Connect with us

Afaceri

Calitățile și atribuțiile unui bucătar

Publicat

pe

Ce face un Chef?

Un bucătar în uniformă supraveghează o bucătărie de restaurante. Un bucătar plănuiește meniul, menține bugetul, selectează articolele din meniu, pregăteste mâncarea, achiziționează consumabile, asigură calitatea serviciilor, asigură siguranța și gestionează personalul. Există o mulțime de muncă care merge în a deveni un bucătar. Bucătarii se asigură că mesele sunt gătite și condimentate corespunzător și că sunt plăcute ochiului. Plata variază foarte mult în funcție de locație și restaurantele mai frumoase sau mai luxoase plătesc, în general, cel mai mult.

Cum să devii bucătar?

Un bucătar are, în general, o diplomă de colegiu, dar mulți angajatori acceptă acum solicitanți de la colegii comunitare, școli de artă culinară sau școli tehnice. Forțele Armate au ucenicii, de asemenea. Poți fi numit în continuare bucătar fără o educație formală, dar ai avea ani de experiență în industria restaurantelor. O educație culinară poate fi vitală, deoarece a fi bucătar înseamnă că puteți conduce un restaurant până la instruirea oricărui personal bucătar, să cumpărați mâncarea cu care va trebui să gătiți, să creați meniul și să prețuiți elementele din meniu.

Descrierea postului unui bucătar

Un bucătar-șef se ocupă de bucătărie în restaurante sau în alte locuri unde se servește mâncarea. Ei urmăresc toată activitatea și pregătirea alimentelor cu orice personal care ar ajuta în bucătărie. Ei supraveghează pregătirea alimentelor pentru garnitura și prezentarea acesteia, precum și condimentele pentru un gust perfect. Un bucătar comandă alimente sau consumabile de bucătărie și oferă angajatorului estimări de costuri. Ei monitorizează orice cerințe de personal și programe de producție pentru a se asigura că orice servicii sunt livrate la timp.

Un bucătar sau bucătar-șef trebuie să aibă cunoștințe despre prepararea, producția și prelucrarea alimentelor. Ei trebuie să aibă cunoștințe despre client și servicii personale pentru a obține satisfacția clienților. Acestea trebuie să fie actuale în ceea ce privește siguranța și securitatea publică. Un bucătar ar trebui să fie calificat în monitorizarea, coordonarea și în mod eficient vorbind cu alții. Ei au nevoie de abilități de gestionare a timpului, ascultare activă, judecată și luare a deciziilor. El sau ea are capacitatea de a crea o idee sau o nouă aplicație pentru a îmbunătăți performanța la locul de muncă în rândul personalului sau ei înșiși.

Un bucătar-șef ar antrena și dezvolta alt personal în bucătărie pentru a-și îmbunătăți abilitățile. Pentru că o bucătărie depinde de un efort de echipă cooperativă, bucătarul sau bucătarul șef ar încuraja personalul să aibă respect reciproc și încredere unul pentru celălalt. Un bucătar-șef sau bucătar șef poate fi găsit lucrând în restaurante, gospodării private, hoteluri, cazinouri sau alte locuri de servicii alimentare. Ei lucrează o varietate de ore, cum ar fi, dimineața devreme, serile târzii, sărbătorile și weekend-urile. Această ocupație este foarte rapidă și, în mod normal, are ore cu normă întreagă. Ar trebui să vă așteptați la o concurență puternică, în special la restaurante, cazinouri sau hoteluri de lux, din cauza salariului mai mare plătit în aceste locuri.

Fișa postului unui bucătar

Un anunț de angajare caută o persoană care să îndeplinească următoarele responsabilități:

Planifică și gestionează funcționarea zilnică a unui program de servicii alimentare într-un restaurant, unde mesele formale și cateringul sunt o bază regulată, substanțială a funcționării totale a alimentelor.

Dezvoltă catering zilnic și meniuri de specialitate. Pregătește și/sau supraveghează pregătirea meselor care implică atât metode de gătit standard până la moderat complexe, cât și metode noi de gătit.

Echilibrează valoarea nutritivă a meniurilor și asigură calitatea programului total de foodservice.

Elaborează bugetul de funcționare, identificând forța de muncă, echipamentele și elementele de cost de aprovizionare. Controlează prețurile; comandarea, depozitarea și eliberarea alimentelor; și metodele și tehnicile de producție alimentară.

Direcționează subordonații în toate fazele de preparare a alimentelor.

Curs pentru gătit

Urmând un astfel de curs, veți învăța:

Principiile chimice și fizice care stau la baza gătitului de zi cu zi și a tehnicilor haute cuisine.

Cum pot bucătarii să folosească enzimele pentru a face alimente care altfel ar fi imposibile.

Cum să utilizați metoda științifică pentru a afla cum funcționează o rețetă și să găsiți modalități prin care ați putea să o îmbunătățiți.

Cum să gândești ca un bucătar și un om de știință.

 

FUNCȚIILE UNIFORMEI DE CHEF: CUM SĂ TE ÎMBRACI ÎN BUCĂTĂRIA PROFESIONALĂ?

O uniformă de bucătar funcționează mult mai mult decât o haină pe care trebuie să o porți la serviciu. Fiecare parte a ansamblului tău joacă un rol specific în protejarea ta de pericolele din bucătaria de zi cu zi. O uniformă tipică de bucătar este o jachetă de bucătar, pantaloni de bucătar, o pălărie, un neckerchief, un șorț, pantofi buni rezistenți la alunecare și, uneori, un prosop de mână. Chiar dacă nu ți se cere să porți toate părțile ansamblului, uniforma ta de bucătar servește totuși unui scop.

Să discutăm despre ce este concepută fiecare parte a uniformei tale de bucătar. S-ar putea să fiți surprinși să aflați că nu este doar o declarație de modă – fiecare articol de îmbrăcăminte servește unei funcții specifice.

FUNCȚIILE UNIFORMEI CHEF

Jachete Chef

Jachetele, tunicile chef sunt o parte importantă a uniformei de bucatar. Deoarece geaca ta de bucătar este în mod tradițional cu două sâni, ești protejat împotriva scurgerilor fierbinți, a stropilor, a arsurilor și a altor ghinioane de bucătărie. Designul jachetei de bucătar vă permite, de asemenea, să desfaceți o clapetă și să treceți la o față mai curată dacă trebuie să ascundeți petele sau scurgerile. Mânecile uniforme de bucătar sunt lungi pentru a-ti proteja brațele de arsuri, stropi și abur.

Chef pălării

Cea mai recunoscută parte a uniformei de bucătar este pălăria de bucătar – pălăria clasică de gătit franceză sau „toque blanche” este literalmente tradusă ca „pălărie albă”. Deși vin într-o varietate de forme în dimensiuni, cele mai multe sunt înalte și plisate. Ele servesc pentru a păstra părul din mâncare și transpirație de pe față.

Chef pantaloni

Chef Pantalonii sunt de multe ori baggy cu talie elastică și modele ciudate, și sunt absolut esențiale în protejarea bucătari. În ciuda temperaturilor fierbinți din bucătărie, pantalonii lungi de bucătar sunt meniți să vă protejeze picioarele de scurgeri, stropi și arsuri. Forma pungă a pantalonilor de bucătar păstrează alimentele și lichidele fierbinți de la contactul cu pielea ta. Niciodată manșetă partea de jos a pantalonilor-manșete capcana opărire alimente și lichide. Talia este necesară pentru îndepărtarea rapidă.

Chef șorțuri

Chef Apron este o uniforma de bucatar esentiala. Acesta servește ca o barieră suplimentară împotriva stropilor fierbinți, a alimentelor fierbinți și a altor pericole de bucătărie. Nu folosiți șorțul pentru a șterge scurgerile, mizeriile sau mâinile – prosoapele sunt disponibile în acest scop. Cu toate acestea, puteți utiliza șorțul de bucătar pentru a lua în mod convenabil vasele fierbinți din cuptor. Cu cât este mai curat șorțul de bucătar și uniforma de bucătar, cu atât aspectul tău este mai profesionist.

Pantofi Chef

Pantofii de bucătar robusti, confortabili, anti-alunecare sunt o uniformă de bucătar esențială. Dacă purtați sandale, pantofi deschiși, pantofi de tenis sau pantofi de orice alt fel, vă creșteți șansele de a fi ars sau rănit prin căderea cuțitelor. Anumite mărci de încălțaminte sunt special realizate pentru bucătării care sunt în picioare pentru perioade lungi de timp.

Amintiți-vă de bucătari, păstrați uniforma de bucătar curată, îndepărtați bijuteriile atunci când gătiți, nu purtați parfum și purtați doar uniforma de bucătar în bucătărie pentru a preveni contaminarea germenilor și bacteriilor în uniforma de bucătar profesionist.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Soluții de iluminat casnic și industrial cu proiectoare LED

Publicat

pe

De

proiectoare led

Corpurile de iluminat cu LED sunt o alegere populară pentru multe întreprinderi și proprietari, deoarece oferă o serie de avantaje față de iluminatul tradițional. Proiectoarele LED sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, au o durată de viață mai lungă și produc mai puțină căldură decât becurile tradiționale. Proiectoarele LED pot fi, de asemenea, folosite pentru a crea efecte speciale și pentru a adăuga ambianță oricărui spațiu.

Proiectoare LED pentru iluminat casnic si industrial

Pe măsură ce prețurile la energie continuă să crească, mulți proprietari și companii caută modalități de a-și reduce consumul de energie. O modalitate de a face acest lucru este înlocuirea becurilor tradiționale cu incandescență cu becuri LED mai eficiente. Becurile cu LED-uri folosesc mai puțină energie electrică și durează mai mult decât becurile cu incandescență, așa că vă pot economisi bani pe termen lung.

Proiectoarele LED sunt un tip de bec LED care poate fi folosit atât pentru iluminatul casnic, cât și pentru cel industrial. Sunt mai scumpe decât becurile LED tradiționale, dar oferă mai multe avantaje. Proiectoarele cu LED produc un fascicul de lumină mai concentrat, astfel încât acestea pot fi folosite pentru a evidenția anumite zone. De asemenea, emit foarte puțină căldură, astfel încât sunt mai sigure de utilizat în zonele în care sunt prezente materiale inflamabile.

Dacă ești în căutarea unei modalități de a reduce consumul de energie, aceste proiectoare LED pot fi o opțiune bună pentru tine.

Cum funcționează proiectoarele LED

Proiectoarele cu LED devin din ce în ce mai populare atât pentru aplicațiile de iluminat casnic, cât și industrial. Dar cum funcționează?

LED-urile sau diodele emițătoare de lumină sunt dispozitive semiconductoare care emit lumină atunci când trece un curent electric prin ele. Atunci când este utilizat într-un proiector, o matrice LED este îndreptată către un reflector, care apoi proiectează lumina pe un ecran sau pe o suprafață.

Proiectoarele cu LED au o serie de avantaje față de becurile tradiționale cu incandescență și cu halogen. Sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic, ceea ce înseamnă că folosesc mai puțină energie electrică și generează mai puțină căldură. De asemenea, au o durată de viață mult mai lungă – unele estimări o calculează la aproximativ 50.000 de ore. Acest lucru le face ideale pentru utilizare în locuri greu accesibile, deoarece nu vor trebui înlocuite la fel de des.

Avantajele proiectoarelor LED

Odată cu progresele tehnologice ale proiectoarelor LED, există acum mai multe opțiuni pentru iluminat. Proiectoarele LED pot oferi o alternativă mai eficientă din punct de vedere energetic și mai ecologică față de sursele tradiționale de lumină și pot fi utilizate într-o varietate de setări. Indiferent dacă doriți să adăugați puțină lumină suplimentară în camera dvs. de zi sau dacă aveți nevoie de o soluție de iluminat fiabilă pentru podeaua fabricii dvs., proiectoarele LED pot fi răspunsul.

Iluminarea spațiilor exterioare

Există o serie de factori de luat în considerare atunci când alegeți iluminatul potrivit pentru spațiile exterioare. Un factor important este tipul de spațiu. De exemplu, o grădină sau o terasă va avea nevoie de un iluminat diferit decât o alee sau o zonă de parcare. Un alt factor important este cantitatea de lumină necesară. Acest lucru va depinde de dimensiunea spațiului și de ora din zi în care va fi utilizat.

Proiectoarele cu LED sunt o alegere populară pentru iluminatul exterior, deoarece sunt eficiente din punct de vedere energetic și oferă o putere de lumină constantă. Acestea pot fi folosite pentru a ilumina caracteristicile grădinii, aleile de acces și zonele de parcare. Proiectoarele cu LED pot fi folosite si pentru a crea efecte speciale, precum lumini colorate pentru petreceri sau evenimente.

Dezavantajele proiectoarelor LED

În timp ce proiectoarele LED au multe avantaje, există și unele dezavantaje în utilizarea lor. Un dezavantaj este că pot fi mai scumpe decât proiectoarele tradiționale. Un alt dezavantaj este că s-ar putea să nu funcționeze la fel de bine la temperaturi foarte reci sau calde.

Proiectoarele LED au multe de oferit în ceea ce privește iluminatul. Sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât becurile tradiționale și durează mult mai mult. Ele oferă, de asemenea, o distribuție mai uniformă a luminii, care poate fi benefică într-o serie de setări.

În general, proiectoarele cu LED-uri sunt o opțiune excelentă pentru cei care caută o soluție de iluminare mai eficientă și mai durabilă. De asemenea, sunt relativ accesibile, ceea ce le face o alegere bună pentru multe gospodării și întreprinderi.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Motive pentru a investi in profile led hotel

Publicat

pe

Cu ajutorul unor detalii se pot crea senzatii deosebite si se poate genera o stare de bine si de relaxare. Solutiile de iluminare pe baza de led sunt o posibilitate de a influenta starea de spirit a celor din jur si de a furniza o lumina de calitate, placuta ochilor si usor de controlat de la distanta.

Lanturile hoteliere fac eforturi considerabile pentru a se adapta nevoilor de responsabilitate sociala si pentru a reduce cheltuielile de intretinere pe termen lung. Inlocuirea solutiilor de iluminat cu profile led si tot ceea ce tine de tehnologii avansate este un pas excelent catre o atitudine responsabila fata de mediul inconjurator si un consum mic de energie.

Profilele led sunt o varianta de a moderniza o incapere si de a crea o senzatie de comfort in camerele in care oaspetii sunt cazati. Profilele echipate led si pot avea diverse forme, dimensiuni infinite, in asa fel incat sa se potriveasca cu fiecare proiect de iluminat in parte. De asemenea, fiind produse customizabile, profilele LED pot fii debitate si echipate in functie de cerintele proiectului, asa incat sa indeplineasca datele tehnice din proiectul deja integrat si elaborat de arhitect.

Au posibilitatea de a realiza profilele led hotel la comanda. Acestea se vor potrivi cu spatiul avut la dispozitie, stilul hotelului si evenimentul sau locatia in care sunt amplasate.

Costurile de mentenanta pe care le-a generat pana in prezent iluminarea cu becurile conventionale nu mai reprezinta o grija. Marile parcari subterane, centrele comerciale si chiar si fabricile care au nevoie de iluminare in permanenta sunt in momentul de fata iluminate cu tehnologii led, care rezista de pana la 40 de ori mai mult timp si pot functiona fara intrerupere indiferent de temperatura.

Marile companii din zona HORECA au anticipat necesitatea acestei schimbarii si si-au indreptat investitiile spre produse ce indeplinesc aceste conditii, consum si fiabilitate, precum si functionarea la temperaturi scazute sau foarte mari, eficienta energetica, durata de viata prelungita, precum si lipsa emisiei de radiatii ultraviolete. Capacitatea de a functiona fara probleme pe termen lung ofera si siguranta clientilor si lipsa riscurilor.

O alta caracteristica ce intareste nivelul de confort este faptul ca profilele echipate led pot fi dimate de la distanta prin intermediul unei telecomenzi sau a unor sisteme smart home, respectiv sisteme profesionale de tip DMX. Impreuna cu faptul ca rezista de 40 de ori mai mult decât becul conventional si tinand cont de lipsa costurilor de mentenanta, benzile led ajung sa consume cu pana la 70 % mai putin curent si sa amortizeze costul investitiei initiale in mai putin de un an.

Profilele din aluminiu sunt foarte cunoscute pentru rolurile lor  estice si tehnice. Acestea pot prezenta fie de un dispensor mat, fie de unul clar. Pentru profile cu leduri invizibile, dispensorul opal este cel recomandat. Lumina va fi uniforma, iar ledurile vor fi invizibile si astfel veti putea inlocui prezenta unei lampi sau a unui bec din dormitor.

Fiind un accesoriu care face parte dintr-un intreg, banda led prezinta modalitati diverse de confectionare la comanda si poate fi combinata cu usurinta cu diverse profile LED. Orice proiect arhitectural prezinta cerinte diverse si tocmai din acest punct de vedere si formele si modalitatea de asamblare a profilelor led trebuie sa se adapteze nevoilor.

Compania ProfilistLED va sta la dispozitie cu ultimele informatii in materie de solutii de iluminat led. Dispunand de o echipa de profesionisti, de echipamente performante si tehnologii avansate, aceasta promite rezultate excelente si solutii sustenabile. Infiintata in 2016, firma a acumulat foarta multa experienta, marturiile stau peste sute de proiecte finalizate cu succes  si ofera clientilor solutii inovative si sustenabile.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Cum alegem firma pentru serviciile de transport pentru salariati?

Publicat

pe

In masura in care administrezi sau conduci o companie cu un numar mare de angajati, foarte probabil vei avea nevoie la un moment dat de servicii pentru transportul angajatilor. Desi la prima vedere exista tentatia propriului parc auto pentru transportul angajatilor sau ideea de a deconta transportul in comun, trebuie spus ca avantajele serviciilor de transport personal sunt mult mai mari.

Pe de alta parte, numarul firmelor care ofera astfel de servicii este unul foarte numeros. Din acest motiv alegerea firmei poate deveni o adevarata provocare. In ceea ce urmeaza sunt amintite principalele aspecte care te pot ajuta sa faci alegerea potrivita atunci cand doresti sa beneficiezi de servicii pentru transportul salariatilor la si de la locul de munca.

Firma presteaza astfel de servicii

Un prim aspect trebuie sa aiba in vedere regasirea in portofoliul serviciilor oferite a transportului pentru angajati. In situatia in care astfel de servicii nu se regasesc in portofoliul serviciilor prestate, foarte probabil ca la solicitarea clientului vei putea beneficia si de respectivele servicii. Insa o firma care ofera astfel de servicii isi organizeaza parcul auto si soferii pe care ii are drept angajati astfel incat sa poata acoperi eficient cererile si contractele aflate in derulare pentru astfel de servicii.

Experienta firmei pe piata transportului de persoane

Un al doilea aspect important este cel al experientei in serviciile de transport persoane pe care firma le ofera. O firma care are deja cativa ani de experienta in acest domeniu are mai multe sanse de a oferi calitate, profesionalism, promptitudine si eficienta.

Avand in vedere faptul ca serviciile de transport personal implica un numar mare de autovehicule si de soferi, organizarea in cadrul firmei trebuie sa fie foarte buna. Din acest motiv firmele cu o experienta bogata in prestarea de astfel de servicii sunt mai degraba o alegere inspirata pentru externalizarea serviciilor cu transportul angajatilor.

Dotarile parcului auto

Din cadrul criteriilor pe baza carora putem gasi cea mai buna firma pentru serviciile de transport pentru salariati nu trebuie sa lipseasca dotarile parcului auto. Aici ne referim la numarul de mijloace de transport, dar si la diversitatea acestora. Este posibil sa ai nevoie atat de autocare pentru transportul angajatilor, cat si de microbuze. In acest sens este foarte inspirat sa analizezi cu atentie parcul auto pe care o firma il poate pune la dispozitia companiilor care au nevoie de transport pentru salariati.

Starea parcului auto si pregatirea soferilor

In momentul in care ai nevoie de servicii pentru transport personal trebuie sa acorzi atentie sporita inclusiv pentru starea fiecarui autovehicul si pentru confortul de care angajatii se vor putea bucura. De asemenea, pregatirea si experienta soferilor trebuie sa fie printre criteriile importante in alegerea pe care urmeaza sa o faci.

Este obligatoriu sa oferi angajatilor atat conditii optime de transport, cat si siguranta pe durata deplasarilor la si de la locul de munca.Tine cont de aceste aspecte atunci cand vrei sa externalizezi serviciile pentru transportul personalului angajat. Cu siguranta ca aceste criterii te vor ajuta sa faci alegerea potrivita.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Brăila

Exclusiv14 ore inainte

Un tată se luptă pentru copilul său!/Mama, dependentă de cannabis și…directoare a unei instituții din subordinea Primăriei Sinaia!

Un proces încâlcit pentru soarta unei fetițe de numai doi ani ar trebui să ducă la o anchetă serioasă a...

Exclusiv2 zile inainte

EXCLUSIV/Andrei Volosevici a ieşit din sediul D.N.A. – Structura Centrala cu o nouă calitate, cea de inculpat

La data de 26 septembrie, Incisiv de Prahova publica articolul „Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la DNA...

Exclusiv3 zile inainte

69 din totalul de 75 de locuri, au fost ocupate de agenți și subofițeri la masteratul profesional

După ce în anul 2021, în deja celebra ședință de dialog social  chestorul Minoiu, împuternicit director general DGMRU, ne spunea cu mult...

Exclusiv5 zile inainte

Politia Locala Ploiesti este permanent la dispozitia cetateanului, un serviciu operativ in slujba ploiestenilor, pregatita in orice moment de actiune si interventie cu furci si topoare in loc de pistoale

Edilul Andrei Volosevici si mintea odihnita Funcționari discreți care ”înfloresc” subit la umbra unor posturi cheie din instituții publice locale,...

Deep Forest Fest Deep Forest Fest
Eveniment6 zile inainte

Deep Forest Fest revine și anul viitor! Mai puternic, mai tare, mai electrizant!

Treptat, festivalul de muzică electronică Deep Forest Fest se impune drept unul de tradiţie pentru Râmnicu Vâlcea şi nu numai....

Exclusiv6 zile inainte

Consiliul Local Ploiesti a taxat derapajele edilului Andrei Volosevici/Consilierii locali au trantit proiectele cu „cantec” si „lectia de smecherie” nu a primit nota de trecere

Edilul Andrei Volosevici si mintea odihnita Funcționari discreți care ”înfloresc” subit la umbra unor posturi cheie din instituții publice locale,...

Uncategorized6 zile inainte

Cum alegi cele mai potrivite covoare pentru locuinta ta

Te-ai mutat intr-o casa noua sau vrei doar sa adaugi putina culoare dormitorului tau? Un covor este elementul definitoriu al...

ExclusivO săptămână inainte

Doua proiecte cu cantec pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Ploiesti

Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local al Municipiului Ploieşti din data de 27 septembrie 2022 au fost incluse...

Profile PVC Profile PVC
SocialO săptămână inainte

Va continua ascensiunea ferestrelor cu profile PVC si in 2023?

In ultima decada, ascensiunea ferestrelor cu profile PVC a fost una de-a dreptul impresionanta. De-a lungul anilor, a devenit clar...

UncategorizedO săptămână inainte

10 secrete despre costumele din game of thrones accesorii cumparate de pe E-bay si costume copiate de fanii serialului

Pornind de la minunata manta cu blana a lui Jon Snow si pana la paltonul extraordinar a lui Daenerys Targayien,...

Batoza de Porumb Batoza de Porumb
SocialO săptămână inainte

Batoza de Porumb ROBP5T60 – aliatul micului fermier

Batoza de porumb Rotakt este unul dintre mai multele utilaje agricole de care cu siguranţă are nevoie orice mic fermier....

Hotel Izvoare Hotel Izvoare
TurismO săptămână inainte

Oferte speciale pentru un Crăciun 2022 de vis la Hotel Izvoare!

Parcă nici nu ne dăm seama cât de repede trece timpul. La fel de repede va veni și luna decembrie,...

haine de sală haine de sală
SocialO săptămână inainte

Cum să alegi cele mai potrivite haine de sală

Ai decis să faci o schimbare radicală și să adopți un stil de viață sănătos. Pe lângă o alimentație sănătoasă,...

ExclusivO săptămână inainte

Cea mai prosta administratie locala din ultima perioada/Edilul Andrei Volosevici are si o lipsa totala de respect fata de cei „vii” si cei „morti”

Cazuri stupide cu polițiști „albiti” de Biroul Control Intern din IPJ PrahovaSingurul ofiter din Politia Romana care s-a cerut in...

panouri solare panouri solare
SocialO săptămână inainte

Investiţia în panouri solare te ajută să reduci costul imens al facturilor

O problemă care începe să aibă un impact din ce în ce mai are asupra românilor este costul facturilor la...

atractii turistice atractii turistice
TurismO săptămână inainte

Top 3 atractii turistice din Transilvania

Orice roman a auzit de minunatele atractii turistice ale Transilvaniei. Aceasta zona a tarii are un farmec aparte, fascinand turistii...

Știrile Săptămânii