Connect with us

Exclusiv

Hans Klemm i-a ars ”omleta” lui Bogdan Chirieac! | BrailaMEA

Publicat

pe

BUCREȘTI, 13 martie, Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Eu nu îmi revin, după articolul celor de la Europa Liberă – este, după ştiinţa mea, prima analiză realistă pe care o face un organ de presă semnificativ din lumea occidentală, vizavi de doamna Kovesi şi situaţia din România”.

Asta spunea cunoscutul analist Bogdan Chirieac aseară la Antena 3 – în stilul ”gura plină de prunele pro-americane” și privirea… undeva, către avioanele sloganelor respective. De fapt, el se referă la un articol foarte potrivit intitulat ”Omleta perfectă de Ziua Femeii”, publicat NU de Radio Europa Liberă din România  – ci în Moldova.

De fapt, articolul în cauză e chiar o ”omletă”, în care autorul a amestecat și ouăle criticii Laurei Kovesi:

”A mințit repetat în legătură cu protocoalele încheiate cu serviciile secrete și cu alte agenții ale statului, a plagiat într-o proporție „acceptabilă” din punct de vedere universitar, a avut legături periculoase și încă neexplicate cu parte dintre cei cărora le fabrică acum dosare, a făcut presiuni asupra subalternilor să direcționeze anchetele către zonele de confort politic”.

Dar apoi vine și reversul – imediat, în aceeași ”omletă” face praf ”ouăle” Guvernului – ”legi stupide sau Ordonanțe scandaloase, cum e OUG 7 pe care Tudorel Toader o vâră forțat pe gâtul opiniei publice” – dar trece și la gogomăniile specifice propagandei mincinoase a ”Europei libere” – crimele din ”perioada comunistă”, cu tehnica specifică, a amestecării perioadei Ceaușescu cu cea a anilor 50…  ”Sunt crime împotriva umanității” (!!!) .

Se reiau minciunile oribile de tip procurorii, milițienii și doctorii ”care stăteau la căpătâiul femeilor care făcuseră avorturi ilegale și le lăsau să moară, dacă nu le spuneau cine produsese întreruperea de sarcină”.

Sau ”magistrații care judecau procese politice deghizate în infracțiuni de drept penal” – o minciună pe care nici presa anilor 90 nu o mai relua. ”Unii dintre acești magistrați ar putea judeca și azi, să predea la facultăți, să scrie manuale, ba ar putea chiar să fie miniștri ai Justiției”, aberează autorul elogiat de Chirieac.

”Aș vrea să văd dosarele penale ale celor care îi băteau pe Doina Cornea și pe fiul ei (da, ați ghicit, nu există), să aflu de condamnarea întregii cohorte de criminali care i-a omorât pe atâția, inclusiv pe Gheorghe Ursu”, bate câmpii autorul.

Iar ideea pe care vrea să o promoveze propagandistul statului care a lansat bombele nucleare, care a ucis populația nevinovată din Vietnam, Orientul arab etc. – este că ”Statul comunist a fost un criminal în serie”. Pe bune, Bogdan Chirieac?!

După care revine și pune în ”omletă” niște ”ouă” pro-Kovesi, asezonate cu o poliloghie ambiguă, mai cu critici, mai cu aluzii, specific diversionismului.

”Desigur, se poate spune în apărarea Laurei Kövesi că prezența ei în centrul atenției colective a momit la suprafață peștii cei mari care se zbat acum prin bazinele electorale să controleze proporțiile dezastrului produs de anchetele DNA. (…)  Celor mai aroganți oameni ai zilei ea le-a amintit că nu sunt nemuritori, (…)  cercetările procurorilor români, cât or fi ele de bine orientate politic (…) au scos la iveală scheme de spălare de bani și rețele mafiote”.

Și, atenție la pasajul cheie, mascat după un atrăgător început: ”Pe Laura Kövesi o bântuie scheletele uitate prin dulapurile Direcției Anticorupție”. Dar, atenție la nuclera ”omletei”:

Se spune că Secția de investigare a magistraților a fost inventată de Tudorel Toader special pentru unii ca Laura Kövesi (…) Textul audierii Laurei Kovesi demantelează imparțialitatea și echilibrul secției pentru investigarea magistraților și devine clar, după lectură, că noua structură funcționează după manualul tehnic al procuraturii comuniste”.

Nah, mai comentează ceva Chirieac – ”cea mai corectă analiză”, spui? Acum, eu știu că vedetismul TV te face să umbli cu capul în nori, dar nici chiar așa!… Mă faci să regret că te-am evidențiat ca analist, la premiile Sputnik!

Ce mai zice autorul ”omletei” – că ”audierile au fost programate în chiar zilele-cheie ale votului din Comisia LIBE din Parlamentul European”! Ia cu pâine omleta asta, Bogdan Chirieac!

Iar despre scrisoarea lui Toader către Financial Times, bucătarul omletei lui Chirieac o dă în foc: ”Poate a plătit partidul lui Dragnea, din zecile de milioane primite ca bani pentru partide”.

Mai adaugă niște gogomănii, pe care le puteți citi  pe site-ul respectiv al propagandei CIA (lasați-mă cu povestea cu ”Finanțat de Congresul SUA”!) – dar în final e necesară reluarea clarificării: Europa liberă nu a publicat asta pentru prostirea românilor, ci a moldovenilor!

Dacă nu se apuca Bogdan Chirieac să bată câmpii, nici măcar nu se știa de ”omleta” în cauză pe la București.

Așa însă, Hans Klemm a trebuit să iasă la rampă și să clarifice treabă, dând peste cap manevra ”Morsei competente”. Deci, Bogdan Chirieac, SUA o susțin pe Kovesi, oricât te-ai strădui să dregi tu busuiocul imaginii. Voila de citește SINGURA voce autorizată a SUA în România, prietenul nostru Hans Klemm.

”Din experienţa activităţii noastre comune cu doamna Kovesi, avem un mare respect pentru capacităţile sale şi credem că este deplin calificată pentru postul de procuror-șef european”, a declarat Hans Klemm… ieri, la ”gloriosul” radio Europa Liberă, de data România, nu Moldova!

Ca să nu fie dubii! Bineînțeles, Klemm reia temele specifice

”Parteneriatul nostru Strategic este întemeiat pe principii similare – statul de drept include un sistem judiciar independent, procurori liberi de influenţe politice neadecvate şi un efort de a combate infracţiunile şi corupţia din sistemul public”, spune Klemm.

Iar laitmotivul Rusia revine și în acest caz, vorba aia ”ca să nu uităm de ce am venit pe-aici”:

”Riscurile pe care le identificăm aici sunt ca România să nu adopte pe deplin aceste principii şi, nereuşind să lupte adecvat împotriva corupţiei, să ofere actorilor care doresc să prejudicieze România, precum Rusia, o ocazie să profite de acest lucru şi să genereze dezbinare în societatea românească”.

Ei, ca să vezi, Bogdan Chirieac, trezește-te din ”Eu nu îmi revin după articolul celor de la Europa Liberă”. Oh, revino… a fost doar o omletă de dimineață, nepotrivită pentru mahmureala de zi cu zi din România. Încearcă borșul rusesc, poate te trezești mai repede – facem cinste!

BrailaMEA.ro

Facebook Comments

Exclusiv

“Primarul plângăcios a cântat iar, cât a putut de tare, cucuriguuuuu!”

Publicat

pe

De

Primarul plângăcios a cântat iar, cât a putut de tare, cucuriguuuuu! și a produs, pentru ploieșteni… o biată mărgică, și aia ciobită!
În traducere: a mai făcut o conferință de presă, ca să transmită ce NU este capabil să rezolve.
Mulțumim!
Știam!
După ce “a pus la punct” curățenia orașului cu o postare pe Facebook și vreo trei declarații filmate și “a obținut” aer de calitate fluturând filele unui biblioraft roz, azi, a găsit ȘI “soluția” de ”a asigura” servicii de apă caldă și căldură și după ce Veolia își va fi făcut bagajele, în mai.
La robinet, vom aduna lacrimile lui iar, la iarnă, ne va încălzi caloriferele cu fruntea-i cea încinsă de atâtea griji!
Doamne, cu ce am greșit de avem așa un primar?, se intreaba retoric si pe buna dreptate președintele ALDE Prahova și ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu, pe pagina sa de socializare unde a lansat un nou atac la adresa primarului Ploieștiului, Adrian Dobre. (Sava N.).

 

Articolul “Primarul plângăcios a cântat iar, cât a putut de tare, cucuriguuuuu!” apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

SUA, Franța, Germania și Marea Britanie au refuzat să contribuie la restaurarea Siriei | BrailaMEA

Publicat

pe

De

La sfârșitul anului 2018 a devenit cunoscut faptul că o sută de companii private ruseşti vor lua parte la restaurarea Siriei.

BUCUREŞTI, 17 mart – Sputnik. Statele Unite, Franța, Germania și Marea Britanie nu vor participa la reconstrucția Siriei până când nu va începe o „reglementare politică reală”, au menţionat țările într-o declarație comună prilejuită marcării a opt ani de la demararea conflictului din Republica Arabă.

„Declarăm în mod clar că nu vom lua în considerare furnizarea sau sprijinirea oricărei asistențe de reconstrucţie (a Siriei) până la inițierea unui proces politic ireversibil și demn de încredere, substanțial și veritabil”, se arată în document.

Declarația subliniază că aceste țări vor continua să caute tragerea la răspundere a autorilor crimelor săvârșite în timpul conflictului sirian.

„Rusia și Siria trebuie să respecte dreptul refugiaților sirieni la o întoarcere voluntară și sigură, să nu se prefacă că sunt create condiții adecvate pentru restabilirea și normalizarea situației și îi îndemnăm să se angajeze serios în negocierile pe care pacea Siriei o poate aduce” – potrivit documentului.

Conform autorilor, autoritățile siriene și susținătorii lor „încearcă să convingă lumea că conflictul s-a încheiat și viața a revenit la normal”, dar „realitatea este că suprimarea poporului de către regimul sirian nu s-a încheiat”.

În același timp, după cum a declarat președintele sirian Bashar Assad anul trecut, Damascul nu va implica Europa și Statele Unite în proiecte de reconstrucție. Potrivit liderului sirian, țara se va baza doar pe propria putere, în situații dificile – pe ajutorul prietenilor.

La sfârșitul anului 2018 a devenit cunoscut faptul că o sută de companii private ruseşti vor lua parte la restaurarea Siriei.

BrailaMEA.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă | BrailaMEA

Publicat

pe

De

Moldova

Sa primesc un link scurt

94 0 0

Meteorologii au atenționat anterior că vremea în luna martie este schimbătoare, iar după aceste temperaturi foarte înalte pentru această perioadă vremea ar putea să se răcească din nou.

CHIȘINĂU, 17 mart – Sputnik. Săptămâna viitoare va debuta cu vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă în Moldova – valorile termice maxime vor atinge 21..23 de grade Celsius.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe parcursul săptămânii viitoare temperatura aerului va varia, începând de miercuri, între +7 și +15 Celsius pe timp de zi și +1 – +7 pe timp de noapte.

Meteorologii au atenționat anterior că vremea în luna martie este schimbătoare, iar după aceste temperaturi foarte înalte pentru această perioadă vremea ar putea să se răcească din nou.

BrailaMEA.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Brăila

ExclusivO zi inainte

“Primarul plângăcios a cântat iar, cât a putut de tare, cucuriguuuuu!”

Primarul plângăcios a cântat iar, cât a putut de tare, cucuriguuuuu! și a produs, pentru ploieșteni… o biată mărgică, și...

Exclusiv2 zile inainte

SUA, Franța, Germania și Marea Britanie au refuzat să contribuie la restaurarea Siriei | BrailaMEA

La sfârșitul anului 2018 a devenit cunoscut faptul că o sută de companii private ruseşti vor lua parte la restaurarea...

Exclusiv2 zile inainte

Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă | BrailaMEA

Moldova 12:27 17.03.2019(reînnoit 12:28 17.03.2019) Sa primesc un link scurt 94 0 0 Meteorologii au atenționat anterior că vremea în...

Exclusiv2 zile inainte

O rușine – PPE a lansat la București democrația anti-populară, impusă cu forța! | BrailaMEA

ANALIZE 12:56 17.03.2019Sa primesc un link scurt 71872 Liderul Grupului popular din Parlamentul European a criticat la Summitul popularilor de...

Exclusiv2 zile inainte

EXCLUSIV/Fost șef la contraspionaj din SRI depune plangere penala impotriva procurorilor de la unitatea de “elita” a DNA din Ploiesti

Ofiterii SRI, Florea Daniel- Mr ® si Gulianu Florin –col ® au fost abuzati de perchezitii ilegale tipic securiste ordonate...

Exclusiv2 zile inainte

Câți ani trebuie să muncească un moldovean cu venituri medii pentru o locuință | BrailaMEA

Un calcul care te bagă în depresie: câți ani trebuie să muncească un moldovean cu venituri medii ca să-și procure...

Exclusiv3 zile inainte

Kelemen, amenințare directă la Guvern – „Răsturnare” – și atenționare gravă pentru România | BrailaMEA

ANALIZE 20:18 17.03.2019(reînnoit 20:19 17.03.2019) Sa primesc un link scurt 78821 ”La fel ca în 2012, a fost cauza răsturnării...

Exclusiv3 zile inainte

Câtă apă trebuie să bei în funcție de greutatea corporală | BrailaMEA

SĂNĂTATE 20:23 17.03.2019Sa primesc un link scurt 22 0 0 Deși specialiștii recomandă să consumăm 2 litri de apă pe...

Exclusiv3 zile inainte

Vezi ce i-a făcut unei femei după ce i-a luat banii la bancomat | BrailaMEA

Videoclub 18:26 17.03.2019(reînnoit 18:27 17.03.2019) Sa primesc un link scurt 13101 Mai rar putem întâlni astfel de hoţi, dar totuşi...

Exclusiv3 zile inainte

Cel mai cunoscut critic al lui Iohannis, supus presiunilor și cenzurii! | BrailaMEA

ANALIZE 17:16 17.03.2019(reînnoit 17:17 17.03.2019) Sa primesc un link scurt 21930 ”Justițiarul figurează pe lista neagră a serviciilor secrete românești...

Exclusiv3 zile inainte

E păcat să bei cafea? Răspunsul unui preot ortodox | BrailaMEA

Religie 14:31 17.03.2019Sa primesc un link scurt 8110 Părintele Mihail Daniliuc, de la schitul Vovidenia-Neamț, România, explică dacă este sau...

Exclusiv3 zile inainte

Tăriceanu, veste excepțională, chiar după ce PNL și Iohannis s-au dat în spectacol! | BrailaMEA

Politică 13:17 17.03.2019Sa primesc un link scurt 15910 Vestea vine după reuniunea aleșilor PNL și PPE, la care președintele Iohannis...

Exclusiv3 zile inainte

Cum să-ți educi copilul astfel încât acesta să ajungă un adult echilibrat | BrailaMEA

Societate 11:40 17.03.2019Sa primesc un link scurt 18 0 0 Psiholog: „Copilul este asemeni unui copac, iar părinții sunt vremea...

Exclusiv3 zile inainte

Venirea primăverii și sărbătoarea „Mărțișorului”, la Moscova | BrailaMEA

Rusia 10:31 17.03.2019Sa primesc un link scurt 5 0 0 La Moscova, în parcul „Taganskii”, în ciuda vântului rece, a...

Exclusiv3 zile inainte

Welt: Decizia Marii Britanii a dus la o catastrofă | BrailaMEA

Incidentul legat de avioanele indiene doborâte de Pakistan a aratat cât de exploziv este conflictul din Kashmir, la baza căruia...

Exclusiv3 zile inainte

dezbaterea despre europarlamentare se reduce la Rusia! | BrailaMEA

În loc să își caute locul și drepturile în Uniunea Europeană, România se aliniază directivelor Bruxelles-ului și face din Rusia...

Știrile Săptămânii