Connect with us

Exclusiv

”Dăncilă a început să joace” | BrailaMEA

Publicat

pe

Iohannis e pus în fața propriilor obiecții, anulate cu documentele cerute – nu are ce face decât să recunoască faptul că nu a avut argumente reale. Luată în râs și considerată ”marioneta” lui Dragnea, Viorica Dăncilă a arătat azi ce poate.

BUCUREȘTI, 10 ian – Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”În ciuda conflictului de azi, doamna Dăncilă l-a sunat pe Klaus Iohannis să vină diseară la manifestarea de la Ateneu și să țină un discurs”, a comentat admirativ cunoscuta jurnalistă Oana Stancu.

De fapt, azi s-a petrecut un fapt care arată că, în România, se cam schimbă șeful! Modestă, luată în râs și considerată ”marioneta” lui Dragnea, Viorica Dăncilă a arătat ce poate: nici nu a apucat Iohannis să savureze efectul ”scrisorilor” prin care motiva respingerea propunerilor de miniștri – că premierul l-a contrat brusc, trimițându-i înapoi numirile.

Nici comunicatorii și vocile cele mai cunoscute din PSD nu au apucat să-și facă numerele obișnuite, că Viorica Dăncilă i-a trimis lui Iohannis o scrisoare  în care îl face ”de comandă”:

”Având în vedere faptul că cele două propuneri respectă toate condițiile prevăzute de Constituția României, republicată, și de legile organice aplicabile, reiterez solicitarea de emitere a decretelor prezidențiale de numire a doamnei Lia-Olguța Vasilescu în funcția de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, și a domnului Mircea-Gheorghe Drăghici în funcția de ministru al Transporturilor”, scrie Dăncilă.

Totodată, premierul cere ”să înceteze efectele Decretului Președintelui României nr.46/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar și ale Decretului Președintelui României nr.47/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar”.

Adică, Iohannis e pus în fața propriilor obiecții anulate cu documentele cerute – și acum nu are ce face decât să accepte numirile – dar și să recunoască faptul că nu a avut, de fapt, argumente reale.

Mai mult, se va demonstra că toate obiecțiile lui Iohannis nu au avut decât un substrat electoral, politicianist. Deci, nu prin atacuri și discursuri dure, ci prin reacția rapidă și fermă, acoperită cu documente, Viorica Dăncilă l-a demascat pe Iohannis.

”Președintele va avea același răspuns, el nu ține seama de lege, aceasta este campania electorală a domniei sale”, a declarat cunoscutul analist politic Bogdan Chirieac. ”Interesant este că doamna Viorica Dăncilă a început să joace”, a punctat fondatorul DC News. 

Mai mult, analistul pune accentul pe perioada celor șase luni ale președinției rotative a CUE, în contextul în care Viorica Dăncilă are avantajul unei experiențe de nouă ani în Parlamentul European.

”Ea este acomodată cu tipul de birocrație de la Bruxelles unde tot ceea ce faci este bine”, a subliniat Bogdan Chirieac. ”Într-un război politic fierbinte, faptul că i-a trimis aceleași propuneri arată că doamna Dăncilă va încerca să se opună politicii electorale a președintelui Iohannis”.

Și, atenție, analistul consideră că ”jocul politic va dura până la finele anului, la alegerile prezidențiale”, deoarece președintele Iohannis demonstrează că ”se află în campanie electorală” – și nu în funcția de președinte al României, așa după cum remarca Ion Cristoiu.

Revenind la prima idee – participarea lui Iohannis la manifestarea de la Ateneu, aceasta a fost confirmată foarte târziu, abia după convorbirea cu premierul Dăncilă – adică după ce premierul, cu diplomație, a reușit să evite o situație nefirească pentru țara noastră – și anume ca președintele României să nu participe la inaugurarea oficială a președinției rotative române a CUE.

Și un ultim aspect: oficialii europeni și presa internațională cunosc ceea ce se petrece în România – și chiar dacă reflectă în mod tendențios sau deformat anumite aspecte – nu se poate evita un adevăr: singura atitudine împăciuitoare, constructivă – cerută chiar de Jean Claude Juncker! – este proprie doar premierului Dăncilă.

***

Așa cum se știe, Sputnik a desemnat-o pe Viorica Dăncilă „Omul politic român al anului Centenarului” – și, în ciuda reacțiilor vehemente, nu au existat argumente pentru a contrazice această opțiune. Și nu a fost prezentată nici o alternativă de ”om politic al anului”.

În continuarea acestei analize obiective, Sputnik a apreciat că, la ora actuală, Viorica Dăncilă este candidatul (Coaliției) cu cele mai mari șanse la președinția României – și asta cu argumente bazate pe calitățile demonstrate.

Sigur, se va vorbi de ”gafele” premierului, dar acestea sunt insignifiante față de ceea ce aduce nou Viorica Dăncilă – bunul simț și modestia, responsabilitatea și disponibilitatea (probată) de colaborare. Deci, calități necesare – care lipsesc din viața publică – politică și socială – românească.

BrailaMEA.ro

Facebook Comments

Exclusiv

Rusia avertizează că SUA intenţionează să amplaseze arme în Spaţiu | BrailaMEA

Publicat

pe

De

Internaţional

Sa primesc un link scurt

26 0 0

Respingerea de către SUA a oricărei limitări a programelor de apărare antirachetă și disponibilitatea de amplasa arme în Spațiu a atras o reacție dură din partea Moscovei, Ministerul rus de Externe cerând Washingtonului să nu reînceapă cursa înarmărilor din perioada Războiului Rece.

BUCUREŞTI, 19 ian – Sputnik, Doina Crainic. Raportul SUA cu privire la apărarea anti-rachetă (MDR), publicat joi, este „provocator în mod deschis”, potrivit Ministerului rus de Externe, care a declarat că documentul arată intenția Washingtonului de a impune dominația militară și de a conduce operațiuni militare oriunde pe planetă, fără teama de consecinţe, respingând în acelaşi timp orice limitări ale programelor de apărare antirachetă, potrivit RT.

„Remarcăm faptul că aceeași logică a condus la cursa rachetelor nucleare care a luat amploare, ceea ce a adus lumea în pragul dezastrului de mai multe ori”, a declarat vineri Ministerul de Externe al Rusiei, adăugând că conducerea SUA „a decis, după câte se pare, să urmeze aceeaşi tendinţă, cu consecințe previzibile”.

Îngrijorătoare este în special ideea de a amplasa nu doar senzori, ci și arme pe orbită, a mai spus Ministerul de Externe. MDR „deschide practic calea pentru dislocarea în spatiu de elemente care au capacitatea de atac”.

Punerea în aplicare a acestor idei va duce „în mod inevitabil la o cursă a înarmărilor în spațiu, ceea ce va avea cele mai grave consecințe pentru securitatea și stabilitatea internațională”, a adăugat Ministerul de Externe, cerând Washingtonului să îşi „vină în fire” și să renunţe la încercarea de a relansa programul „Războiul stelelor” propus sub administrația Reagan în anii 1980.

Acest lucru nu va îmbunătăți securitatea nici a SUA, nici a aliaților și partenerilor lor, ci va avea un efect total opus, şi anume, „o lovitură puternică la adresa stabilității internaționale, care deja slăbeşte din cauza acțiunilor iresponsabile ale Washingtonului”. „Evident, nimeni nu are de câştigat în acest scenariu.”

La summitul de la Helsinki din iulie anul trecut, Rusia a propus o reluare a dezbaterilor dintre Rusia şi SUA cu privire la toate aspectele legate de controlul armamentului și securitatea internațională, a mai arătat ministerul de Externe, menționând că Washingtonul nu a răspuns încă invitaţiei. Ministerul solicită SUA să manifeste voința politică de a colabora cu Rusia în probleme strategice „înainte de a fi prea târziu”.

BrailaMEA.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Viaţa familiei ultimului ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea Romanov | BrailaMEA

Publicat

pe

De

Societate

Sa primesc un link scurt

3810

Astăzi a avut loc vernisajul expoziţiei de fotografii care ilustrează aspecte din viaţa familiei ultimului ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea Romanov.

BUCUREŞTI, 19 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Biblioteca Academiei Române găzduieşte, preţ de câteva zile, o interesantă expoziţie, ce cuprinde imagini adunate de ieromonahul Ignatie Şestakov, vieţuitor al Mănăstirii Sretenski din Moscova.

Această mănăstire aduce în faţa societăţii ceea ce s-a întâmplat în acea perioadă, martirii ce au suferit în urma prigoanei şi una din aceste activităţi este expoziţia de la Bucureşti, realizată cu sprijinul Ambasadei Rusiei în România.


©
Sputnik / Georgiana Arsene

Expoziţie de fotografii inedite care ilustrează aspecte din viaţa familiei ultimului ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea Romanov, Bucureşti

Prezent astăzi la vernisaj, ieromonahul Ignatie Şestakov a explicat că expoziţia nu este una nouă, fiind aproximativ la cea de-a suta ediţie. Cea mai recentă a fost zilele trecute, la Praga. Cele mai multe expoziţii au fost în Serbia, în Balcani, în China, Noua Zeelandă, dar şi în alte state.

„A devenit evident, cu ocazia acestor expoziţii, că oamenii sunt avizi să afle mai multe detalii despre ţarul Nicolae al II-lea şi despre familia lui. Una dintre denumirile acestei expoziţii este şi „Romanovii, slujirea Imperială”. Am vrut să arătăm, bineînţeles, că familia ţarului Nicolae al II-lea a servit patriei şi bisericii. Astfel, ei nu au fost nişte conducători politici ai unui stat, ai unui imperiu, ci au fost nişte oameni cu o credinţă creştină profund autentică, ce sunt un exemplu, după o sută de ani, şi pentru noi, cei care trăim astăzi”, a explicat ieromonahul Ignatie Şestakov.

Cea de-a doua temă a expoziţiei este cea militară, atât ţarul Nicolae, cât şi ceilalţi membri ai familiei imperiale au fost activi în timpul războiului.

Cea de-a treia temă prezentată este cea a iubirii aproapelui, filantropia manifestată de reprezentanţii familiei imperiale Ţarina Alexandra şi fiicele ei au sprijinit, au ajutat militarii din război, după cum se poate vedea în imaginile expuse.


©
Sputnik / Georgiana Arsene

Expoziţie de fotografii inedite care ilustrează aspecte din viaţa familiei ultimului ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea Romanov, Bucureşti

Este foarte cunoscută acţiunea filantropică a membrilor familiei imperiale, numită „Floare albă”. Această acţiune este foarte populară şi astăzi în Rusia.

Familia ţarului este un exemplu de familie creştină.

„Noi acum înţelegem că în Rusia, acum o sută de ani, nu au executat pur şi simplu, un ţar, ci o familie creştină. Şi astăzi, nu numai în Rusia, cred că şi în România, în general, trăim o criză a familiei, a valorilor familiei. Pentru noi, familia ţarului este un exemplu de viaţă creştină şi sunt şi ocrotitorii noştri cereşti pe care îi rugăm să ne sprijine în viaţa noastră frumoasă de familie ca Dumnezeu să ne ajute pentru rugăciunile lor”, a declarat ieromonahul Ignatie Şestakov.

BrailaMEA.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Putin s-a scăldat în Apa de gheață, de Bobotează | BrailaMEA

Publicat

pe

De

Rusia

Sa primesc un link scurt

13 0 0

Serviciul de presă al Kremlinului a declarat că președintele rus a participat la scăldările de Bobotează în regiunea Moscovei.

BUCUREŞTI, 19 ian – Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin s-a scufundat în apa de gheaţă cu prilejul sărbătorii Botezului DOmnului, a declarat pentru RIA Novosti serviciul de presă al Kremlinului.

„Da, Putin s-a scufundat în apă”, a anunţat serviciul de presă.

Șeful statului a participat la această tradiţie într-o suburbie a Moscovei.

În noaptea Bobotezei din 2018, Putin a vizitat, în regiunea Tver, mănăstirea de bărbaţi din pustiul Nilo-Stolobensky, unde a participat, de asemenea, la liturghia festivă și a participat la scăldările în apă. Purtătorul de cuvânt al președintelui, Dmitri Peskov, a anunţat apoi că Putin păstrează de mai mulți ani tradiția de a se scufunda în apa de gheață de Bobotează.

BrailaMEA.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Brăila

Exclusiv10 minute inainte

Rusia avertizează că SUA intenţionează să amplaseze arme în Spaţiu | BrailaMEA

Internaţional 19:20 19.01.2019(reînnoit 19:21 19.01.2019) Sa primesc un link scurt 26 0 0 Respingerea de către SUA a oricărei limitări...

Exclusiv2 ore inainte

Viaţa familiei ultimului ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea Romanov | BrailaMEA

Societate 17:13 19.01.2019(reînnoit 17:14 19.01.2019) Sa primesc un link scurt 3810 Astăzi a avut loc vernisajul expoziţiei de fotografii care...

Exclusiv4 ore inainte

Putin s-a scăldat în Apa de gheață, de Bobotează | BrailaMEA

Rusia 15:49 19.01.2019(reînnoit 15:50 19.01.2019) Sa primesc un link scurt 13 0 0 Serviciul de presă al Kremlinului a declarat...

Exclusiv5 ore inainte

DEFENCE-SECURITY-GOVERNMENT RELATIONS NATO felicita ziarul Incisiv de Prahova pentru dezvaluirile si analizele sale pertinente in domeniul securitatii si sigurantei nationale

“Datoram loialitate neconditionata doar Patriei noastre si nu persoanelor trecatoare la conducerea unor institutii,  si ele vremelnice, si cu care...

Exclusiv7 ore inainte

Protestele „Vestelor Galbene” la Paris | BrailaMEA

Cinci mii de polițiști sunt mobilizați, opt blindate ale jandarmilor sunt gata de a fi puse în acţiune în această...

Exclusiv9 ore inainte

Cum va fi vremea în weekend. Se întorc ninsorile şi gerul | BrailaMEA

Societate 09:43 19.01.2019(reînnoit 09:44 19.01.2019) Sa primesc un link scurt 10210 De sâmbătă vremea se va răci accentuat în unele...

Exclusiv11 ore inainte

„Drepturile cetățenilor români din Marea Britanie vor fi respectate” | BrailaMEA

Ministrul britanic de stat pentru Europa și America, Sir Alan Duncan, a asigurat românii că, indiferent de deznodământul procesului Brexit,...

Exclusiv13 ore inainte

unul a furat soția, altul afacerea și celălalt l-a băgat în pârnaie | BrailaMEA

La aceeași masă s-au adunat trei personaje care reprezintă, într-un fel România (vezi din nou titlul articolului!) – deci au...

Exclusiv14 ore inainte

Episod din Masha și Ursul, în Cartea Recordurilor. 3,4 mld. de vizionări pe Youtube -VIDEO | BrailaMEA

Rusia 18:52 18.01.2019Sa primesc un link scurt 12910 Un episod al celebrului film de animaţie rusesc Masha și Ursul a...

Exclusiv16 ore inainte

Armata turcă a deschis focul asupra unităților kurzilor sirieni | BrailaMEA

Militarii turci, dislocați în Afrin, au deschis focul asupra unităților kurzilor sirieni, anunță Ministerul Apărării al Turciei. BUCUREȘTI, 18 ian...

Exclusiv18 ore inainte

“Dragnea a scăpat de pușcărie” – explicație surprinzătoare | BrailaMEA

Politică 19:30 18.01.2019Sa primesc un link scurt 151111 „Și-a obținut nu doar libertatea, ci și susținerea pentru a rămâne în...

Exclusiv20 de ore inainte

Dragomir cere desecretizarea audierii generalului SRI Dumitru Dumbravă | BrailaMEA

Fostul ofiţer SRI a adresat o scrisoare deschisă către Eduard Hellvig şi Claudiu Manda, prin care le adresează solicitarea de...

Exclusiv21 de ore inainte

Savaliuc încheie săptămâna cu un mesaj fulminant – măsuri radicale și căderea unor capete | BrailaMEA

Savaliuc cere societății, opiniei publice să se mobilizeze pentru a se lua măsuri împotriva unor persoane pe care le consideră...

Exclusiv23 de ore inainte

Ucraina a decis să intensifice paza la frontierele cu Moldova și România | BrailaMEA

Serviciul Frontierei de Stat al Ucrainei a menționat că măsurile sunt întreprinse „pentru a bloca eventuale activități ilegale”. CHIȘINĂU, 18...

ExclusivO zi inainte

Omenirea ar putea evita o catastrofă reducând consumului acestor două produse | BrailaMEA

SĂNĂTATE 16:49 18.01.2019Sa primesc un link scurt 49 0 0 Într-un studiul al unor cercetători de la Universitatea din Londra...

ExclusivO zi inainte

Tragedie în Italia – patru români morţi şi un rănit – erau urmăriţi de poliţie (VIDEO) | BrailaMEA

DIASPORĂ 15:00 18.01.2019Sa primesc un link scurt 245 0 0 Autoturismul cu care fugeau de agenţii de poliţie a intrat...

Știrile Săptămânii