Connect with us

Administrație locală

Primarul Dragomir, despre referendumul PNL pentru eliminarea taxei pe apa de ploaie: „Ar costa o suma exorbitanta. PNL incearca doar sa ii pacaleasca pe braileni”

Publicat

pe

Primarul Marian Dragomir considera ca liberalii „joaca populist si demagogic” atunci cand propun organizarea unui referendum local pentru eliminarea taxei pe apa pluviala, in contextul in care, sustine edilul, „legea se modifica printr-un act normativ la nivel national”. Totodata, in opinia sursei citate, „un referendum ar costa o suma exorbitanta”.

„Un referendum ar costa, din punctul meu de vedere, o suma mai mare decat taxa pe apa de ploaie platita la nivel de municipiu pe 10 ani de acum inainte. Referendumul trebuie facut la nivelul intregului judet. Imaginati-va ce inseamna tiparirea acelor formulare, ca vor exista birouri, sectii de vot cu personal platit din bani publici, cu toata infrastructura necesara, cu amenajarea spatiilor respective, cu o perioada in care in municipiu vom discuta despre de un nou scandal. Eu consider ca acei bani pot fi folositi in proiecte mult mai bune decat pentru un nou circ prin care nu va exista niciun fel de solutie buna de pus in practica. Sa nu uitam ca a mai existat un referendum pentru Parlament unicameral. Zero efect! Sa nu uitam ca indiferent cate referendumuri am face noi pe plan local, legea se modifica printr-un act normativ, la nivel national. Legea care prevede actuala formula a taxei pe apa de ploaie nu poate fi modificata prin referendum facut la Braila sau la Galati, ci doar prin proiect de lege votat in Parlament”, a declarat primarul.

Dragomir a mai aratat faptul ca „se poate propune si un referendum pentru neplata taxelor si impozitelor pe salarii”, ironizandu-i pe liberali si acuzandu-i ca ii pacalesc pe braileni: „Toti vom vota „Da!”, sa nu mai platim taxe. Putem sa facem un referendum si pentru a nu se mai plati niciun fel de taxe statului roman. Imi doresc sa nu mai platim taxa pe apa de ploaie – am spus-o de nenumarate ori, dar acest lucru, trebuie sa intelegem toti, ca se face prin schimbarea legislatiei. Ei (n.r. liberalii) sunt foarte constineti, dar joaca populist, demagogic, doar incercand sa pacaleasca brailenii. Eu va spun ca nu mai pot fi pacaliti brailenii. Au fost pacaliti destul la Piata Concordia, la Padurea Stejarul, in Centrul Istoric, prin toate manglele pe care liberalii le-au incercat. (…) Dincolo de discursul politic fals, acest lucru se poate pune efectiv in practica sau vrem doar sa ocupam agenda publica doar cu scandaluri permanente. Pana cand o sa mai facem scandal in Braila?”

Facebook Comments

Administrație locală

Atu Tech: Incidența defecțiunilor la sistemele de supraveghere crește cu 30% pe timpul iernii. Cele mai multe defecțiuni sunt cauzate de instalări necorespunzătoare

Publicat

pe

Incidența defecțiunilor la sistemele de supraveghere crește cu aproximativ 30% pe timpul iernii. Temperaturile foarte scăzute, umezeala ridicată, condensul, precipitațiile și depunerile de gheață și zăpadă pe camerele de supraveghere și pe cablurile acestora și, mai ales, instalările necorespunzătoare sunt cele mai frecvente cauze pentru defectarea sistemelor de supraveghere video în sezonul rece, potrivit Atu Tech (a2t.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, conform cifrei de afaceri.

Cel mai des întâlnite probleme apar la accesorii. Umezeala specifică sezonului rece poate oxida mufele de conexiune video sau de alimentare. O altă problemă specifică sezonului rece este condensul pe obiectivul camerei, care face ca imaginile redate să nu mai fie clare și care cauzează, în cele din urmă, deteriorarea camerelor. Folosirea surselor de alimentare necorespunzătoare și DVR-urile montate în încăperi cu temperaturi care scad sub 5 grade Celsius iarna reprezintă alte cauze care pot compromite integritatea sistemului de supraveghere video.

„De la alimentare, la mufele folosite și procesul de cablare, micile detalii fac diferența în performanța produsului și nu sunt puține cazurile în care am primit plângeri de la clienți despre calitatea unui produs, când, de fapt, acesta nu funcționa la parametri normali din cauză că nu a fost utilizată o sursă de alimentare corespunzătoare, sau cablul potrivit, sau pur și simplu nu s-au respectat recomandările de bază despre locul și modul în care ar trebui sa fie montate camerele”, spune Sorin Felea, director Atu Tech (a2t.ro).

În acest context, specialiștii Atu Tech (a2t.ro) au pregătit un ghid pentru întreținerea echipamentelor sistemelor de supraveghere video în sezonul rece.

Sfaturi utile:

  • Apelați întotdeauna la echipe de instalatori autorizați

Este foarte important ca specialiștii să se ocupe de partea de instalare și programare a unui sistem de supraveghere video. Instalarea echipamentelor trebuie făcută conform specificațiilor furnizate de producător. În caz contrar, nu doar că șansele ca echipamentele să se defecteze sunt mai mari, însă nu poate fi oferită nici garanția, în caz de defecțiuni.

  • Alegeți produse de calitate

Recomandarea specialiștilor este alegerea de camere de supraveghere de calitate, rezistente la intemperii și care să fie cotate cu un index de protecție de minim IP66. Acest tip de camere sunt închise ermetic în carcase metalice rezistente la intemperii, care protejează camerele împotriva vremii extreme.

  • Amplasați corespunzător componentele sistemului de supraveghere

Camerele de supraveghere să aibă un index de protecție mare și să fie amplasate corespunzător – sub streașina unui acoperiș, ferite de ploaie și ninsoare pe cât posibil. De asemenea, în unele situații, este util de luat în considerare construirea unei incinte dedicate pentru a limita expunerea la condițiile extreme.

DVR-ul trebuie montat numai în interior, iar temperatura minimă nu trebuie să scadă sub 5 grade Celsius. Aceeași recomandare se aplică și pentru sursa de alimentare a sistemului de supraveghere video.

  • Protejați cablurile camerelor de supraveghere

Cea mai bună modalitate de a proteja cablurile camerelor de supraveghere de expunerea la soare și de condițiile meteorologice din sezonul rece este utilizarea unui pat de cablu pentru interior sau a unor cabluri speciale de exterior.

  • Utilizați dozele pentru protecția tuturor conexiunilor

Accesoriile sunt cele care dau bătăi de cap cel mai des: este neapărat necesar ca izolarea mufelor să fie făcută corespunzător, iar conexiunile cablurilor (video și de alimentare) trebuie făcute într-o doză de legături, în așa fel încât apa/zăpada să nu pătrundă.

  • Faceți o lucrare de mentenanță a sistemului de supraveghere înainte de sezonul rece

Este recomandat ca înainte de sezonul rece să fie efectuată o lucrare de mentenanță care să urmărească dacă mufele sunt oxidate sau dacă conexiunile sunt în continuare funcționale, daca dozele se închid etanș si apa nu poate pătrunde înăuntru (datorită căldurii de pe timpul verii este posibil ca plasticul să devină casant sau să apară fisuri).

  • Luați în calcul o sursă alternativă de energie

Este recomandată reducerea dependenței de sursele de energie tradiționale, care pot să nu facă față cu ușurință în timpul lunilor de iarnă. Pot fi utilizate soluții de energie solară, spre exemplu, ca sursă de rezervă pentru a asigura funcționarea continuă.

Pentru a preveni sau a rezolva problemele care pot apărea în sezonul rece la sistemele de supraveghere video, specialiștii în sisteme de securitate Atu Tech (a2t.ro) oferă prin telefon consiliere și suport tehnic post-achiziție, iar atunci când e necesară prezența unei echipe în locație, pot pune la dispoziție rețeaua de instalatori parteneri care pot prelua astfel de lucrări. AtuTech dispune de o rețea de peste 600 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel național, fiind compania cu una dintre cele mai mari rețele de instalatori din România. Fie că vorbim de instalare sau mentenanță, oricare din aceste servicii poate fi solicitat printr-o simplă completare a unui formular pe site-ul www.a2t.ro.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Administrație locală

In Chercea, pe tronsonul cuprins intre Baldovinesti, Focsani, strada Livezilor, Magaziilor, pana la strada Decebal, incepe asfaltarea / Amplasamentul a fost predat

Publicat

pe

De

 

Saptamana trecuta, vineri, s-a predat amplasamentul castigatorului licitatiei pentru asfaltarea celor 10,8 km de strazi din Chercea si pentru modernizarea si extinderea la 4 benzi benzi a soselei Focsani, dupa cum anunta edilul sef, joi.

Primarul orasului a tinut sa explice ca dureaza foarte mult pana se incep lucrarile pe teren, din cauza aspectelor legale si a birocratiei.

De mentionat este faptul ca pentru lucrarea mai sus mentionata, primele proceduri au inceput in August 2016.

„Procedurile pentru asfaltarea celor 10,8 km de strazi din Chercea, modernizarea si extiderea la 4 benzi a soselei Focsani pana la soseaua de Centura, au inceput in luna August 2016. Primele proceduri. Au fost finalizate toate aceste aspecte legale si birocratice, care au tinut de licitatie, autorizare si in data de 30 Martie se va face predarea amplasamnetului catre castigatorul licitatiei. V-am prezentata acest interval de timp pentru a realiza ce inseamna, in Romania de astazi, efectiv, perioada de timp din momentul in care pui in buget sumele respective, pana cand poti sa intri si sa efectuiezi lucrarile. Vom avea astfel posibilitatea sa punem asfalt pe 11 km de strazi din Chercea, se va incepe din zona soselei Baldovinesti catre strada Decebal, pe tronsonul cuprins intre Baldovinesti, Focsani, strada Livezilor, Magaziilor, pana la strada Decebal.

Valoarea acestei lucrari este de aproximativ 3.300.000 euro, si cea mai mare parte din acesti bani provin de la Guvernul Romaniei, si avem astfel posibilitatea sa dovedim cat de important a fost, ca in acea perioada, Primaria Municipiului Braila sa poata sa aiba posibilitatea sa poarte la nivelul Guvernului discutii, un dialog normal si deschis”, a declarat Marian Dragomir.

Primarul a mai spus ca pe soseaua Focsani nu se va lucra doar pe o banda, inghesuidu-se circulatia pe un singur sens de mers, ci se vor inchide tronsoane din strada pentru ca lucrarile sa se poata efectua in cele mai optime conditii.

Valoarea lucrarii pe soseaua Focsani este de aproximativ 1.100.000 euro, iar 95% din fonduri provin de la Guvernul Romaniei.

De asemenea , edilul sef a adaugat ca strada Prelungirea Lanului se va asfalta anul acesta: „Strada Prelungirea Lanului din Chercea. Era o zona plina de noroaie acolo, si dupa ani si ani de zile, am reusit ca anul trecut sa predam amplasamentul catre constructor, acesta ca sa intre sa finalizeze lucrarile pentru apa, canalizare, sa inceapa montarea bordurilor a stratului de piatra si anul acesta vom avea asfalt pe strada Prelungirea Lanului.”

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Administrație locală

Primaria Municipiului Braila si Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec au organizat in perioada 26 martie-1 aprilie 2018 o noua actiune de colectare a deseurilor electrice si electronice (DEEE) de la cetateni

Publicat

pe

De

 

 Primaria Municipiului Braila si Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec au organizat in perioada 26 martie-1 aprilie 2018 o noua actiune de colectare a deseurilor electrice si electronice (DEEE) de la cetateni. Actiunea a oferit  servicii gratuite de colectare si preluare a deseurilor electrice pentru persoanele fizice si juridice . Au fost colectate aproximativ   10 tone de DEEE -uri , inregistrandu-se un numar de peste 500 participanti .

Aducem la cunostinta cetatenilor care au participat la Campania de colectare a DEEE-urilor ”Casele noastre sunt depozite de vechituri ? ”,  castigatorii premiilor la tragerea la sorti organizata in Piata Independentei , Platou Primarie , luni , 2 aprilie 2018, ora 11.00  :

rorec

Comentarii

comentariu

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Brăila

Social14 ore inainte

Alege excelenta in domeniul educational, alege Asociatia Succes in Educatie si Sport!

Asociatia Succes in Educatie si Sport este o organizatie non-profit, care promoveaza si sustine educatia si sportul din Romania. Principala activitate...

Sport18 ore inainte

Dribling pe sub candelabre: Reginele baschetul 3×3 s-au încoronat la Palat! Alexandrion Group a susținut evenimentul!

România, pe locul doi la tineret! Baschetul 3×3 și-a încoronat duminică seara campioanele din circuitul mondial feminin într-unul dintre cele mai...

Sport2 zile inainte

Cursuri autorizate de Instructor fitness și personal trainer

Sportul e pasiunea ta? Cum ar fi să fii mereu în formă și să câștigi bani în timp ce tu...

Afaceri3 zile inainte

Succes Grup – Servicii Dedicate de Business pentru Companii

Succes Grup este o companie specializată în activități de presă și PR, software, consultanță, formare profesională, training, marketing și servicii...

Social3 zile inainte

Aqua Carpatica are o compoziție minerală bogată care amplifică gustul vinului, spune Martin Riese

Secretul unui șpriț bun stă în echilibrul dintre vin, apă minerală și bule. O apă minerală de calitate, prin electroliții...

Afaceri5 zile inainte

Bani urgent până la salariu pentru o problemă personală

Ai nevoie de un mic ajutor financiar și nu șții la cine să apelezi, deoarece ai trecut prin multe momente...

Afaceri5 zile inainte

AG Travel aduce paradisul mai aproape de tine

Ag Travel – de la idee la o vacanță de neuitat   Ag Travel  este o agenție tour-operatoare, ce are...

Social7 zile inainte

Utilitatea și importanța cursurilor de prim ajutor

De ce este importantă cunoașterea acordării manevrelor de prim ajutor ? Cunoștințele de prim ajutor sunt vitale atât la nivel...

Social7 zile inainte

Curs de urgențe medicale în cabinete stomatologice

Ești medic stomatolog  și ai nevoie să intervii  eficient  în cazul în care pacientul tău prezintă afecțiuni ce  necesită intervenția...

EvenimentO săptămână inainte

DJ DEGIANNY continua sa isi incante fanii cu noi mixuri de senzatie!

… house, progressive house, electro, edm, trance, festival sunt parte a DJ DEGIANNY – muzica fiind cea mai mare pasiune...

SportO săptămână inainte

Baschet la Palat! Super eveniment sustinut de Alexandrion Group!

Super eveniment de baschet 3×3 chiar în Palatul Parlamentului sustinut de Alexandrion Group. Finalele circuitelor mondiale vin la București. Bucureștiul...

ExclusivO săptămână inainte

Ziarul Incisiv de Prahova a sesizat organele de cercetare penala competente si a sesizat si solicitat OFICIAL sprijinul celor de la CENTRUL NATIONAL DE RASPUNS LA INCIDENTE DE SECURITATE CIBERNETICA – CERT-RO pentru ca vinovatii atacurilor cibernetice sa fie identificati si deferiti parchetului – Ziarul Incisiv de Prahova

Site-ul care sustine interfata ziarului Incisiv de Prahova a fost blocat catava zile (in weekend) prin atacuri de tip flood,...

ExclusivO săptămână inainte

SOLUȚII PENTRU FRUMUSEȚEA NOASTRĂ DE ZI CU ZI!

Există suplimente alimentare care ne ajută să fim mai frumoase în fiecare zi. Principalele acțiuni ale acestor remedii sunt asupra...

ExclusivO săptămână inainte

PROMO/In curand doamna Nicoleta Catalina Bozianu? In sfarsit?/Prea tarziu?!!!/ Slabe sperante/In curand vom publica episodul VII din „Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile parlamentare din 2020 ale PMP/Tradari din interiorul partidului ale unor grupari care si-au luat partidul pe nume personal in schimbul primirii unor foloase necuvenite si… in interes imobiliar/Politica cu sechestrari, cu clanul lui Sadoveanu, numit si clanul Belgienilor si incalcari grave ale statutului” – Ziarul Incisiv de Prahova

Aceasta a devenit chestor de poliție la numai 35 ani și la doar 42 ani era un veritabil tânăr pensionar,...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Irina Alexe, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a fost eliberată din funcție ieri seară – Ziarul Incisiv de Prahova

Aceasta a devenit chestor de poliție la numai 35 ani și la doar 42 ani era un veritabil tânăr pensionar,...

Sport2 săptămâni inainte

Sezonul 2021 al celei mai populare competiții de baschet 3×3 din România sustinut si de Alexandrion Group

Athletic Constanța este campioana de la Sport Arena Streetball 2021. Sezonul 2021 al celei mai populare competiții de baschet 3×3 din...

Știrile Săptămânii