Connect with us

Exclusiv

”Dăncilă a început să joace” | BrailaMEA

Publicat

pe

Iohannis e pus în fața propriilor obiecții, anulate cu documentele cerute – nu are ce face decât să recunoască faptul că nu a avut argumente reale. Luată în râs și considerată ”marioneta” lui Dragnea, Viorica Dăncilă a arătat azi ce poate.

BUCUREȘTI, 10 ian – Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”În ciuda conflictului de azi, doamna Dăncilă l-a sunat pe Klaus Iohannis să vină diseară la manifestarea de la Ateneu și să țină un discurs”, a comentat admirativ cunoscuta jurnalistă Oana Stancu.

De fapt, azi s-a petrecut un fapt care arată că, în România, se cam schimbă șeful! Modestă, luată în râs și considerată ”marioneta” lui Dragnea, Viorica Dăncilă a arătat ce poate: nici nu a apucat Iohannis să savureze efectul ”scrisorilor” prin care motiva respingerea propunerilor de miniștri – că premierul l-a contrat brusc, trimițându-i înapoi numirile.

Nici comunicatorii și vocile cele mai cunoscute din PSD nu au apucat să-și facă numerele obișnuite, că Viorica Dăncilă i-a trimis lui Iohannis o scrisoare  în care îl face ”de comandă”:

”Având în vedere faptul că cele două propuneri respectă toate condițiile prevăzute de Constituția României, republicată, și de legile organice aplicabile, reiterez solicitarea de emitere a decretelor prezidențiale de numire a doamnei Lia-Olguța Vasilescu în funcția de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, și a domnului Mircea-Gheorghe Drăghici în funcția de ministru al Transporturilor”, scrie Dăncilă.

Totodată, premierul cere ”să înceteze efectele Decretului Președintelui României nr.46/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar și ale Decretului Președintelui României nr.47/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar”.

Adică, Iohannis e pus în fața propriilor obiecții anulate cu documentele cerute – și acum nu are ce face decât să accepte numirile – dar și să recunoască faptul că nu a avut, de fapt, argumente reale.

Mai mult, se va demonstra că toate obiecțiile lui Iohannis nu au avut decât un substrat electoral, politicianist. Deci, nu prin atacuri și discursuri dure, ci prin reacția rapidă și fermă, acoperită cu documente, Viorica Dăncilă l-a demascat pe Iohannis.

”Președintele va avea același răspuns, el nu ține seama de lege, aceasta este campania electorală a domniei sale”, a declarat cunoscutul analist politic Bogdan Chirieac. ”Interesant este că doamna Viorica Dăncilă a început să joace”, a punctat fondatorul DC News. 

Mai mult, analistul pune accentul pe perioada celor șase luni ale președinției rotative a CUE, în contextul în care Viorica Dăncilă are avantajul unei experiențe de nouă ani în Parlamentul European.

”Ea este acomodată cu tipul de birocrație de la Bruxelles unde tot ceea ce faci este bine”, a subliniat Bogdan Chirieac. ”Într-un război politic fierbinte, faptul că i-a trimis aceleași propuneri arată că doamna Dăncilă va încerca să se opună politicii electorale a președintelui Iohannis”.

Și, atenție, analistul consideră că ”jocul politic va dura până la finele anului, la alegerile prezidențiale”, deoarece președintele Iohannis demonstrează că ”se află în campanie electorală” – și nu în funcția de președinte al României, așa după cum remarca Ion Cristoiu.

Revenind la prima idee – participarea lui Iohannis la manifestarea de la Ateneu, aceasta a fost confirmată foarte târziu, abia după convorbirea cu premierul Dăncilă – adică după ce premierul, cu diplomație, a reușit să evite o situație nefirească pentru țara noastră – și anume ca președintele României să nu participe la inaugurarea oficială a președinției rotative române a CUE.

Și un ultim aspect: oficialii europeni și presa internațională cunosc ceea ce se petrece în România – și chiar dacă reflectă în mod tendențios sau deformat anumite aspecte – nu se poate evita un adevăr: singura atitudine împăciuitoare, constructivă – cerută chiar de Jean Claude Juncker! – este proprie doar premierului Dăncilă.

***

Așa cum se știe, Sputnik a desemnat-o pe Viorica Dăncilă „Omul politic român al anului Centenarului” – și, în ciuda reacțiilor vehemente, nu au existat argumente pentru a contrazice această opțiune. Și nu a fost prezentată nici o alternativă de ”om politic al anului”.

În continuarea acestei analize obiective, Sputnik a apreciat că, la ora actuală, Viorica Dăncilă este candidatul (Coaliției) cu cele mai mari șanse la președinția României – și asta cu argumente bazate pe calitățile demonstrate.

Sigur, se va vorbi de ”gafele” premierului, dar acestea sunt insignifiante față de ceea ce aduce nou Viorica Dăncilă – bunul simț și modestia, responsabilitatea și disponibilitatea (probată) de colaborare. Deci, calități necesare – care lipsesc din viața publică – politică și socială – românească.

BrailaMEA.ro

Facebook Comments

Exclusiv

“Primarul plângăcios a cântat iar, cât a putut de tare, cucuriguuuuu!”

Publicat

pe

De

Primarul plângăcios a cântat iar, cât a putut de tare, cucuriguuuuu! și a produs, pentru ploieșteni… o biată mărgică, și aia ciobită!
În traducere: a mai făcut o conferință de presă, ca să transmită ce NU este capabil să rezolve.
Mulțumim!
Știam!
După ce “a pus la punct” curățenia orașului cu o postare pe Facebook și vreo trei declarații filmate și “a obținut” aer de calitate fluturând filele unui biblioraft roz, azi, a găsit ȘI “soluția” de ”a asigura” servicii de apă caldă și căldură și după ce Veolia își va fi făcut bagajele, în mai.
La robinet, vom aduna lacrimile lui iar, la iarnă, ne va încălzi caloriferele cu fruntea-i cea încinsă de atâtea griji!
Doamne, cu ce am greșit de avem așa un primar?, se intreaba retoric si pe buna dreptate președintele ALDE Prahova și ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu, pe pagina sa de socializare unde a lansat un nou atac la adresa primarului Ploieștiului, Adrian Dobre. (Sava N.).

 

Articolul “Primarul plângăcios a cântat iar, cât a putut de tare, cucuriguuuuu!” apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

SUA, Franța, Germania și Marea Britanie au refuzat să contribuie la restaurarea Siriei | BrailaMEA

Publicat

pe

De

La sfârșitul anului 2018 a devenit cunoscut faptul că o sută de companii private ruseşti vor lua parte la restaurarea Siriei.

BUCUREŞTI, 17 mart – Sputnik. Statele Unite, Franța, Germania și Marea Britanie nu vor participa la reconstrucția Siriei până când nu va începe o „reglementare politică reală”, au menţionat țările într-o declarație comună prilejuită marcării a opt ani de la demararea conflictului din Republica Arabă.

„Declarăm în mod clar că nu vom lua în considerare furnizarea sau sprijinirea oricărei asistențe de reconstrucţie (a Siriei) până la inițierea unui proces politic ireversibil și demn de încredere, substanțial și veritabil”, se arată în document.

Declarația subliniază că aceste țări vor continua să caute tragerea la răspundere a autorilor crimelor săvârșite în timpul conflictului sirian.

„Rusia și Siria trebuie să respecte dreptul refugiaților sirieni la o întoarcere voluntară și sigură, să nu se prefacă că sunt create condiții adecvate pentru restabilirea și normalizarea situației și îi îndemnăm să se angajeze serios în negocierile pe care pacea Siriei o poate aduce” – potrivit documentului.

Conform autorilor, autoritățile siriene și susținătorii lor „încearcă să convingă lumea că conflictul s-a încheiat și viața a revenit la normal”, dar „realitatea este că suprimarea poporului de către regimul sirian nu s-a încheiat”.

În același timp, după cum a declarat președintele sirian Bashar Assad anul trecut, Damascul nu va implica Europa și Statele Unite în proiecte de reconstrucție. Potrivit liderului sirian, țara se va baza doar pe propria putere, în situații dificile – pe ajutorul prietenilor.

La sfârșitul anului 2018 a devenit cunoscut faptul că o sută de companii private ruseşti vor lua parte la restaurarea Siriei.

BrailaMEA.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă | BrailaMEA

Publicat

pe

De

Moldova

Sa primesc un link scurt

94 0 0

Meteorologii au atenționat anterior că vremea în luna martie este schimbătoare, iar după aceste temperaturi foarte înalte pentru această perioadă vremea ar putea să se răcească din nou.

CHIȘINĂU, 17 mart – Sputnik. Săptămâna viitoare va debuta cu vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă în Moldova – valorile termice maxime vor atinge 21..23 de grade Celsius.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe parcursul săptămânii viitoare temperatura aerului va varia, începând de miercuri, între +7 și +15 Celsius pe timp de zi și +1 – +7 pe timp de noapte.

Meteorologii au atenționat anterior că vremea în luna martie este schimbătoare, iar după aceste temperaturi foarte înalte pentru această perioadă vremea ar putea să se răcească din nou.

BrailaMEA.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Brăila

ExclusivO zi inainte

“Primarul plângăcios a cântat iar, cât a putut de tare, cucuriguuuuu!”

Primarul plângăcios a cântat iar, cât a putut de tare, cucuriguuuuu! și a produs, pentru ploieșteni… o biată mărgică, și...

Exclusiv2 zile inainte

SUA, Franța, Germania și Marea Britanie au refuzat să contribuie la restaurarea Siriei | BrailaMEA

La sfârșitul anului 2018 a devenit cunoscut faptul că o sută de companii private ruseşti vor lua parte la restaurarea...

Exclusiv2 zile inainte

Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă | BrailaMEA

Moldova 12:27 17.03.2019(reînnoit 12:28 17.03.2019) Sa primesc un link scurt 94 0 0 Meteorologii au atenționat anterior că vremea în...

Exclusiv2 zile inainte

O rușine – PPE a lansat la București democrația anti-populară, impusă cu forța! | BrailaMEA

ANALIZE 12:56 17.03.2019Sa primesc un link scurt 71872 Liderul Grupului popular din Parlamentul European a criticat la Summitul popularilor de...

Exclusiv2 zile inainte

EXCLUSIV/Fost șef la contraspionaj din SRI depune plangere penala impotriva procurorilor de la unitatea de “elita” a DNA din Ploiesti

Ofiterii SRI, Florea Daniel- Mr ® si Gulianu Florin –col ® au fost abuzati de perchezitii ilegale tipic securiste ordonate...

Exclusiv2 zile inainte

Câți ani trebuie să muncească un moldovean cu venituri medii pentru o locuință | BrailaMEA

Un calcul care te bagă în depresie: câți ani trebuie să muncească un moldovean cu venituri medii ca să-și procure...

Exclusiv3 zile inainte

Kelemen, amenințare directă la Guvern – „Răsturnare” – și atenționare gravă pentru România | BrailaMEA

ANALIZE 20:18 17.03.2019(reînnoit 20:19 17.03.2019) Sa primesc un link scurt 78821 ”La fel ca în 2012, a fost cauza răsturnării...

Exclusiv3 zile inainte

Câtă apă trebuie să bei în funcție de greutatea corporală | BrailaMEA

SĂNĂTATE 20:23 17.03.2019Sa primesc un link scurt 22 0 0 Deși specialiștii recomandă să consumăm 2 litri de apă pe...

Exclusiv3 zile inainte

Vezi ce i-a făcut unei femei după ce i-a luat banii la bancomat | BrailaMEA

Videoclub 18:26 17.03.2019(reînnoit 18:27 17.03.2019) Sa primesc un link scurt 13101 Mai rar putem întâlni astfel de hoţi, dar totuşi...

Exclusiv3 zile inainte

Cel mai cunoscut critic al lui Iohannis, supus presiunilor și cenzurii! | BrailaMEA

ANALIZE 17:16 17.03.2019(reînnoit 17:17 17.03.2019) Sa primesc un link scurt 21930 ”Justițiarul figurează pe lista neagră a serviciilor secrete românești...

Exclusiv3 zile inainte

E păcat să bei cafea? Răspunsul unui preot ortodox | BrailaMEA

Religie 14:31 17.03.2019Sa primesc un link scurt 8110 Părintele Mihail Daniliuc, de la schitul Vovidenia-Neamț, România, explică dacă este sau...

Exclusiv3 zile inainte

Tăriceanu, veste excepțională, chiar după ce PNL și Iohannis s-au dat în spectacol! | BrailaMEA

Politică 13:17 17.03.2019Sa primesc un link scurt 15910 Vestea vine după reuniunea aleșilor PNL și PPE, la care președintele Iohannis...

Exclusiv3 zile inainte

Cum să-ți educi copilul astfel încât acesta să ajungă un adult echilibrat | BrailaMEA

Societate 11:40 17.03.2019Sa primesc un link scurt 18 0 0 Psiholog: „Copilul este asemeni unui copac, iar părinții sunt vremea...

Exclusiv3 zile inainte

Venirea primăverii și sărbătoarea „Mărțișorului”, la Moscova | BrailaMEA

Rusia 10:31 17.03.2019Sa primesc un link scurt 5 0 0 La Moscova, în parcul „Taganskii”, în ciuda vântului rece, a...

Exclusiv3 zile inainte

Welt: Decizia Marii Britanii a dus la o catastrofă | BrailaMEA

Incidentul legat de avioanele indiene doborâte de Pakistan a aratat cât de exploziv este conflictul din Kashmir, la baza căruia...

Exclusiv3 zile inainte

dezbaterea despre europarlamentare se reduce la Rusia! | BrailaMEA

În loc să își caute locul și drepturile în Uniunea Europeană, România se aliniază directivelor Bruxelles-ului și face din Rusia...

Știrile Săptămânii