Connect with us

Social

Cafea procesata natural – gust bogat, aroma intensa

Publicat

pe

Cafea prajita

Aroma senzational a fiecarei cesti de cafea obtinute din boabe atent procesate este un motiv de buna-dispozitie, un mod de a incepe o zi perfecta sau de a ne incarca bateriile intr-o amiaza aglomerata. O cafea senzationala este o bautura impresionanta, obtinuta din boabe atent cultivate, recoltate si procesate. Poate nu stiai, dar gustul cafelei este influentat de multi factori, in primul rand poarta amprenta regiunii in care este cultivata, aciditatea este oferita de perioada de recoltare si metodele de procesare, iar intensitatea si durabilitatea gustului sunt caracteristici rezultate in urma tehnicilor de prajire folosite.

In randurile urmatoare vei putea descoperi cateva aspecte senzationale despre arborele de cafea si despre procedeul de prelucrare inedit prin spalare.

Arborele de cafea, mediu si soiuri

Arborele de cafea iubeste caldura si umiditatea, deci creste si se dezvolta in regiunile tropicale si subtropicale. Cei mai mari producatori de cafea sunt Costa Raca, Brazilia, Guatemala, Etiopia, Nepal si Tanzania. Boabele au perioade de maturare diferite si automat vin cu caracteristici deosebite. Altitudinea la care se dezvolta arborii si conditiile de umiditate sunt alti factori care influenteaza gustul cafelei.

Cele mai cunoscute sortimente comercializate in intreaga lume sunt Arabica cunoscut ca fiind soiul aromat si Robusta, sortimentul puternic. Pentru ca numerosi oameni prefera sortimentele puternice si aromate, procesatorii au creat blenduri inedite care sa satisfaca si cele mai exigente gusturi.

O cafea aromata este una procesata prin metode naturale!

Fara doar si poate licoarea cu gustul cel mai intens se obtine din boabele de cafea procesate natural. Cele trei metode traditionale de prelucrare sunt prin spalare, semi-umeda si uscate. Tehnicile folosite influenteaza in mod direct gustul final al cafelei care ne bucura in fiecare dimineata.

Magazinul Contego Caffee este unul din putinele care ofera posibilitatea de a achizitiona cafea proaspat prajita, procesata natural. Sortimentele de Cafea Proaspat Prajita Tanzania AB Utengule, Cafea Proaspat Prajita Guatemala Teresita, Cafea Proaspat Prajita Cuba Serrano Lavado si Cafea Proaspat Prajita Brazilia Fazenda Dutra Catucai pastreaza gustul intens si particularitatile zonelor de cultura, tocmai datorita metodelor naturale de prelucrare.

Procesarea naturala spalata, un mod inedit de a mentine aciditatea ridicata a tuturor boabelor de cafea

Procesarea naturala umeda este cea mai folosita de producatorii de cafea din intreaga lume. Folosind aceasta metoda se obtine o cafea cu aroma intensa, gust puternic si aciditatea ridicata. Prelucrarea umeda presupune indepartarea pulpei imediat dupa recoltare.

Aceasta metoda presupune folosirea unor dispozitive specializate care asigura calitate. Imediat dupa curatare, boabele acoperite de mucilagiu sunt introduse in apa, acest procedeu permite sortarea fructelor necoapte si a celor alterate.  Imediat dupa sortare boabele de cafea sunt introduse in containere speciale si lasate la fermentat pana ce pielita care le acopera poate fi inlaturata usor. Procesul de fermentare incepe imediat ce enzimele proprii sunt eliberate poate dura intre 24 si 70 de ore si este influentat de cantitatea de cafea introdusa in container, gradul de umiditate si temperatura, la final boabele au miros specific si sunt lipicioase. Urmatorul pas este cel de spalare la presiune inalta, in aceasta etapa sunt indepartate reziduurile si urmele de mucilagiu.

Imediat ce boabele au fost curatate sunt uscate in conditii atent controlate, acest proces se realizeaza pana ce sunt atinse caracteristicile perfecte. Prajirea boabelor este o alta operatiune ce necesita maiestrie, de aceasta depinde gustul de care ne bucuram in fiecare ceasca de cafea.

Sursa: https://www.contegocafe.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exclusiv

Hillary Clinton șochează Europa: cere măsuri dure! | BrailaMEA

Publicat

pe

De

Hillary Clinton a ajuns să se contrazică total! În campanie, Clinton promitea să legalizeze toți migranții ilegali din SUA – acum a descoperit că migranții sunt cauza problemelor din Europa și din lume și că trebuie luate măsuri împotriva fenomenului

Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

BRUXELLES, 9 dec, Sputnik, Daniela Porovăț. Aliații globaliști din Europa care s-au rugat pentru victoria lui Hillary Clinton în SUA și au plâns atunci când a câștigat Trump, au fost șocați să afle că, mai nou, fosta candidată democrată cere ca migrația să fie temperată pentru a opri populismul, ba chiar a declarat pentru The Guardian că ”Europa trebuie să se ocupe de problema migraţiei pentru că asta a aprins flacăra”.

Pe durata campaniei electorale din SUA, Hillary Clinton l-a acuzat de nenumărate ori pe Donald Trump că este împotriva migrației și a promis că în primele 100 de zile ca președinte ea va legaliza cele câteva milioane de imigranți ilegali din SUA. O distanță foarte mare de acolo până în momentul de față când Clinton s-a transformat într-un politician anti-imigrație!

Clinton promitea, de fapt, că va deveni o Angela Merkel a Americii, practicând politica porților deschise. În fapt, politica democrată din SUA este cea care a încurajat migrația în Europa și i-a contrazis pe toți cei care avertizau asupra problemelor pe care le va aduce o migrație necontrolată din afara Europei înspre țările Uniunii. Iar valurile masive de migranți au survenit ca urmare a conflictelor stârnite de aceiași democrați în Orientul Mijlociu sub președinția democratului Obama, începând cu Primăvara Arabă care s-a dovedit un adevărat îngheț și sfârșind cu conflictul din Siria.

Dar Clinton nu recunoaște nimic din trecut, ci doar adoptă poziția lui Donald Trump, ca și cum nu l-ar fi combătut pe acesta exact pe tema migrației.

Schimbarea de direcție a fostului candidat democrat arată că globaliștii pierd controlul asupra problemelor pe care le-au creat și, în plus, se simt amenințați de reacția populară la politicile lor falimentare, exact cum s-a întâmplat în Franța. Nu întâmplător, Clinton le cere liderilor europeni să oprească și populismul „cu o mână sigură”, nu doar migrația.

Nu e clar dacă ”mâna sigură” la care face referire Clinton e o trimitere la blindatele de pe străzile Parisului sau la procesele politice pe care sistemul controlat de Macron le-a intentat adversarilor săi politici, începând cu Marine Le Pen și Melenchon, ambele personalități fiind vizate de proceduri juridice îndoielnice în Franța.

Ultima găselniță a globaliștilor de a opri naționalismul și populismul este cea de a-i târî în justiție pe liderii politici ai acestor mișcări, procedură foarte asemănătoare de altfel cu procesele politice la comandă din România.

BrailaMEA.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Lovitură pentru românii din Italia. Pot rămâne fără maşini. MAE intervine | BrailaMEA

Publicat

pe

De

DIASPORĂ

Sa primesc un link scurt

108020

În Italia, Codul rutier a fost modificat, iar măsura îi poate afecta pe mulţi români din Italia, care ar putea rămâne fără maşini. Ministerul Afacerilor Externe intervine în sprijinul românilor.

BUCUREŞTI, 9 dec – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit noului Cod rutier din Italia, persoanele care au rezidenţa în Italia de mai mult de 60 de zile nu mai au voie să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate.

Presa relatează că, la Florenţa, poliţiştii au oprit un Audi cu plăcuţe de înmatriculare româneşti, iar în urma verificării documentelor, şoferul român a primit o amendă de 498,40 euro. Un alt şofer român a primit o amendă de 1.112 euro pe raza oraşului Ravenna. Certificatul de înmatriculare i-a fost confiscat şi i-a fost pus sechestru pe maşină, scrie o publicaţie de limbă română din Italia, citată de agenţia News.ro.

Modificările în Codul Rutier italian au fost anunţate de Ambasada României în Italia pe pagina oficială de Facebook.

Modificările introduse în legislaţia rutieră italiană prin Decretul-lege nr.113/2018 sunt:

– Articolul 29-bis al Legii nr. 132 aduce modificări art. 93 (referitor, între altele, la cartea de circulaţie a vehiculului), art. 132 (privind circulaţia vehiculelor înmatriculate în străinătate) şi art. 196 (privind solidaritatea în cazul încălcărilor care se pedepsesc cu sancţiuni administrative pecuniare) din Codul Rutier.

– Modificările aduse articolului 93 din Codul Rutier interzic persoanelor care au rezidenţa în Italia de mai mult de şaizeci de zile să circule cu un vehicul înmatriculat în străinătate. Sunt exceptate de la această interdicţie anumite cazuri de concesiune în leasing, închiriere sau în comodat, pentru care vă rugăm să faceţi referire la textul integral al legii.

– Pentru cazurile de încălcare a interdicţiei de circulaţie a vehiculului înmatriculat în străinătate, amenzile administrative variază între 712 şi 2.848 euro. Autoritatea Rutieră italiană (Ufficio Motorizzazione Civile) dispune interdicţia de circulaţie pentru vehiculul în cauză, care este sechestrat. În cazul în care, după 180 de zile de la data infracţiunii, nu au fost îndeplinite formalităţile pentru înmatricularea vehiculului în Italia, vehiculul este confiscat.

– Articolul 132 al Codului Rutier prevede că vehiculul înmatriculat în străinătate, pentru care au fost îndeplinite formalităţile vamale şi cele prevăzute de articolul 53 Cod Rutier, poate circula în Italia un an pe baza certificatului de înmatriculare din statul de origine, cu îndeplinirea tuturor obligaţiilor vamale şi plata taxelor de vânzare-cumpărare. După încheierea perioadei de un an, titularul vehiculului trebuie să solicite autorităţilor italiene competente o foaie de parcurs şi înregistrarea vehiculului pentru a putea părăsi teritoriul italian. Sancţiunile prevăzute pentru încălcarea dispoziţiilor articolului 132 sunt aceleaşi ca la articolul 93.

– Articolul 196 conţine precizări în legătură cu cei cărora le revine, în mod solidar, responsabilitatea în cazul încălcării dispoziţiilor Codului Rutier privind circulaţia vehiculelor înmatriculate în străinătate.

În urma anunţului privind modificările, Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat în care precizează că Ambasada României şi oficiile consulare din Peninsulă acţionează pentru a preîntâmpina posibile discriminări ale cetăţenilor români.

„Misiunea diplomatică de la Roma şi oficiile consulare române de pe teritoriul Italiei acţionează pentru a preîntâmpina posibile discriminări ale cetăţenilor români şi vor acorda asistenţă consulară în cazul în care se vor constata măsuri abuzive din partea autorităţilor locale în aplicarea noilor prevederi legislative”, se precizează în comunicatul MAE

De asemenea, în comunicat se mai menţionează că MAE român evaluează măsurile luate de autorităţile italiene pentru a se asigura că acestea sunt în deplină conformitate cu legislaţia Uniunii Europene şi jurisprudenţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene relevantă şi nu afectează drepturile cetăţenilor români. Sunt luate în considerare efectuarea tuturor demersurilor legale în vederea protejării drepturilor cetăţenilor români rezidenţi în Italia, inclusiv sesizarea Comisiei Europene cu privire la posibilele incompatibilităţi ale normelor recent introduse cu legislaţia europeană.

BrailaMEA.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Statul francez caută “mâna Moscovei” în protestele “Vestelor Galbene” | BrailaMEA

Publicat

pe

De


Autoritățile franceze investighează o presupusă implicare a Rusiei în declanșarea acțiunilor de protest din Franța.

BrailaMEA.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Brăila

Exclusiv38 de minute inainte

Hillary Clinton șochează Europa: cere măsuri dure! | BrailaMEA

Hillary Clinton a ajuns să se contrazică total! În campanie, Clinton promitea să legalizeze toți migranții ilegali din SUA –...

Exclusiv4 ore inainte

Lovitură pentru românii din Italia. Pot rămâne fără maşini. MAE intervine | BrailaMEA

DIASPORĂ 17:07 09.12.2018Sa primesc un link scurt 108020 În Italia, Codul rutier a fost modificat, iar măsura îi poate afecta...

Exclusiv6 ore inainte

Statul francez caută “mâna Moscovei” în protestele “Vestelor Galbene” | BrailaMEA

Autoritățile franceze investighează o presupusă implicare a Rusiei în declanșarea acțiunilor de protest din Franța. BrailaMEA.ro Facebook Comments

Exclusiv8 ore inainte

Noul lider al CDU vrea să revadă politica migraționistă a lui Merkel | BrailaMEA

Noul lider al creștin-democraților germani își propune revizuirea politicii migraționiste promovate de Angela Merkel. BUCUREȘTI, 9 dec – Sputnik. Noul...

Exclusiv10 ore inainte

Vor lucra în folosul comunităţii | BrailaMEA

Societate 19:26 09.12.2018Sa primesc un link scurt 2001 De astăzi, 9 decembrie, prostituatele și clienții acestora ar putea fi obligaţi...

Exclusiv15 ore inainte

Cel puțin cinci membri ai guvernului au murit într-un accident de avion | BrailaMEA

Cel puțin cinci membri ai guvernului sudanez au murit într-un accident aviatic în estul țării, a anunțat televiziunea de stat....

Exclusiv17 ore inainte

Bilanțul protestelor din Paris: 1723 persoane reținute | BrailaMEA

Peste 1723 de persoane au fost reținute în urma ultimelor proteste din Paris. BrailaMEA.ro Facebook Comments

Exclusiv20 de ore inainte

Belgia, în prag de criză politică din cauza pactului cu privire la migrație | BrailaMEA

Controversele în jurul pactului cu privire la migrație riscă să provoace o criză guvernamentală în Belgia. BUCUREȘTI, 9 dec –...

Exclusiv24 de ore inainte

Premierul amenință că îl demite pe șeful de la Autostrăzi. Ce condiție îi impune | BrailaMEA

Economie 15:49 08.12.2018Sa primesc un link scurt 109 0 0 Premierul Viorica Dăncilă a declarat că dacă anul acesta nu...

ExclusivO zi inainte

VLOGGERI DE ROMANIA/Theodora Cotofana, o tanara speranta in acest domeniu (II)

In era video ei au milioane de fani printre adolescentii romani. Distreaza, dar si influenteaza tanara generatie. Nu sunt nici...

ExclusivO zi inainte

8 decembrie – Ziua Constituției României. Cum a fost adoptată | BrailaMEA

Politică 16:57 08.12.2018Sa primesc un link scurt 5701 În fiecare zi de 8 decembrie sărbătorim Ziua Constituției României, intrată în...

ExclusivO zi inainte

Paris: Protestele au prins foc – baricade în flăcări pe bulevardul Haussmann (VIDEO) | BrailaMEA

Tensiunea este în creștere, vestele galbene au debarcat pe bulevardul Haussmann. Un nor de fum se ridică pe stradă, ferestrele...

ExclusivO zi inainte

Un nou val de dezordini la Paris: foc, explozii și distrugeri | BrailaMEA

Protestele de sâmbătă de la Paris au degenerat în violențe, atât din partea protestatarilor, cât și din partea forțelor de...

ExclusivO zi inainte

Putin a vorbit despre călătorii în locuri sălbatice și despre întâlniri cu urșii | BrailaMEA

Rusia 19:01 08.12.2018Sa primesc un link scurt 6310 Vladimir Putin, la ceremonia de decernare a premiilor Societății Geografice din Rusia,...

ExclusivO zi inainte

Sankt Petersburg, cea mai bună destinație culturală din lume … al treilea an la rând! | BrailaMEA

MONDEN 20:00 08.12.2018Sa primesc un link scurt 12 0 0 Capitala nordică a Rusiei, Sankt Petersburg, a fost numită cea...

ExclusivO zi inainte

Important pentru șoferii din Moldova! Un nou termen de plată a amenzilor contravenționale | BrailaMEA

Moldova 18:15 08.12.2018Sa primesc un link scurt 4 0 0 Din 9 decembrie 2018, în Republica Moldova intră în vigoare...

Știrile Săptămânii