Exclusiv
„JAFUL LA DRUMUL MARE” pare a fi un sport național la Aricestii Rahtivani/Deseurile periculoase, ECOMASTER si George Orbu – PRIMAR ARICESTII RAHTIVANI – GARANTAT DE CLANUL COSMA (V)
Depozit de deșeuri periculoase fără autorizație de mediu valabilă?!
„Suveica” Kulmanov a devenit una din cele mai mari afaceri de mediu, nu doar din Prahova, ci cu profunde implicatii transnationale, zona guvernamentala devenind, pe rand, tinta si baza a platformei descifrata de structurile interne si externe specializate.
Cu toate ca, prin Regulamentul european nr. 1021/2019 POP, se stabilesc modalități clare de eliminare a deșeurilor periculoase în care se identifică mercur, ECOMASTER propune o metodă de eliminare ”toxică”, una care nu respectă obligațiile de mediu asumate european. Și nici nu face nicio precizare legată de modalitatea prin care mercurul toxic va fi recuperat și îndepărtat, specificând că solul contaminat poate fi incinerat. În ciuda Regulamentului UE 852/2017, care interzice negru pe alb acest aspect fără luarea unor măsuri specifice de neutralizare.
Solurile contaminate cu mercur nu se pot incinera direct, aceasta fiind o încălcare gravă a legii, cu consecințe dezastruoase asupra mediului. Mercurul trebuie recuperat într-o instalație specifică aferentă instalației de desorbție termică.
Pentru a masca această situație, cei de la ECOMASTER au interpus o altă companie din grup, respectiv OIL DEPOL. Scopul a fost de a redacta un antecontract cu compania TARR MV din Iași, în ideea convertirii unui echipament care este destinat procesării de slamuri petroliere într-un echipament care procesează conținut de mercur. Dar, atenție!, fără ca respectiva companie producătoare să dețină autorizațiile necesare sau competența pentru a efectua o astfel de conversie. În aceste condiții, ar putea avea loc o adevărată catastrofă ecologică.
Grupul de interese ”ECOMASTER & OIL DEPOL” a eliminat concurența
Numele ECOMASTER nu apare însă acum, pentru prima dată, într-o conjunctură nefavorabilă. Presa a relatat și în trecut că societatea ar fi ”jucat” necurat inclusiv în raporturile comerciale cu compania OMV Petrom, respectiv rafinăria Petrobrazi și Arpechim. Unde – cu conivența unor angajați din interior – compania ar fi încheiat două contracte cadru pentru activități de mediu, decontaminare, ecologizare și prelucrare slamuri petroliere.
Practic, pentru același tip de deșeu periculos, aceștia aveau în cele două contracte cadru prețuri diferite (unul mai mare și unul diminuat), urmând ca, în funcție de potențiali competitori apăruți, să folosească pentru activitățile de preluare, tratare, eliminare și valorificare tariful mai avantajos.
Printr-o asemenea schemă, sursele noastre arată că același grup de companii, relaționat cu reprezentanți ai Ministerului Mediului, a impus, aproape 10 ani, un ”monopol” asupra prestării de servicii de decontaminare și ecologizare pentru CONPET. În acest fel, toți cei care se prezentau la licitațiile organizate erau eliminați de ofertele cu prețuri foarte mici înaintate de Radu Merlă și Dănuț Florescu. Ulterior, după semnarea contractelor, aceste prețuri unitare foarte mici erau însă modificate prin acte adiționale. Dar aceasta este altă poveste, alt subiect!
Ce este interesant la PSD-istii Andrei Volosevici de la Ploiesti si George Orbu – PRIMAR ARICESTII RAHTIVANI , similitudinile de actiune ale celor doi?
Simplu, Andrei Volosevici a primit parandarat din celebrul caz WHITE TOWER si „amenajari locuri de joaca”, un parandarat utilizat pentru imagine in schimbul unor autorizatii ilegale de construire.
Pe acelasi principiu, George Orbu – PRIMAR ARICESTII RAHTIVANI a primit un capital de imagine, in urma sprijinului si utilizarii resurselor primariei pentru Ecomaster, un capital de imagine prin asa zise donatii de laptop-uri și tablete pentru elevii școlii din comuna Ariceștii Rahtivani. Acelasi partid, aceleasi metehne. Dar aceasta este altă poveste, alt subiect cu care vom reveni. (Cristina T.).
Exclusiv
O decizie potențial dezastruoasă, un risc care ar putea costa Ploieștiul scump – Ziarul Incisiv de Prahova
Ploieștiul incepe un nou drum? Ieșirea din ADI Deșeuri și provocările infruntării corupției
Un deceniu de mizerie și corupție
Ploieștiul a ieșit din ADI Deșeuri, structură care a menținut orașul într-o stare precară timp de un deceniu. Această perioadă a fost marcată de mizerie și gunoaie, iar drumul spre normalitate se preconizează a fi lung și dificil, precizeaza Primarul Ploieștiului, Mihai Polițeanu.
Promisiuni și independenta în serviciile de salubritate
Totuși, independența Ploieștiului în controlul calității serviciilor de salubritate constituie singura premisă de la care se poate progresa, reprezentând și o promisiune de campanie. Primarul Ploieștiului, Mihai Polițeanu, a mulțumit Consiliului Local pentru sprijin și pentru calitatea dezbaterilor pe această temă.
Revelații retardate: Presa și UWS (aici), (aici), (aici), etc
Se simte un gust amar observând că o parte din presă a descoperit abia acum problemele legate de UWS (United Waste Solutions) – fosta Rosal. Deși noi dezvăluiam ilegalitățile comise de această companie și lipsa bunurilor de retur, acea parte a presei promova UWS. Acum, după ce Ploieștiul a ieșit din ADI Deșeuri, chiar și această parte a presei a ajuns la concluziile pe care noi le-am expus si dezvaluit în ultimele luni.
Proiecte Europene: speranțe și provocări
De asemenea, cu tot respectul pentru Mihai Polițeanu și Consiliul Local Ploiești, considerăm necesar să facem unele precizări:
Este vital să ne amintim că se desfășoară în prezent un proiect finanțat de Uniunea Europeană intitulat „Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor”, implementat la nivelul întregului județ Prahova.
Este important de notat că acest proiect este supus atât legislației naționale în vigoare, cât și directivelor comunitare referitoare la managementul deșeurilor, derularea sa având loc sub atentă coordonare a Ministerului Fondurilor Europene – Direcția Generală Programe Infrastructură Mare – Autoritatea de Management POIM.
Responsabilități legale și oportunități de imbunătățire
Conform Art. 10 alin. (11) din Legea nr. 51/2006: „Unitățile administrativ-teritoriale membre ale asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, care au delegat împreună gestiunea utilităților publice aceluiași operator/operator regional, se pot retrage din asociație înainte de expirarea contractelor de delegare a gestiunii serviciilor doar cu acordul majorității celorlalte unități administrativ-teritoriale membre, exprimat prin hotărâri ale autorităților deliberative, precum și cu acordul scris al entităților finanțatoare, în cazul în care beneficiază de proiecte cofinanțate din fonduri europene.”
Art. 521 din Legea nr. 51/2006 stipulează: (1) Unitățile administrativ-teritoriale au responsabilitatea pentru neîndeplinirea angajamentelor asumate referitoare la utilizarea fondurilor, atât cele bancare cât și cele nerambursabile.
(2) Ministerul, având rolul de autoritate de management, trebuie să notifice unitățile deficiente și să le solicite remedierea situației în termen de 30 de zile.
(3) Dacă nu se iau măsuri, ministerul va solicita restituirea prejudiciului creat.
(4) În cazul nerespectării obligațiilor, ministerul va recomanda sistarea alimentării cu cote defalcate din impozitul pe venit.
(5) După recuperarea sumelor datorate, ministerul va comunica Ministerului Finanțelor Publice pentru ridicarea restricțiilor.
Nereguli și provocări în managementul deșeurilor
De asemenea, orice membru care se retrage sau este exclus din Asociație se obligă să plătească toate sumele aferente investițiilor și despăgubirile stipulate în Contractele de Delegare. Documentul de Poziție al aplicației de finanțare subliniază că „nicio parte nu va încheia individual un contract de delegare a gestiunii serviciilor menționate”.
Necesitatea unei anchete riguroase
Având în vedere toate aceste aspecte, considerăm că primarul Mihai Polițeanu și Consiliul Local Ploiești ar trebui să analizeze cu atenție consecințele retragerii din Asociație, deoarece aceasta ar putea implica obligații de plată.
Pentru a lua o decizie bine fundamentată, ziarul Incisiv de Prahova publică și Instrucțiunea nr. 04/04.01.2017 emisă de AM POIM.
Aceasta ar trebui să servească drept bază pentru o discuție deschisă și informată despre viitorul serviciilor de salubritate din Ploiești. Este esențial ca autoritățile și cetățenii să colaboreze pentru a găsi soluții viabile care să prevină reapariția neregulilor și să asigure o gestionare eficientă a deșeurilor, restabilind încrederea în sistemul public. Numai prin transparență și responsabilitate se poate construi un viitor mai curat și mai sigur pentru comunitate. Vom reveni. (Cristina T.).
Exclusiv
AUTOSESIZAREA INSPECTIE JUDICIARE IN CAZUL JUDECATOAREI GROSU CRINA ELENA!!! – Ziarul Incisiv de Prahova
In mod normal, intr-o tara in care dreptatea si ocrotirea binelului public prin intermediul actului de justitie ar trebui sa primeze, Inspectia Judiciara ar trebui sa se autosesizeze cu privire la activitatea judecatoarei Grosu Crina Elena, cea care a reusit sa nu inteleaga pericolul public concret pentru ordinea publica a inculpatului Potra Horatiu.
Pericolul public și activitatea judecătoarei Grosu (aici)
Poate ca, inspectorii judiciari, aflati deja de aproximativ 10 zile la Judecatoria Ploiesti pentru efectuarea verificarilor privind sesizarea doamnei judecator Radulescu ar trebui sa extinda verificarile si cu privire la activitatea acestui judecator care pronunta hotarari in materia masurilor preventive care nu au niciun fundament legal, manifestand inconsecventa in solutiile dispuse.
Între verificări și responsabilitate
Bineinteles ca solutiile judecatorului nu pot face obiectul verificarilor, dar activitatea acestuia si modul de solutionare a cauzelor se pot verifica.
Macar atat, de restul se ocupa …binele public !!!
Impactul hotărârilor judecătorului asupra ordinii publice
Nu este corect ca solutia dispusa de catre Judecatoria Ploiesti sa de-a apa la moara infractorilor spagari ( narcoman si santajist Catalin Stavri) in discreditarea procurorului Mihaila Mihai, sugerandu-se ca luarea masurii preventive a controlului judiiciar, a treia ca si ordine a gravitatii, a avut la baza incompetenta profesionala a domnului procuror.
Opinie politică și influențe externe
Sau poate ca doamna judecator are aceeasi opinie politica exprimata si de un alt magistrat cu privire la votul ce urma sa fie exprimat la alegerile prezidentiabile recent anulate, turul doi……NU U.S.R.., adica nu Lasconi, adica pro Georgescu !!!
Mai bine la Ploiesti s-ar fi spus…NU ROMGAZ !!!
Nu Medias !!!
Evaluarea corectă a situației de către Tribunalul Sibiu
Solutia instantei este gresita si daca ne raportam la motivarea Tribunalul Sibiu, care intr-o actiune in contencios administrativ, solutionand o cerere a inculpatului Potra Horatiu, a motivat respingerea acesteia prin existenta unui pericol public pentru ordinea publica, apreceiind in mod corect ca nu se impune autorizarea acestuia sa poarte arme neletale.
Întrebări privind deciziile judecătorului
Atunci, doamna Grosu, cum ramane cu tot arsenalul gasit in autoturismul lui Potra Horatiu ???
Erati multumita daca acesta si grupul sau ajungeau in Bucuresti si provocau haosul care se preconiza ???
Se adeverea crezul …NU U.S.R. ???
Fraternizarea cu infractorii și consecințele asociate
Vorba protestatarului Marian Ceausescu: Cum dracu un magistrat, altul decat dumneavoastra semna acum cativa ani o petiitie publica prin care isi manifesta increderea in sistemul de justitie iar acum a ajuns sa spuna … NU U.S.R. .., in conditiile in care singura optiune mai era Georgescu ??? Sau lucrurile se schimba in mentalul deja afectat, din momentul fraternizarii cu infractorii ??? Prietenii stiu la ce facem referire.
Teama de represalii în rândul celor verificați
Norocul societatii este ca justitia nu este singurul stalp al acesteia, iar lucrurile se analizeaza cu adevarat si obiectivism in cu totul alta parte !!!
Asa ca, infractorule spagar, narcoman si santajist Catalin Stavri, nu este vina domnului procuror Mihaila Mihai ca sistemul de justitie din cadrul Republicii Ploiesti nu functioneaza corect.
Sfat pentru judecătoarea semnatară a comunicatului de presă
Apropo,
Domnilor inspectori, daca tot doriti sa aflati adevarul in cazul sesizarii doamnei judecator Radulescu, sa aveti in vedere faptul ca toate persoanele carora le-ati solicitat note de relatii priiind situatia de fapt nu au avut curaj sa spuna adevarul.
Desi verificarile au creat o stare de teama in randul celor verificati, cei chemati sa lamureasca situatia de fapt au ales varianta nesinceritatii din cauza eventualelor repercursiuni ulterioare.
Exclusiv
Top 5 jante de tabla pentru 2024 – Calitate si economie la buget redus
Jantele de tabla reprezinta o alegere excelenta pentru soferii care cauta durabilitate si functionalitate la un pret accesibil. Acestea sunt preferate datorita rezistentei lor la uzura si costurilor mai mici in comparatie cu jantele din aliaj. In 2024, piata ofera o varietate de optiuni care imbina calitatea cu un buget redus.
Iata top 5 jante de tabla ideale pentru cei care vor sa economiseasca fara a face compromisuri majore.
1. KFZ Stahlrad – Standardul pentru functionalitate
KFZ Stahlrad este o marca recunoscuta pentru fiabilitatea jantelor sale de tabla. Acest model ofera rezistenta ridicata si un design simplu, dar eficient, fiind ideal pentru utilizarea zilnica in conditii variate de drum.
Avantaje:
- Pret accesibil.
- Potrivire universala pentru diverse tipuri de vehicule.
- Rezistenta la impact si coroziune.
2. Alcar Steel Wheels – Calitate europeana la un pret mic
Alcar Steel Wheels ofera o gama variata de jante tabla, special concepute pentru soferii care pun accent pe siguranta si durabilitate. Aceste jante sunt fabricate conform standardelor europene, garantand o utilizare indelungata.
Avantaje:
- Compatibilitate cu o gama larga de masini.
- Constructie robusta pentru drumuri dificile.
- Pret competitiv.
3. Mefro Wheels – Alegerea pentru utilitate si fiabilitate
Mefro Wheels sunt recunoscute pentru longevitatea lor si sunt perfecte pentru soferii care isi doresc jante de tabla accesibile, dar de calitate. Acest model este ideal pentru masini mici si vehicule comerciale usoare.
Avantaje:
- Rezistenta crescuta la uzura.
- Design simplu si eficient.
- Preturi accesibile pentru orice buget.
4. Dotz CP5 Steel – Robustete si design clasic
Dotz CP5 Steel imbina calitatea cu aspectul traditional al jantelor de tabla. Aceste jante sunt perfecte pentru soferii care isi doresc un produs fiabil, cu performanta constanta, la un pret redus.
Avantaje:
- Flancuri intarite pentru rezistenta sporita.
- Usor de intretinut.
- Potrivite pentru utilizare zilnica si drumuri dificile.
5. Magnetto Wheels – Solutia accesibila pentru masini compacte
Magnetto Wheels sunt ideale pentru masinile mici si compacte, oferind o solutie accesibila fara a sacrifica siguranta si durabilitatea. Acest model este apreciat pentru greutatea redusa si constructia simpla.
Avantaje:
- Pret foarte accesibil.
- Manevrabilitate buna datorita greutatii reduse.
- Design functional pentru orice sezon.
De ce sa alegi jante de tabla pentru buget redus?
Jantele de tabla sunt o solutie practica si economica, avand numeroase avantaje:
- Cost redus: Sunt mai accesibile in comparatie cu jantele din aliaj.
- Durabilitate: Rezista mai bine la impacturi si conditii meteo extreme.
- Intretinere usoara: Pot fi reparate mai usor in cazul deteriorarilor.
- Versatilitate: Pot fi utilizate atat pentru drumurile zilnice, cat si in conditii de iarna.
Cum sa alegi jantele de tabla potrivite?
- Compatibilitatea: Verifica specificatiile vehiculului tau pentru a alege dimensiunea corecta.
- Calitatea: Opteaza pentru marci cunoscute care respecta standardele de siguranta.
- Utilizarea: Alege jantele in functie de conditiile predominante de drum (urban, rural sau off-road).
- Bugetul: Prioritizeaza raportul calitate-pret pentru a face o achizitie avantajoasa.
Concluzie
Jantele de tabla raman o alegere inteligenta pentru soferii care cauta o solutie fiabila si accesibila. Modelele prezentate in acest top ofera un echilibru excelent intre calitate, functionalitate si pret, fiind ideale pentru masinile utilizate zilnic. Alege jantele potrivite si din https://www.motortrend.com/ si bucura-te de o experienta sigura si economica pe drumuri in 2024!
-
Socialacum 6 zile
DERMATOLOGIE – Gama de servicii disponibile la CENTRUL MEDICAL DOCTOR BORIS
-
Afaceriacum 5 zile
Cum contribuie echipamentele profesionale la succesul pe termen lung al unei pizzerii
-
Sportacum 3 zile
În 2024, Spartan a organizat două evenimente sportive de anvergură în România, ce au atras peste 2.500 de participanți, adulți și copii. Două alte competiții sunt programate pentru 2025
-
Uncategorizedacum 24 de ore
Atragem atenția consumatorilor de servicii financiar-bancare privind grava dezinformare transmisă de ANPC în spațiul public!
-
Afaceriacum O zi
Ce metode de plată sunt acceptate pentru trimiterea unui colet între România și Anglia?
-
Afaceriacum 6 zile
La cât timp după extracție se poate pune un implant dentar?