Connect with us

Administrație locală

Primarul Dragomir: „Plombele care n-au rezistat vor fi refacute pe cheltuiala firmei „Micatis”. Daca nu vor fi lucrari de calitate, voi face publice numerele de telefon ale celor de la firma”

Publicat

pe

„Micatis Prod”, firma afaceristului brailean Aurel Gropeneanu, care a castigat in 2017 contractul pentru reparatii stradale, s-a reapucat de treaba, incepand cu astuparea unor gropi din Centrul Vechi.

Nemultumit de modul in care, la sfarsitul anului trecut, au fost turnate plombele, primarul Marian Dragomir afirma ca lucrarile vor fi refacute din banii societatii.

„Chiar daca iarna nu a fost una extraordinar de grea, asfaltul fiind foarte vechi, se constata o fisurare si o crapare care necesita o interventie pe suprafete mult mai intinse. Vreau sa fac mentiunea ca toate gropile si plombele reparate necorespunzator de „Micatis” vor fi refacute pe cheltuiala proprie, fara a exista niciun fel de plata suplimentara din partea Primariei. Daca lucrarile nu vor fi calitative, la un moment dat, voi fi si in situatia de a face publice numerele de telefon ale responsabililor de la firma, pentru a fi contactati si de brailenii nemultumiti, ca si Primaria, de acele lucrari. Perioada de garantie a lucrarilor este de 1 an de zile”, a declarat edilul.

Totodata, Dragomir a mai tinut sa mentioneze faptul ca Primaria va avea in curand propria divizie de reparatii ale strazilor, fiind achizitionate, pana in acest moment, 9 utilaje: „Urmeaza ca in perioada urmatoare, in maxim doua saptamani, sa ne vina si al zecelea utilaj. Mai organizam inca o data concursurile pentru muncitor si inginer cu experienta in drumuri. La ultimul concurs, la inginer, nu s-a inscris nimeni, iar la muncitori-adfaltatori mai avem trei posturi vacante. Se lucreaza si la licitatia pentru material de asfaltare, inclusiv borduri. Estimez ca dupa licitatia pentru mixtura asfaltica, putem intra pe strazi cu propriile utilaje.”

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație locală

Angajată la poștă, prinsă furând din pensiile oamenilor

Publicat

pe

În timp ce era angajată la poștă, o femeie care făcea parte din partidul AUR și aspira să ajungă senatoare a fost prinsă în flagrant. După ce s-a descoperit că a furat 35.000 de lei din pensiile și alocațiile oamenilor, femeia a fost pe loc reținută de către poliția județului Alba. Femia în vârstă de 42 de ani a reușit să sustragă sume însemnate de la comunitatea în care locuia, prin falsificarea semnăturii pe cupoanele pretinșilor destinatari. Potrivit presadeazi.ro, femeia a ajuns să se bucure de banii proveniți din alocații, pensii de boală sau indemnizații de handicap. În urma cercetării s-a constat că un număr total de 54 de persoane ar fi fost înșelați, fără să realizeze.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Administrație locală

Atu Tech: Incidența defecțiunilor la sistemele de supraveghere crește cu 30% pe timpul iernii. Cele mai multe defecțiuni sunt cauzate de instalări necorespunzătoare

Publicat

pe

Incidența defecțiunilor la sistemele de supraveghere crește cu aproximativ 30% pe timpul iernii. Temperaturile foarte scăzute, umezeala ridicată, condensul, precipitațiile și depunerile de gheață și zăpadă pe camerele de supraveghere și pe cablurile acestora și, mai ales, instalările necorespunzătoare sunt cele mai frecvente cauze pentru defectarea sistemelor de supraveghere video în sezonul rece, potrivit Atu Tech (a2t.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, conform cifrei de afaceri.

Cel mai des întâlnite probleme apar la accesorii. Umezeala specifică sezonului rece poate oxida mufele de conexiune video sau de alimentare. O altă problemă specifică sezonului rece este condensul pe obiectivul camerei, care face ca imaginile redate să nu mai fie clare și care cauzează, în cele din urmă, deteriorarea camerelor. Folosirea surselor de alimentare necorespunzătoare și DVR-urile montate în încăperi cu temperaturi care scad sub 5 grade Celsius iarna reprezintă alte cauze care pot compromite integritatea sistemului de supraveghere video.

„De la alimentare, la mufele folosite și procesul de cablare, micile detalii fac diferența în performanța produsului și nu sunt puține cazurile în care am primit plângeri de la clienți despre calitatea unui produs, când, de fapt, acesta nu funcționa la parametri normali din cauză că nu a fost utilizată o sursă de alimentare corespunzătoare, sau cablul potrivit, sau pur și simplu nu s-au respectat recomandările de bază despre locul și modul în care ar trebui sa fie montate camerele”, spune Sorin Felea, director Atu Tech (a2t.ro).

În acest context, specialiștii Atu Tech (a2t.ro) au pregătit un ghid pentru întreținerea echipamentelor sistemelor de supraveghere video în sezonul rece.

Sfaturi utile:

  • Apelați întotdeauna la echipe de instalatori autorizați

Este foarte important ca specialiștii să se ocupe de partea de instalare și programare a unui sistem de supraveghere video. Instalarea echipamentelor trebuie făcută conform specificațiilor furnizate de producător. În caz contrar, nu doar că șansele ca echipamentele să se defecteze sunt mai mari, însă nu poate fi oferită nici garanția, în caz de defecțiuni.

  • Alegeți produse de calitate

Recomandarea specialiștilor este alegerea de camere de supraveghere de calitate, rezistente la intemperii și care să fie cotate cu un index de protecție de minim IP66. Acest tip de camere sunt închise ermetic în carcase metalice rezistente la intemperii, care protejează camerele împotriva vremii extreme.

  • Amplasați corespunzător componentele sistemului de supraveghere

Camerele de supraveghere să aibă un index de protecție mare și să fie amplasate corespunzător – sub streașina unui acoperiș, ferite de ploaie și ninsoare pe cât posibil. De asemenea, în unele situații, este util de luat în considerare construirea unei incinte dedicate pentru a limita expunerea la condițiile extreme.

DVR-ul trebuie montat numai în interior, iar temperatura minimă nu trebuie să scadă sub 5 grade Celsius. Aceeași recomandare se aplică și pentru sursa de alimentare a sistemului de supraveghere video.

  • Protejați cablurile camerelor de supraveghere

Cea mai bună modalitate de a proteja cablurile camerelor de supraveghere de expunerea la soare și de condițiile meteorologice din sezonul rece este utilizarea unui pat de cablu pentru interior sau a unor cabluri speciale de exterior.

  • Utilizați dozele pentru protecția tuturor conexiunilor

Accesoriile sunt cele care dau bătăi de cap cel mai des: este neapărat necesar ca izolarea mufelor să fie făcută corespunzător, iar conexiunile cablurilor (video și de alimentare) trebuie făcute într-o doză de legături, în așa fel încât apa/zăpada să nu pătrundă.

  • Faceți o lucrare de mentenanță a sistemului de supraveghere înainte de sezonul rece

Este recomandat ca înainte de sezonul rece să fie efectuată o lucrare de mentenanță care să urmărească dacă mufele sunt oxidate sau dacă conexiunile sunt în continuare funcționale, daca dozele se închid etanș si apa nu poate pătrunde înăuntru (datorită căldurii de pe timpul verii este posibil ca plasticul să devină casant sau să apară fisuri).

  • Luați în calcul o sursă alternativă de energie

Este recomandată reducerea dependenței de sursele de energie tradiționale, care pot să nu facă față cu ușurință în timpul lunilor de iarnă. Pot fi utilizate soluții de energie solară, spre exemplu, ca sursă de rezervă pentru a asigura funcționarea continuă.

Pentru a preveni sau a rezolva problemele care pot apărea în sezonul rece la sistemele de supraveghere video, specialiștii în sisteme de securitate Atu Tech (a2t.ro) oferă prin telefon consiliere și suport tehnic post-achiziție, iar atunci când e necesară prezența unei echipe în locație, pot pune la dispoziție rețeaua de instalatori parteneri care pot prelua astfel de lucrări. AtuTech dispune de o rețea de peste 600 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel național, fiind compania cu una dintre cele mai mari rețele de instalatori din România. Fie că vorbim de instalare sau mentenanță, oricare din aceste servicii poate fi solicitat printr-o simplă completare a unui formular pe site-ul www.a2t.ro.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Administrație locală

In Chercea, pe tronsonul cuprins intre Baldovinesti, Focsani, strada Livezilor, Magaziilor, pana la strada Decebal, incepe asfaltarea / Amplasamentul a fost predat

Publicat

pe

De

 

Saptamana trecuta, vineri, s-a predat amplasamentul castigatorului licitatiei pentru asfaltarea celor 10,8 km de strazi din Chercea si pentru modernizarea si extinderea la 4 benzi benzi a soselei Focsani, dupa cum anunta edilul sef, joi.

Primarul orasului a tinut sa explice ca dureaza foarte mult pana se incep lucrarile pe teren, din cauza aspectelor legale si a birocratiei.

De mentionat este faptul ca pentru lucrarea mai sus mentionata, primele proceduri au inceput in August 2016.

„Procedurile pentru asfaltarea celor 10,8 km de strazi din Chercea, modernizarea si extiderea la 4 benzi a soselei Focsani pana la soseaua de Centura, au inceput in luna August 2016. Primele proceduri. Au fost finalizate toate aceste aspecte legale si birocratice, care au tinut de licitatie, autorizare si in data de 30 Martie se va face predarea amplasamnetului catre castigatorul licitatiei. V-am prezentata acest interval de timp pentru a realiza ce inseamna, in Romania de astazi, efectiv, perioada de timp din momentul in care pui in buget sumele respective, pana cand poti sa intri si sa efectuiezi lucrarile. Vom avea astfel posibilitatea sa punem asfalt pe 11 km de strazi din Chercea, se va incepe din zona soselei Baldovinesti catre strada Decebal, pe tronsonul cuprins intre Baldovinesti, Focsani, strada Livezilor, Magaziilor, pana la strada Decebal.

Valoarea acestei lucrari este de aproximativ 3.300.000 euro, si cea mai mare parte din acesti bani provin de la Guvernul Romaniei, si avem astfel posibilitatea sa dovedim cat de important a fost, ca in acea perioada, Primaria Municipiului Braila sa poata sa aiba posibilitatea sa poarte la nivelul Guvernului discutii, un dialog normal si deschis”, a declarat Marian Dragomir.

Primarul a mai spus ca pe soseaua Focsani nu se va lucra doar pe o banda, inghesuidu-se circulatia pe un singur sens de mers, ci se vor inchide tronsoane din strada pentru ca lucrarile sa se poata efectua in cele mai optime conditii.

Valoarea lucrarii pe soseaua Focsani este de aproximativ 1.100.000 euro, iar 95% din fonduri provin de la Guvernul Romaniei.

De asemenea , edilul sef a adaugat ca strada Prelungirea Lanului se va asfalta anul acesta: „Strada Prelungirea Lanului din Chercea. Era o zona plina de noroaie acolo, si dupa ani si ani de zile, am reusit ca anul trecut sa predam amplasamentul catre constructor, acesta ca sa intre sa finalizeze lucrarile pentru apa, canalizare, sa inceapa montarea bordurilor a stratului de piatra si anul acesta vom avea asfalt pe strada Prelungirea Lanului.”

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Brăila

Exclusiv5 ore inainte

Mai lipsește ca un „șef de inspectorat al județului” să programeze și partidele de sex, să aleagă genul copiilor polițiștilor, numele cățeilor de companie, etc

Cum e să stai peste 2 ani la conducerea unui inspectorat de poliție fără să știi denumirea exactă a unității...

Seturi fitness Seturi fitness
Sport14 ore inainte

Top 7 exerciții pentru creșterea masei musculare în zona fesierilor

Exercițiile fizice sunt adesea asociate cu îmbunătățirea imaginii corpului, menținerea greutății și reducerea anxietății și depresiei. Noi toate punem mare...

Turism22 de ore inainte

Cum isi petrec timpul copii tai la un resort Valea Doftanei? 4 idei de jocuri distractive!

Ai facut bagajele si esti gata sa te indrepti spre un resort Valea Doftanei impreuna cu familia ta. Insa te...

curs inspector resurse umane Bucuresti curs inspector resurse umane Bucuresti
Uncategorized22 de ore inainte

Cum te pregatesti pentru viitor mai bun cu un curs de inspector resurse umane din Bucuresti?

Ajuta-ti organizatia sa treaca la urmatorul nivel participand la un curs inspector resurse umane Bucuresti, care actioneaza ca un ajutor...

Motocultor Motocultor
Social22 de ore inainte

Motocultor Rotakt – ajutorul de care ai nevoie

Un motocultor este foarte util oricărui mic fermier deoarece pregătirea solului este una din principalele sarcini efectuate înainte de plantarea...

cursuri limba engleza cursuri limba engleza
Cultură23 de ore inainte

Curs limba engleza individual pentru copii – TOP 5 avantaje pentru un viitor de succes

Exista multe motive pentru care parintii aleg pentru copii lor un curs limba engleza individual. Spre deosebire de o clasa...

kinetoterapie Bucuresti kinetoterapie Bucuresti
Uncategorized23 de ore inainte

De ce sa mergi la un centru de kinetoterapie din Bucuresti daca esti gravida? TOP 4 motive care te vor convinge!

De mult timp se vorbeste despre beneficiile pe care kinetoterapia le are pentru sanatatea corporala, dar si mintala, deoarece problemele,...

ferestre PVC ferestre PVC
Social24 de ore inainte

Usi si ferestre PVC realizate pe comanda – WindowMAG

Tipul de usi si ferestre PVC reprezinta una dintre cele mai populare optiuni pentru izolarea termica a locuintei. Acestea sunt...

web design web design
AfaceriO zi inainte

TOP 5 sfaturi de web design pentru proprietarii de afaceri

In zilele noastre, fiecare afacere, mare sau mica, necesita servicii moderne si profesioniste de web design. Un site web poate...

Exclusiv2 zile inainte

Haos si bataie de joc la Parcul Industrial Ploiesti

Soferii si/sau investitorii care pătrund in Parcul Industrial Ploiesti trebuie să dea dovadă de multă înţelegere şi să acorde prioritate...

suporturi telefon suporturi telefon
Exclusiv2 zile inainte

Accesorii indispensabile: suporturile auto pentru telefoane

Dacă sunteți un șofer căruia îi place să țină mâinile pe volan, atunci suporturile auto pentru telefoane sunt un accesoriu...

sistem de securitate sistem de securitate
Social3 zile inainte

Ce este un sistem de securitate pentru locuință și cum funcționează

Avansul tehnologic, dar și vremurile pe care le trăim, sunt factori care ne determină să ne protejăm locuința, bunurile, iar...

Pachet cazare Pachet cazare
Turism3 zile inainte

Pachet cazare pentru sărbătorile Pascale 2023 la Hotel Izvoare – Căciulata

Știm cât de mult vă doriți să ieșiți din cotidianul de zi cu zi și să petreceți timp de calitate...

Exclusiv3 zile inainte

La IPJ Brașov cerul a tunat și a adunat camarila atotputernicului și atotștiutorului pentru a decide soarta oamenilor din subordine

Nu de puține ori mi-a fost dat să văd oameni mici cocoțați în funcții mari. Preocupat însă de propășirea individuală,...

Timisoara Timisoara
Turism4 zile inainte

Timisoara – Ce poti vizita in orasul de pe Bega?

Dupa cum bine stii deja, Timisoara se numara printre cele mai frumoase orase ale tarii noastre. Ceea ce diferentiaza acest...

boiler cu acumulare boiler cu acumulare
Social4 zile inainte

Tot ce trebuie să știi despre boiler cu acumulare

Boiler cu acumulare este încă un produs extrem de răspândit menit să asigure producția de apă caldă în locuințe. Ușor...

Știrile Săptămânii