Connect with us

Exclusiv

EXCLUSIV/REFORMAREA SRI SUB MANDATUL LUI GEORGE MAIOR SI “CARACATITA” ACESTUIA/MAE PENETRATA DE SRI

Publicat

pe

Nicolae Sergiu Ciobanu, arestat pentru trafic de influență în dosarul decontărilor ilegale de la CASMB, s-ar fi lăudat în fața denunţătoarei sale la DNA cu sforile pe care acesta le-ar fi tras pentru ca un constructor de spitale să ajungă profesor la Academia Națională de Informații, care, ulterior, ar fi participat la o licitație pentru o lucrare la un hotel al SRI în valoare de 5 milioane de euro.

Sergiu Nicolae Ciobanu fin al lui George Cristian Maior, a fost aghiotantul acestuia in perioada cand era secretar de stat la MApN, in anii 2000, guvernarea PSD/Nastase. A fost numit consilier al lui Maior cand acesta a ajuns director al SRI alaturi de Grosu, Sava si alte persoane aduse toate din MApN in anul 2006 generand astfel animozitati in randul ofiterilor de informatii fata de militarizarea de tip armata asupra SRI o structura de intelligence si nu de factura militara/cazona. Ciobanu este un profitor in fapt si el are o problema de caracter si anume imprumuta bani de la ofiteri sau alte persoane si nu mai restituie sumele solicitate si acordate. De multe ori solicita sume de bani si in numele unor sefi de ai sai ca sa rezolve unele probleme, ciudat mod de lucru al unui ofiter consilier al lui Maior, spun surse de incredere din interiorul unor institutii pe unde s-a plimbat Ciobanu. Interesant este ca alaturi de Ciobanu, Maior l-a mai adus consilier al sau si pe un ziarist Remus Stefureac, omul lui Geoana, care acum este consilier la Ambasada Romaniei in USA, alaturi de Maior. Cum o fi ajuns Stefureac la ambasada din cadru SRI si ce examen a dat pentru a ocupa un astfel de post? Stefureac facea diverse materiale sau sinteze pe care Ciobanu le agrea si apoi le furniza lui Maior pentru decizii functionale in SRI. Multi ofiteri erau solicitati de Ciobanu si Stefureac in  numele lui Maior sa faca diverse activitati interne, sens in care poate Helvig va demara unele controale pe subiectele trecute in legatura cu consilierul Ciobanu si Stefureac. De altfel, sotia lui Ciobanu l-a interventia sotului si fostului sef de cabinet al lui Maior, gral. bg, Adrian Popescu a fost adusa  ca asistent medical in SRI, dar acum dupa trecerea in rezerva alui Ciobanu a fost transferata in cadrul MApN. Semnificativ este faptul ca sotia lui Maior are o firma in domeniul asigurarilor sociale Just Life, sotia lui Helvig este medic si Ciobanu facea discutii telefonice din care reiese legaturi cu medicul Burcea de la CNAS. Interesant lantul de legaturi si poate ca DNA va descoperi si alte increngaturi intre Maior – Helvig- Ciobanu – Coldea.  (Cerasela N.).

https://din-cuget-si-simtiri.blogspot.ro/?view=classic Remus Ioan Stefureac consilier Ambasada Romaniei în Statele Unite ale Americiieste doctorand al Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul“ (din subordinea SRI), membru al colegiului editorial al „Revistei Române de Studii de Intelligence“ (care funcţionează sub autoritatea Academiei Naţionale de Informaţii) şi fost consilier al directorului SRI, George Maior, fost director INSCOP…

„…doar nu era sa il lase acasa, l-a trimis la MAE, facut diplomat, luat bilet avion Washington…”
„De la Geoana am invatat meserie…”

http://adevarul.ro/blogs/remus.stefureac

http://zodiascorpionului.dela0.ro/serviciile-de-informatii

Politologul Remus Ştefureac, fost consilier al lui George Maior şi fost membru în consiliul editorial al Revistei Române de Studii de Intelligence, publicație editată sub egida SRI, îşi aduce aminte de surpriza pe care a avut-o la alegerea lui Maior pentru cârma serviciului.

După opt ani de mandat, Ștefureac vede un serviciu reformat, cu “o poveste de succes recunoscută de partenerii din principalele state democratice”. Evoluţia SRI, conchide politologul, este datorată și lui George Maior, un om pe care îl caractizează ca fiind “integru şi credibil”.

În martie 2009, la bilanţul SRI pe anul anterior, nici Traian Băsescu nu făcea economie de felicitări la adresa lui George Maior pentru reformarea instituţiei. Președintele lăuda atunci schimbările din SRI, de la cele de personal la cele de colectare şi livrare a informaţiei, de tehnică şi de cooperare cu alte instituţii şi structuri.

 “Relaţia lui Traian Băsescu cu serviciile a fost constituţională, iar detaliile se trec sub tăcere în intelligence”, Vasile Dâncu, sociolog

„Faptul că serviciile de informaţii sunt mai eficiente este confirmat şi de îmbunătăţirea imaginii acestor instituţii, evaluată pozitiv de opinia publică. În 10 ani, încrederea românilor în servicii s-a triplat. În SRI, de exemplu, încrederea a crescut de la 15% -17%, în urma cu 10 ani, la peste 50% în prezent”, Remus Ştefureac, politolog

“Mai există o problemă în România, noi avem destul de multe servicii în raport cu alte ţări şi se mai întâmplă suprapuneri, există paralelisme şi, de ce să nu o recunoaştem, chiar şi competiţie între ele”, Ion Stan, parlamentar

“Ca om de interior al sistemului, preşedintele a știut că nu există putere reală fără servicii secrete. Nu era el omul destinat să fie înfrânt de servicii, el fiind reprezentantul sistemului în mai multe operaţiuni înainte și după ‘89. Și așa a fost: toate mandatele sale au fost sprijinite de establishmentul agenţiilor de informaţii, care servicii secrete au fost aduse la dimensiunea cea mai mare din Europa și pe locul II în lume ca angajaţi și colaboratori ai serviciilor secrete la suta de mii de locuitori”, Liviu Mihaiu, jurnalist şi activist.

 

Articolul EXCLUSIV/REFORMAREA SRI SUB MANDATUL LUI GEORGE MAIOR SI “CARACATITA” ACESTUIA/MAE PENETRATA DE SRI apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Facebook Comments

Exclusiv

Exclusiv: Ingrid Mocanu – de ce ar trebui Kovesi arestată preventiv | BrailaMEA

Publicat

pe

De

ANALIZE

Sa primesc un link scurt

6610

”Lăsarea în libertate a inculpatului afectează ordinea publică, deoarece ar crea o tulburare în societate, care ar aprecia ca lăsarea sa în libertate aste o lipsă de reacție a autorităților la faptele descoperite”

BUCUREȘTI, 21 feb – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Săptămâna trecută, Sputnik a publicat o analiză a situației în care se găsește Laura Kovesi, pusă sub acuzare de procurorii Secției speciale pentru anchetarea infracțiunilor în justiție. Mai precis, am analizat posibilitatea arestării sale preventive, în contextul în care această ipoteză a fost lansată în spațiul public.

Analiza noastră a pornit chiar de la felul în care DNA condus de Laura Kovesi interpreta o prevedere din Noul Cod Penal, și anume finalul paragrafului (2) din Art. 223 al Noului Cod Penal ”Condiţiile şi cazurile de aplicare a măsurii arestării preventive”.

”(2) Măsura arestării preventive a inculpatului poate fi luată şi dacă (…) se constată că privarea sa de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică”.

Ei bine, explicam, aici se interpretează prin exemplul public dat de suspect – adică induce ideea că fapta/atitudinea față de lege a suspectului este un model de urmat pentru public – cu cât persoana este mai notorie și are o influență mai mare în (grupuri din) societate.  

De asemenea, au fost arestate ”preventiv” persoane care făceau parte din elite – inclusiv intelectuale (cazul Florin Rotaru) – deoarece se presupunea că suspectul ar putea avea legătură cu persoane (din acele medii înalte) care ar fi putut influența, la rândul lor, ancheta – martorii , datele etc. – chiar dacă nu exista nicio probă a unor asemenea contacte!

Ori, în cazul Laurei Kovesi, vorbim de o personalitate de mare notorietate, definită ca model de anumite grupuri și grupări, ba chiar și idolatrizată public (există probe video și foto) cu  acces la mass media românești și internaționale.

Fapt agravant în contextul interpretării menționate, în favoarea ei au loc ieșiri publice mobilizatoare (ajungându-se la incitări isterice!) care îndeamnă la nesupunere socială și manifestări în care se folosesc exprimări violente și se încalcă legi, de multe ori! Printre cei care incită sunt și personalități publice, vedete ale mass media, dar și persoane cu legături oficiale cu serviciile (de exemplu, Iulian Fota).

Apare deci și ”starea de pericol pentru ordinea publică” (Art. 223 nCP) din cauza ”modelului” Laura Kovesi – care, este de menționat, nu face nimic pentru a potoli aceste manifestări, ci oferă chiar argumente, insistând că demersul procurorilor are legătură cu candidatura la Parchetul European, inducând ideea de represalii politice.

În concluzia noastră, pe baza practicii DNA și a argumentației de mai sus, Laura Kovesi ar putea fi arestată preventiv.

Am cerut și opinia unor juriști de marcă – iar săptămâna trecută am prezentat opinia avocatului Dan MV Chitic, oferită în exclusivitate pentru Sputnik, astăzi prezentăm opinia cunoscutei avocate Ingrid Mocanu față de expunerea noastră.

”Da aveți dreptate, în perioada de glorie se motiva pe acest alineat arestarea”, a confirmat Ingrid Mocanu. ”Se susținea că lăsarea în libertate a inculpatului afectează ordinea publică, deoarece lăsarea în libertate a coruptului ar crea o tulburare în societate, care ar aprecia ca lăsarea sa în libertate aste o lipsă de reacție a autorităților la faptele descoperite”.

Iată deci un nou mod în care se interpreta Codul Penal și un alt motiv pentru măsura preventivă extremă! Desigur, modelul de interpretare nu este de apreciat, reiese din spusele apreciatei juriste.

”Era o înfrângere gravă a oricăror principii de drept – prezumția de nevinovăție, judecata doar pe baza probelor de la dosar, nu de la televizor etc.”, consideră Ingrid Mocanu.

În concluzie, Laura Kovesi ar putea sau ar trebui arestată în baza celor prezentate mai sus?

”Dacă am aplica aceleași principii – și ea ar trebui arestată, căci poporul a fost oripilat de ceea ce a făcut ea și este revoltat”, a declarat cunoscuta avocată Ingrid Mocanu, în exclusivitate pentru Sputnik.

BrailaMEA.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Kovesi, prima înfrângere în cursa pentru procuror-șef european | BrailaMEA

Publicat

pe

De

Justiție

Sa primesc un link scurt

101770

După votul din COREPER a Consiliului UE, primul loc la șefia Parchetului European este ocupat de candidatul francez, Laura Kovesi fiind a doua în preferințe.

BUCUREȘTI, 20 feb – Sputnik. Astăzi a avut loc votul ambasadorilor țărilor membre UE în cadrul structurii COREPER din Consiliul Uniunii Europene pentru procurorul-șef la Parchetul European.

Astfel, „fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi pică primul filtru. Reprezentantul Franței a obținut 50 de puncte, iar pe locul doi ar fi la egalitate între Laura Codruța Kovesi și reprezentantul Germaniei, câte 29 de puncte fiecare. Voturile au fost date de Coreper, iar aceste rezultate reprezintă jumătate din decizia finală”, notează Antena 3

1. Jean Francois Bohnert – 50 puncte

2-3. Laura Codruța Kovesi – 29 puncte

2-3. Andres Ritter – 29 puncte

După acest vot din Consiliul UE urmează votul din Comisia LIBE a Parlamentului European.

Clasamentul din Consiliul UE s-a stabilit în felul următor: fiecare stat a venit cu propriul clasament, iar la final s-a făcut media punctajelor. Anterior, premierul României, Viorica Dăncilă, a explicat că Guvernul nu îi va da un mandat ambasadorului României la Uniunea Europeană referitor la susţinerea candidaturii fostei şefe a DNA pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

„După cum ştiţi, doamna Laura Codruţa Kovesi nu este propunerea noastră pentru procuror european. Atâta timp cât nu este propunerea noastră, a Guvernului României, nu vreau să vorbesc despre acest subiect. (…) Sunt foarte multe posturi în care poate ajung români şi care ajung acolo fără să aibă susţinerea Guvernului sau a cuiva din România. Nu ştiu. Eu nu cred că trebuie să vorbesc despre acest lucru atâta timp cât nu a fost nominalizarea Guvernului României”, a spus Dăncilă după reuniunea de marți a conducerii PSD.

Corespondentul special Antena 3 la Bruxelles, Sabina Iosub a anunțat că Parlamentul European va lua decizia pe 27 februarie, după audierile din 26 februarie.

„Este extrem de important acest vot dat în Coreper, o parte a Consiliului. Decizia e luată la nivel de ambasador. Asta înseamnă că cei care au fost prezenți în această ședință au reprezentat interesele statelor membre. Când s-a tras linie s-au adunat 50 de puncte pentru francez și câte 29 de puncte pentru Laura Codruța Koveși și pentru reprezentantul Germaniei. Consiliul și PE eu putere egală. Există un prim nume pentru ceea ce înseamnă Parchetul European. Francezul este nominalizarea dinspre Consiliu. Urmează ca Parlamentul să se pronunțe pe data de 27. Audierea celor trei are loc pe 26 februarie. Dacă acest nume nu este tot al francezului, va există o negociere între cele două instituții”, a spus Sabina Iosub.

BrailaMEA.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Pavel Stratan, un nou hit pentru toții cumetrii din Moldova – ”Pentru sănătate” | BrailaMEA

Publicat

pe

De

MONDEN

Sa primesc un link scurt

255 0 0

Pavel Stratan revine în forță cu o nouă melodie, aceasta ar putea deveni un nou hit. În mod special, cumetrii se vor regăsi în versurile piesei.

CHIȘINĂU, 20 feb – Sputnik. Pavel Stratan revine la stilul muzical care l-a făcut cunoscut – intepretul moldovean a lansat astăzi videoclipul la melodia ”Pentru sănătate”. La câteva ore de la publicarea pe youtube, videoclipul a acumulat o mulțime de comentarii, toate doar de bine. E semn că publicului i-a fost dor de o astfel de melodie.

”Hai, toarnă, cumetre, nu te teme /Nu nu vezi că timpul nu mai stă de la o vreme/Hai, toarnă, cumetre, încă oleacă/Tu nu vezi că viața, cum vine, așa și pleacă” sunt versurile refrenului care, probabil, vor fi fredonate cel mai des la sărbătorile moldovenilor. 

Pavel Stratan este un interpret îndrăgit de moldoveni și nu doar. În ultimii ani, Pavel Stratan s-a concentrat pe promovarea fiicei sale, Cleopatra Stratan.

BrailaMEA.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Brăila

ExclusivO oră inainte

Exclusiv: Ingrid Mocanu – de ce ar trebui Kovesi arestată preventiv | BrailaMEA

ANALIZE 06:53 21.02.2019Sa primesc un link scurt 6610 ”Lăsarea în libertate a inculpatului afectează ordinea publică, deoarece ar crea o...

Exclusiv3 ore inainte

Kovesi, prima înfrângere în cursa pentru procuror-șef european | BrailaMEA

Justiție 19:18 20.02.2019Sa primesc un link scurt 101770 După votul din COREPER a Consiliului UE, primul loc la șefia Parchetului...

Exclusiv5 ore inainte

Pavel Stratan, un nou hit pentru toții cumetrii din Moldova – ”Pentru sănătate” | BrailaMEA

MONDEN 19:42 20.02.2019Sa primesc un link scurt 255 0 0 Pavel Stratan revine în forță cu o nouă melodie, aceasta...

Exclusiv7 ore inainte

Putin ordonă crearea unui brand rusesc protejat de produse „verzi” non-OMG | BrailaMEA

Resursele naturale enorme ale Rusiei ar trebui să garanteze producția de alimente de înaltă calitate, potrivit președintelui Vladimir Putin. BUCUREŞTI,...

Exclusiv8 ore inainte

Ştirea serii: Alina Bicava cere și sechestru pe bunurile Laurei Kovesi | BrailaMEA

Justiție 23:11 20.02.2019Sa primesc un link scurt 93 0 0 Alina Bica a declarat, miercuri, în exclusivitate, la „Sinteza zilei”,...

Exclusiv10 ore inainte

Lavrov a comentat amenințările lui Trump în adresa militarilor din Venezuela | BrailaMEA

Amenințările lui Trump în adresa militarilor din Venezuela reprezintă o încălcare a statutului ONU și o ingerință în problemele interne...

Exclusiv12 ore inainte

Să nu ajungem la o nouă “Criză a Caraibelor” | BrailaMEA

În ciuda unor pretenții reciproce, SUA și Rusia nu trebuie să ajungă la o criză asemenea celei din Caraibe din...

Exclusiv14 ore inainte

E o amenințare la adresa aliaților | BrailaMEA

NATO tratează mesajul adresat astăzi de președintele Rusiei, Vladimir Putin, drept o amenințare la adresa aliaților săi. BUCUREȘTI, 20 feb...

Exclusiv15 ore inainte

40 de ani de la realizarea celui mai vizionat film românesc, filmat într-o lună | BrailaMEA

Societate 17:15 20.02.2019Sa primesc un link scurt 29 0 0 Omul de televiziune povesteşte toată întâmplarea, mai ales că are...

Exclusiv17 ore inainte

EXCLUSIV/POLITISTII DIN IPJ ILFOV LA PETRECERI IN TIMPUL PROGRAMULUI/FAZA OPINIILOR POLITICE SI TRANSMISIUNILOR LIVE DE LA VOLANUL MASINII DE SERVICIU (VII)

Dezvaluirea in exclusivitate din urma cu doua zile a protocolului de cooperare semnat intre  Parchetul General al Romanie si Procuratura...

Exclusiv17 ore inainte

coliziune a două avioane de luptă (VIDEO) | BrailaMEA

Înregistrarea video teribilă arată momentul în care două avioane din echipa aerobatică Surya Kiran a forțelor aeriene din India s-au...

Exclusiv19 ore inainte

meteorit de 500 de m care se îndreaptă cu viteză ameţitoare spre Pământ | BrailaMEA

NASA a confirmat că un asteroid de dimensiunile unui zgârie-nori se îndreaptă cu viteză ameţitoare spre Pământ, cu 60.000 mile/h....

Exclusiv21 de ore inainte

„Un clovn autoproclamat”. Maduro îi solicită lui Guaido să organizeze alegeri | BrailaMEA

Adresându-se lui Juan Guaido, care s-a autoproclamat președinte în exercițiu al Venezuelei, Nicolas Maduro a solicitat organizarea de alegeri prezidențiale....

Exclusiv22 de ore inainte

Fidesz trebuie să părăsească PPE | BrailaMEA

Partidul Fidesz al prim-ministrului Viktor Orbán ar trebui să părăsească Partidul Popular European de centru-dreapta, a declarat marți președintele Comisiei...

Exclusiv24 de ore inainte

„Nu văd cum ar putea fi stresat un elev cu încă o simulare…” | BrailaMEA

EDUCAȚIE 08:37 20.02.2019Sa primesc un link scurt 14 0 0 Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar...

ExclusivO zi inainte

Acuzaţii grave – sesizările părinţilor la inspectorat sau minister, nerezolvate | BrailaMEA

EDUCAȚIE 07:01 20.02.2019(reînnoit 07:02 20.02.2019) Sa primesc un link scurt 11 0 0 Eugen Ilea, preşedintele filialei Bucureşti a Federaţiei...

Știrile Săptămânii