii semnificative pentru mediul inconjurator, permitand o crestere a productiei de circa trei ori, cu un consum redus de energie electrica de circa 30%. In acelasi timp, acum se pot realiza o serie de produse noi, cum ar fi masoanele de protectie piese metalice si ceramice, cu plase tubulare cu grosimi si diametre mai mari. Prezentarea companiei Iridex Group Plastic a fost sustinuta de Adriana Mircea, Director de Dezvoltare in cadrul companiei.

La evenimentul de la Palatul CEC, pe langa ministrul de resort, dl. Stefan-Radu Oprea, au fost prezenti si E.S. Arthur Mattli, Ambasadorul Confederatiei Elvetiene la Bucuresti,  dl. Laurentiu Gabriel Mitrache, Presedintele Comitetului de Directie CEC Bank si dl. Valentin Tiberiu Mavrodin, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice. Cele doua programe au beneficiat de finantare elvetiana in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano – Roman (PCER) pentru reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse.

Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri, a avut unul dintre cele mai mari bugete in cadrul Contributiei elvetiene pentru Romania. A sustinut aproximativ 600 de IMM-uri in realizarea de investitii si a contribuit la crearea a peste 1.600 de noi locuri de munca in 8 domenii prioritare (productie, servicii medicale, turism, comercializarea echipamentelor specifice economisirii de energie si a celor care utilizeaza resurse de energie regenerabile, IT si comunicatii, transporturi si depozitare, constructii, activitati profesionale, tehnice si stiintifice).

Bugetul intregului program a fost de circa 45 de milioane de franci elvetieni (CHF), din care 70% contributie elvetiana si 30% aport propriu CEC Bank, contribuind la acoperirea unui deficit de credite pe zona IMM-urilor existent la momentul lansarii pe piata financiara din Romania, in conditii financiare favorabile pentru beneficiari (dobanda preferentiala).

Programul de creditare a IMM-urilor a fost completat, in anul 2017 cu proiectul ”Servicii integrate de export pentru IMM-urile din Romania”. Cu un buget de 2,5 milioane CHF, principalul obiectiv a fost sprijinirea internationalizarii IMM-urilor, prin asigurarea unui cadru de pregatire in vederea patrunderii pe pietele externe, si sustinerea participarii beneficiarilor programului la evenimente de promovare internationala.

Mai multe detalii despre Iridex Group Plastic aflati de la: www.iridexplastic.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Cum se calculeaza usor salariul?

Publicat

pe

In cazul in care dooriti sa aflati mai multe despre salariul vostru, atunci este inddciat sa aveti la dispozitie un calculator salariu. Acest calculator va va ajuta foarte mult in stabilirea detaliilor cu privire la salariul pe care il luati sau a salariului pe care il veti plati angajatilor. Acest calculator este in permanenta actualizat, astfel incat sa aveti mereu acces la un calculator salariu brut sau un calculator salariu net cat mai bun.

Cu ajutorul unui astfel de calculator, veti putea vedea si impozitul pe venit pe care va trebui sa-l platiti in cazul in care veti avea un anumit castig lunar.

Un calculator de salariu va furniza si calculul salariului brut, in functie de salariul net pe care l-ati introdus. Veti putea astfel analiza oricand diferentele de taxare a tipurilor de renumeratii. Un alt lucru pe care il veti putea face va fi sa calculati salariul net pentru contractele full time, dar si pentru cele part time, foarte usor. Veti efectua unele scenarii de calcul al salariului sau al venitului de la net, la brut sau de la brut la net, foarte rapid, in functie de raporturile incheiate atat cu salariatii, cat si cu colaboratorii vostri.

Solutia de calcul va furniza si calculul salarial pe care trebuie sa-l suporte angajatorul, tinand cont de avantajele in natura sau de primele acordate iun vedere determinarii pachetului salarial.

Veti putea vedea in orice moment o prezentare detaliata a salariului brut, a celui net, dar si a contributiei pe salariu platita de catre angajator, precum si totalul de cost angajator. Daca sunteti angajator sau angajati, veti considera a fi util acest calculator online. Veti afla care este suma care merge catre contributii, dar si catre impozite, precum si cati bani veti castiga efectiv la un anumit nivel al salariului sau al venitului brut.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Manusi latex natural sau sintetic

Publicat

pe

Nitrilul este mai bine cunoscut sub numele de latex sintetic. Cauciucul artificial este creat din deseurile de rafinare a petrolului, si are capacitatea de a se transforma si de a reveni la forma sa originala dupa intindere. Exista mai multe soiuri populare diferite de cauciuc sintetic pentru realizarea de manusi latex. Acestea se mai numesc manusi de unica folosinta si sunt create, de obicei, prin combinarea substantelor chimice in cantitati diferite, in timpul productiei de cauciuc. Cauciucul sintetic este capabil sa reziste la temperaturi de la -40 pana la 100 grade C, iar in unele modificari,  toleranta maxima la temperatura este de pana la 130 grade C.

Acest tip de cauciuc este utilizat pe scara larga in fabricarea de manusi latex pentru protectia personalului medical imbracat in halate medicale, si, in special, sunt protectori pentru aeronave si automobile, benzi transportoare si alte produse industriale. Produsele trebuie sa reziste la niveluri ridicate de caldura, de exemplu in sistemele de incalzire a autovehiculelor si in productia de anvelope pentru automobile.

Caracteristici comparative ale nitrilului, latexului, vinilului

Nitrilul sau latexul artificial este folosit la fabricarea manusilor chirurgicale,   curele auto, furtunuri, garnituri inelare, garnituri standard, piele sintetica, forma cilindrilor imprimantei, precum si mantaua pentru cablului. De asemenea, nitratul de latex poate fi utilizat la fabricarea de cleiuri. Cauciuc natural sau latexul natural, spre deosebire de tipul artificial, este un produs complet natural. Este facut din sucul unui pom de cauciuc, Hebei din Brazilia.

In ciuda elasticitatii, rezistentei la scurgeri si a altor avantaje, materialul are dezavantaje deoarece poate provoca reactii alergice. Latexul nu este recomandat pentru utilizarea cu substante chimice si benzine. Vinilul (clorura de polivinil, plastic) este un  polimer constand din clorura, vinil si diversi plastifianti. Vinilul are o rezistenta buna la acizi, alcalii si alcooli. Materialul are rate mari de uzura, insa nu este suficient de elastic si poate provoca iritarea pielii. Cele mai indicate a fi folosite in domeniul medical, sunt manusile realizate din latex sintetic si natural.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Exclusiv | Cum se face curatenie la Muzeul Brailei? Cu TREI SFERTURI DE MILIARD PE LUNA si cu materialele muzeului | Castigatoare, o firma de pliante, care vine DOAR CU ANGAJATII! – stiri Braila

Publicat

pe

De

Pe data de 31 mai 2017, Muzeul Brailei „Carol I” semneaza cu „Rotipoprint Pliante” un contract de prestari servicii care a intrat in vigoare abia dupa cateva luni, mai exact pe 1 septembrie.

Va expira la sfarsitul acestei luni, fructificandu-se in facturi lunare de cateva sute de milioane si nici macar un firicel de praf prin cladirile care ne adapostesc trecutul.

Institutia culturala si firma specializata in tiparirea de brosuri si pliante au batut palma pentru servicii de curatenie. Din banii publici ai judetului – ajunsi la muzeu, directorul Ionel Candea si contabila sefa Mariana Vernescu ii dau, prin semnarea contractului, mai bine de 600.000 lei (516.093,6 lei fara TVA) societatii comerciale, care, de altfel, nu este straina de „robinetul” muzeului. Niciodata insa nu au curs banii in asa hal!

Pentru fiecare dintre cele opt luni (01.09.2017-30.04.2018), „Rotipoprint Pliante” a incasat aproximativ 75.000 lei, facturile fiind emise lunar.

Si pentru ca pretul contractului este unul „infim”, iar „gazda” este mai mult decat ospitaliera, firmei trebuie sa ii fie oferite si conditii de noaptea mintii. Mai exact, prin contract, la „obligatiile achizitorului”, Muzeul Brailei „se obliga sa puna la dispozitia prestatorului (n.r. „Rotipoprint Pliante”) TOATE MATERIALELE necesare prestarii serviciilor de curatenie”. 

Cu alte cuvinte, firma primeste 2.500 lei/zi doar ca sa isi aduca angajatii la muzeu si sa le spuna „Apucati-va de treaba!”. Muncitorii primesc de la institutie „sapun lichid, hartie igiencia, detergenti, dezinfectanti, odorizante, detartranti, maturi, mopuri, galeti, materiale pentru sters praful” si orice le mai pofteste inima. Totul sta scris in contract!

In trecut, in anii 2014 si 2015, firma de pliante a mai semnat contracte cu Muzeul Brailei, prin cumparare directa, pentru curatenie, dar si pentru supravegherea spatiului muzeal. De exemplu, in 2014, institutia culturala a platit firmei, pe mai multe contracte, putin peste 300.000 de lei, iar in 2015, peste 430.000 lei. Societatea comerciala a mai „servit”, de exemplu, si Inspectoratul Scolar, insa cu „genti de mana”, „diplome” sau „foi probe concurs”.

Foto: obiectivbr.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Brăila

Exclusiv2 zile inainte

Doar in subsolul unei pagini se poate regasi interesul unei institutii europene in raport cu ingerintele grave in actul de justitie din Romania!

Am inceput timid cu un fast food plasat strategic intr-un loc urat, dar cu trafic mare. M-am gandit ca au...

Exclusiv3 zile inainte

Creierul lui Kovesi in dosarul paraditorilor

Hai, ca poate se misca lucrurile in dosarul lui Lucica Onea si al lui Mircea „Portocala” Negulescu, unde cei doi...

Exclusiv4 zile inainte

“Au ascuns totul ca să meargă şnur prin fals adopţia internaţională”/Incisiv de Prahova a avut din nou dreptate

Fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, adoptată de o familie din SUA, are un frate, aflat la rândul...

Exclusiv6 zile inainte

Bă, Mateescule, în practica DNA erai azi și arestat preventiv! Ieși, dracului afară din magistratură și CSM, nu ți-e rușine?

Avocatul Aurelian Pavelescu a explodat de nervi după ce instanța supremă a admis, marți, cererea Secției pentru anchetarea magistraților și...

ExclusivO săptămână inainte

Directorul RASP confirma acuzatiile UNPR Prahova la adresa primarului Dobre

Adriana Lascu, cumnata fostei şefe a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, lucrează, începând cu anul trecut, pentru una dintre companiile conectate la...

ExclusivO săptămână inainte

” D’ale lu’ Caragiale……bree nenicule bree”…../ AGRAMAT la propriu fără dar și poate…

Și acum ,dorim să vă asigurăm de corectitudinea și imparțialitatea jurnaliștilor din redacția „Incisiv de Prahova ” față de toate...

ExclusivO săptămână inainte

FELICITARI IPJ ILFOV! IN URMA DEZVALUIRILOR ZIARULUI INCISIV DE PRAHOVA ORGANELE DE CERCETARE PENALĂ L-AU LUAT IN VIZOR PE ȘEFUL POSTULUI DE POLIȚIE BRĂNEȘTI

General Dumitru Iliescu, fost șef SPP, preluare facebook: Cu putin timp in urma, Curtea Constitutionala a Romaniei a dat solutia...

Cultură2 săptămâni inainte

Iridex Group Plastic a prezentat rezultatele implementarii proiectului de relansare a statiei de productie mase plastice

Iridex Group Plastic a prezentat recent rezultatele obtinute prin proiectul de relansare a statiei de productie mase plastice, proiect care...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Se poate constata existenta si persistenta unor decizii/hotarari la nivelul CSAT in afara cadrului legal aplicabil in Romania

Primul exemplu, primul act neconstituțional La inițierea legilor și actelor normative cu impact social deosebit (cum este si domeniul financiar,...

Exclusiv2 săptămâni inainte

U.N.P.R Prahova sustine demersul viceprimarului Cristian Mihai Ganea

PETIŢIE, adresată tuturor partidelor politice, instituţiilor şi structurilor cu atribuţii/competenţe în asigurarea securităţii naţionale. STOP TRANSFORMĂRII REZERVIŞTILOR ÎN MASĂ DE...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Cum a fost posibila declasificarea unui document “STRICT SECRET” – a se vedea protocoalele clasificate fara emiterea unei Hotarari de Guvern?

Iată că premierul Viorica Dăncilă tocmai ce a demarat procesul de evaluare a membrilor propriului cabinet, ceea ce pentru Carmen...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Flori de vară

De departe cea mai frumoasă perioadă a anului, vara este anotimpul în care fiecare zi merită sărbătorită prin culoare şi...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Telekom incalca legea in mod repetat

LEGE Nr. 467 din 12 decembrie 2006 privind stabilirea cadrului general de informare şi consultare a angajaţilor ART. 1. Prevederile...

Exclusiv2 săptămâni inainte

UNIUNEA MILITARILOR ȘI POLIȚIȘTILOR “MIHAI VITEAZUL”/Invitație de presă

Biroul de presă al UNIUNII MILITARILOR ȘI POLIȚIȘTILOR “MIHAI VITEAZUL” aduce la cunoștința opiniei publice următoarele: Duminică, 30 iunie 2019,...

Exclusiv3 săptămâni inainte

Cetatenii vor intelege ca au fost, a cata oara, pacaliti de decidentii politici din Romania!/ Minunati-va de ce poate sa suporte hartia

Se consumă momente cruciale de o parte și de alta a liniei de tranșee în interiorul ambelor partide. Și este...

Uncategorized3 săptămâni inainte

Brother a acordat premiul pentru derularea de activități de protecție a naturii și conservarea biodiversității

Brother, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții pentru mediul de afaceri, a acordat recent premiul pentru cea mai...

Știrile Săptămânii