Connect with us

Cultură

Cum se calculeaza usor salariul?

Publicat

pe

In cazul in care dooriti sa aflati mai multe despre salariul vostru, atunci este inddciat sa aveti la dispozitie un calculator salariu. Acest calculator va va ajuta foarte mult in stabilirea detaliilor cu privire la salariul pe care il luati sau a salariului pe care il veti plati angajatilor. Acest calculator este in permanenta actualizat, astfel incat sa aveti mereu acces la un calculator salariu brut sau un calculator salariu net cat mai bun.

Cu ajutorul unui astfel de calculator, veti putea vedea si impozitul pe venit pe care va trebui sa-l platiti in cazul in care veti avea un anumit castig lunar.

Un calculator de salariu va furniza si calculul salariului brut, in functie de salariul net pe care l-ati introdus. Veti putea astfel analiza oricand diferentele de taxare a tipurilor de renumeratii. Un alt lucru pe care il veti putea face va fi sa calculati salariul net pentru contractele full time, dar si pentru cele part time, foarte usor. Veti efectua unele scenarii de calcul al salariului sau al venitului de la net, la brut sau de la brut la net, foarte rapid, in functie de raporturile incheiate atat cu salariatii, cat si cu colaboratorii vostri.

Solutia de calcul va furniza si calculul salarial pe care trebuie sa-l suporte angajatorul, tinand cont de avantajele in natura sau de primele acordate iun vedere determinarii pachetului salarial.

Veti putea vedea in orice moment o prezentare detaliata a salariului brut, a celui net, dar si a contributiei pe salariu platita de catre angajator, precum si totalul de cost angajator. Daca sunteti angajator sau angajati, veti considera a fi util acest calculator online. Veti afla care este suma care merge catre contributii, dar si catre impozite, precum si cati bani veti castiga efectiv la un anumit nivel al salariului sau al venitului brut.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Iridex Group Plastic a prezentat rezultatele implementarii proiectului de relansare a statiei de productie mase plastice

Publicat

pe

Iridex Group Plastic a prezentat recent rezultatele obtinute prin proiectul de relansare a statiei de productie mase plastice, proiect care are drept scop principal cresterea vanzarilor pe piata interna si extinderea pe piete externe. Prezentarea rezultatelor a avut loc in cadrul conferintei de inchidere a ”Programului Romano-Elvetian pentru IMM-uri” si a programului ”Servicii integrate de export pentru IMM-urile din Romania”, derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA), in parteneriat cu CEC Bank, cu implicarea  Guvernului Confederatiei Elvetiene.

In urma cu un an, Iridex Group Plastic a primit un credit pentru inlocuirea unuia dintre extruderele existente. Echipamentul a fost livrat si instalat anul acesta, fiind actionat digital, cu service asigurat de la distanta. Aceasta investitie va aduce beneficii semnificative pentru mediul inconjurator, permitand o crestere a productiei de circa trei ori, cu un consum redus de energie electrica de circa 30%. In acelasi timp, acum se pot realiza o serie de produse noi, cum ar fi masoanele de protectie piese metalice si ceramice, cu plase tubulare cu grosimi si diametre mai mari. Prezentarea companiei Iridex Group Plastic a fost sustinuta de Adriana Mircea, Director de Dezvoltare in cadrul companiei.

La evenimentul de la Palatul CEC, pe langa ministrul de resort, dl. Stefan-Radu Oprea, au fost prezenti si E.S. Arthur Mattli, Ambasadorul Confederatiei Elvetiene la Bucuresti,  dl. Laurentiu Gabriel Mitrache, Presedintele Comitetului de Directie CEC Bank si dl. Valentin Tiberiu Mavrodin, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice. Cele doua programe au beneficiat de finantare elvetiana in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano – Roman (PCER) pentru reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse.

Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri, a avut unul dintre cele mai mari bugete in cadrul Contributiei elvetiene pentru Romania. A sustinut aproximativ 600 de IMM-uri in realizarea de investitii si a contribuit la crearea a peste 1.600 de noi locuri de munca in 8 domenii prioritare (productie, servicii medicale, turism, comercializarea echipamentelor specifice economisirii de energie si a celor care utilizeaza resurse de energie regenerabile, IT si comunicatii, transporturi si depozitare, constructii, activitati profesionale, tehnice si stiintifice).

Bugetul intregului program a fost de circa 45 de milioane de franci elvetieni (CHF), din care 70% contributie elvetiana si 30% aport propriu CEC Bank, contribuind la acoperirea unui deficit de credite pe zona IMM-urilor existent la momentul lansarii pe piata financiara din Romania, in conditii financiare favorabile pentru beneficiari (dobanda preferentiala).

Programul de creditare a IMM-urilor a fost completat, in anul 2017 cu proiectul ”Servicii integrate de export pentru IMM-urile din Romania”. Cu un buget de 2,5 milioane CHF, principalul obiectiv a fost sprijinirea internationalizarii IMM-urilor, prin asigurarea unui cadru de pregatire in vederea patrunderii pe pietele externe, si sustinerea participarii beneficiarilor programului la evenimente de promovare internationala.

Mai multe detalii despre Iridex Group Plastic aflati de la: www.iridexplastic.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Manusi latex natural sau sintetic

Publicat

pe

Nitrilul este mai bine cunoscut sub numele de latex sintetic. Cauciucul artificial este creat din deseurile de rafinare a petrolului, si are capacitatea de a se transforma si de a reveni la forma sa originala dupa intindere. Exista mai multe soiuri populare diferite de cauciuc sintetic pentru realizarea de manusi latex. Acestea se mai numesc manusi de unica folosinta si sunt create, de obicei, prin combinarea substantelor chimice in cantitati diferite, in timpul productiei de cauciuc. Cauciucul sintetic este capabil sa reziste la temperaturi de la -40 pana la 100 grade C, iar in unele modificari,  toleranta maxima la temperatura este de pana la 130 grade C.

Acest tip de cauciuc este utilizat pe scara larga in fabricarea de manusi latex pentru protectia personalului medical imbracat in halate medicale, si, in special, sunt protectori pentru aeronave si automobile, benzi transportoare si alte produse industriale. Produsele trebuie sa reziste la niveluri ridicate de caldura, de exemplu in sistemele de incalzire a autovehiculelor si in productia de anvelope pentru automobile.

Caracteristici comparative ale nitrilului, latexului, vinilului

Nitrilul sau latexul artificial este folosit la fabricarea manusilor chirurgicale,   curele auto, furtunuri, garnituri inelare, garnituri standard, piele sintetica, forma cilindrilor imprimantei, precum si mantaua pentru cablului. De asemenea, nitratul de latex poate fi utilizat la fabricarea de cleiuri. Cauciuc natural sau latexul natural, spre deosebire de tipul artificial, este un produs complet natural. Este facut din sucul unui pom de cauciuc, Hebei din Brazilia.

In ciuda elasticitatii, rezistentei la scurgeri si a altor avantaje, materialul are dezavantaje deoarece poate provoca reactii alergice. Latexul nu este recomandat pentru utilizarea cu substante chimice si benzine. Vinilul (clorura de polivinil, plastic) este un  polimer constand din clorura, vinil si diversi plastifianti. Vinilul are o rezistenta buna la acizi, alcalii si alcooli. Materialul are rate mari de uzura, insa nu este suficient de elastic si poate provoca iritarea pielii. Cele mai indicate a fi folosite in domeniul medical, sunt manusile realizate din latex sintetic si natural.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Exclusiv | Cum se face curatenie la Muzeul Brailei? Cu TREI SFERTURI DE MILIARD PE LUNA si cu materialele muzeului | Castigatoare, o firma de pliante, care vine DOAR CU ANGAJATII! – stiri Braila

Publicat

pe

De

Pe data de 31 mai 2017, Muzeul Brailei „Carol I” semneaza cu „Rotipoprint Pliante” un contract de prestari servicii care a intrat in vigoare abia dupa cateva luni, mai exact pe 1 septembrie.

Va expira la sfarsitul acestei luni, fructificandu-se in facturi lunare de cateva sute de milioane si nici macar un firicel de praf prin cladirile care ne adapostesc trecutul.

Institutia culturala si firma specializata in tiparirea de brosuri si pliante au batut palma pentru servicii de curatenie. Din banii publici ai judetului – ajunsi la muzeu, directorul Ionel Candea si contabila sefa Mariana Vernescu ii dau, prin semnarea contractului, mai bine de 600.000 lei (516.093,6 lei fara TVA) societatii comerciale, care, de altfel, nu este straina de „robinetul” muzeului. Niciodata insa nu au curs banii in asa hal!

Pentru fiecare dintre cele opt luni (01.09.2017-30.04.2018), „Rotipoprint Pliante” a incasat aproximativ 75.000 lei, facturile fiind emise lunar.

Si pentru ca pretul contractului este unul „infim”, iar „gazda” este mai mult decat ospitaliera, firmei trebuie sa ii fie oferite si conditii de noaptea mintii. Mai exact, prin contract, la „obligatiile achizitorului”, Muzeul Brailei „se obliga sa puna la dispozitia prestatorului (n.r. „Rotipoprint Pliante”) TOATE MATERIALELE necesare prestarii serviciilor de curatenie”. 

Cu alte cuvinte, firma primeste 2.500 lei/zi doar ca sa isi aduca angajatii la muzeu si sa le spuna „Apucati-va de treaba!”. Muncitorii primesc de la institutie „sapun lichid, hartie igiencia, detergenti, dezinfectanti, odorizante, detartranti, maturi, mopuri, galeti, materiale pentru sters praful” si orice le mai pofteste inima. Totul sta scris in contract!

In trecut, in anii 2014 si 2015, firma de pliante a mai semnat contracte cu Muzeul Brailei, prin cumparare directa, pentru curatenie, dar si pentru supravegherea spatiului muzeal. De exemplu, in 2014, institutia culturala a platit firmei, pe mai multe contracte, putin peste 300.000 de lei, iar in 2015, peste 430.000 lei. Societatea comerciala a mai „servit”, de exemplu, si Inspectoratul Scolar, insa cu „genti de mana”, „diplome” sau „foi probe concurs”.

Foto: obiectivbr.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Brăila

Exclusiv9 ore inainte

ADRIAN DOBRE, un slugoi libidinos si tupeist al lui Iohannis, cu aere de cunoscator in ale politicii si administratiei publice, exemplar din menajeria PNL

Organul local de paznici comunitari, foști gardieni publici, actuali „polițiști locali” va muri încet, o moarte lentă, chinuitoare, mascată uneori de câteva...

Exclusiv2 zile inainte

De pe vremea PDL si a ministrului Funeriu, SRI are acces la datele persoanele ale elevilor/Alte doua protocoale pe ”securitatea nationala”

(PRELUARE INPOLITICS.RO): Fără doar și poate, Ana Birchall este unul dintre cele mai neobișnuite personaje ale politicii post-decembriste, oscilînd incredibil...

Exclusiv3 zile inainte

Mahării CHELARU FLORIN, DAMIAN ADRIAN ȘI ACOLIȚII LOR DIN LA PIOVRA DIN NĂVODARI (EPISODUL V)

Preluare Incisiv National:           Ce, v-ați spăriet, oameni buni, de articolele din această serie cu “La piovra” din Năvodari publicate...

Exclusiv4 zile inainte

A fost un experiment pus la cale de spionajul german/Personajul central a fost un agent anglo-israelian pe numele său Mihail Gorbaciov

Prăbuşirea Uniunii Sovietice n-a fost – aşa cum se crede – un eveniment brusc, petrecut peste noapte. Chiar dacă noi,...

Exclusiv6 zile inainte

PLAN „CLOCIT” IN LABORATOARELE PNL PRAHOVA/OAMENI DE PARTID LA CONDUCEREA POLIȚIEI LOCALE PLOIEȘTI

Traian Băsescu a fost președintele României timp de zece ani. Un cadru de nădejde al serviciilor secrete. Spion cu acte...

ExclusivO săptămână inainte

JUSTITIA IN MANA SERVICIILOR – Ziarul Incisiv de Prahova

 Interviu cutremurator pentru Klaus Iohannis si SRI. (Preluare Lumea Justitiei): Dana Girbovan: „Ce a facut Iohannis este o procedura nereglementata...

ExclusivO săptămână inainte

Donație inedită: Societatea Cultural-Istorică „Mihai Viteazu” a donat o efigie din bronz a lui Mihai Viteazu, complexului Leul de Aur din Sebeș

Complexul Leul de Aur din Sebeș, locul de popas al voievodului Mihai Viteazul, atât în anul 1599 după victoria extraordinară...

ExclusivO săptămână inainte

Mafia italiana, DGIPI si fetitele duse la produs de catre sefi SRI – printre care si cumnata procuroarei de la unitatea de elita a DNA ST Ploiesti, Deaconu Giluela

La data de 06.09.2019, Sorina Ruxandra Matei publica pe blogul sau personal “CARACALUL ROMÂNIEI. EXCLUSIV. Generalul DGPI, număr 2 din...

Afaceri2 săptămâni inainte

Sute de piese din care sa alegi!

Piesemasiniagricole.ro este locul ideal de unde poti cumpara piese tractor, la preturi super avantajoase care sa fie si de calitate...

Exclusiv2 săptămâni inainte

CAZURILE “MIZIL- CARACAL” SI “MARA” ANCHETATE DE CORPUL DE CONTROL INTERN DIN IPJ PRAHOVA? PE BUNE?

Preluare (Incisiv National) Cu „PATRIA” care, cică, ar fi APRIORI, au rezolvat-o: o confundă cu Poporul.  În loc să își...

Exclusiv2 săptămâni inainte

In cazul refuzului numirii Danei Girbovan ca ministru al justitiei Iohannis va pierde prezidentialele (date statistice)

Site-uri apropiate de Cotroceni (ex: comisarul.ro) anunta pe surse ca presedintele Iohannis va respinge propunerea ca judecatorul Dana Girbovan sa...

Exclusiv2 săptămâni inainte

COMUNICAT DE PRESĂ/PARTIDUL NEAMUL ROMÂNESC/UN PRESEDINTE CA NICIUNUL

Comunicat Să punem opțiunea NICIUNUL pe buletinele de vot! Pentru că a devenitmajoritară! Războiul pentru alegerile prezidențiale din această toamnă...

Uncategorized2 săptămâni inainte

IFA 2019: Samsung Electronics sărbătorește 50 de ani inovație

Compania introduce o gamă largă de produse inteligente și conectate concepute pentru a satisface stilul de viață al utilizatorilor moderni...

Uncategorized2 săptămâni inainte

Posibilități nelimitate: MMD prezintă noile monitoare Philips la IFA 2019

Amsterdam, 5 septembrie 2019 – Vizitatorii standului Philips de la IFA 2019 (Berlin, 6-11 septembrie 2019) vor putea testa o gamă...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Iohannis transformă criza de Guvern în criză politică

Răspunsul pe care l-a dat Iohannis miercuri solicitării premierului Dăncilă transformă instantaneu criza guvernamentală într-o criză politică. Criza guvernamentală a...

Afaceri2 săptămâni inainte

Care sunt cele mai importante mijloace de promvare a unei firme?

Odată cu deschiderea pieței online, datele problemei s-au modificat simțitor. Într-adevăr există posibilitatea de a avea succes și în afara...

Știrile Săptămânii